Home / spavaća soba dekor / naš savjet da izbjegavate griješiti

naš savjet da izbjegavate griješiti

Središnji dio dnevne sobe, kauč mora biti ukrasni, ali njegova je glavna misija također ponuditi svu udobnost koju očekujete.

  • Kriteriji koje treba uzeti u obzir kada se govori o udobnosti
  • Naše najudobnije ideje za kupovinu sofe
  • Savjeti za udobnost kauča

Pronaći udobnu sofu koja ujedno zadovoljava vaše estetske ukuse i ograničenja vašeg područja ili proračuna pravi je izazov. Čak i ako je udobnost sofe osobna percepcija, postoje određene karakteristike koje treba uzeti u obzir. Kako odabrati sofu koja je istovremeno udobna i u skladu s vašim interijerom? Otkrijte sve naše savjete i nadahnuća.

Koji su kriteriji za odabir udobne sofe?

Da biste odabrali udobnu sofu, treba uzeti u obzir nekoliko tehničkih točaka.


Homelisty Presents


1 – Procijenite otpor sjedala

Najvažniji kriteriji su gustoća i podizanje sjedala. Gustoća je otpor materijala zbog kojeg ćete više ili manje duboko tonuti kad sjednete. Dobra gustoća sjedala je najmanje 35 kg / m3, ali ovisi i o vašoj težini. Za pjenu svakako odaberite pjenu s dobrom nosivošću koja jamči udobnost sjedala tijekom vremena.

2 – Odaberite prikladnu mapu

Kauč ​​na razvlačenje u baršunu s tri podesiva naslona za glavu za optimalnu udobnost
Konvertibilni baršunasti kauč s tri podesiva naslona za glavu za optimalnu udobnost

Kauč ​​na razvlačenje Bobochic 799 €

Stražnja strana sofe naslanja vas na film, čitanje ili raspravu. Stoga njegovo podmetanje mora biti dovoljno. 18 do 30 kg / m3 dobra je gustoća koja osigurava potrebnu udobnost. Za veću udobnost odaberite sofu s visokim i prilično čvrstim naslonom. Neki modeli sofe imaju i podesive naslone za glavu: ovo je dobra opcija koja vam omogućuje podešavanje njihove visine radi maksimalne udobnosti.

3 – Proučite strukturu radi optimalne udobnosti

Kvalitetna sofa, izrađena od otpornih materijala, dulje će ostati udobna. Stoga budite sigurni da ste odabrali čvrstu strukturu s dobrim ovjesom. Većina sofe izrađena je s elastičnim trakama poput trampolina. Drugi još uvijek imaju opružne ovjese. S vremenom će se bolje držati, ali odvojite vrijeme da testirate koji vam ovjes najbolje odgovara.

4 – Odaberite odgovarajuću presvlaku za udobnu sofu

Udoban i elegantan trosjed u šumsko zelenom baršunu
Udoban i elegantan kauč u šumsko zelenom baršunu

Trosjed u baršunastom kauču 699 €

Udoban kauč uglavnom je odjeven u mekan i ugodan materijal. Na primjer, baršun ili tkanina su među materijalima koji daju prednost udobnoj i modernoj sofi. Također razmislite o održavanju materijala kako bi presvlaka vašeg kauča dugoročno ostala udobna. Posteljina je vrlo lijep materijal, ali se vrlo lako mrlje i dugoročno će biti manje ugodna.

5 – razmislite o ergonomiji

Udoban kutni kauč modernih linija za cijelu obitelj
Udoban kutni kauč modernih linija za cijelu obitelj (izvor: Kućna strana)

Ergonomija sofe nužno utječe na njezinu udobnost i ovisi o njenoj veličini i obliku. Prije odabira utvrdite svoje potrebe, broj ljudi koji ga koriste, kao i prostor koji imate. Veliki kauč može primiti cijelu obitelj. Mala, kompaktna i udobna sofa, zadovoljava površinska ograničenja. Kauč ​​na razvlačenje nudi dodatni ležaj, kutna garnitura s ležaljkom omogućuje vam drijemanje …

6 – Udoban dizajnerski i modularni kauč

Udoban, modularan i čvrst kauč za šik i moderan dnevni boravak
Udoban, modularan i čvrst kauč za šik i moderan dnevni boravak

Modularni kauč Rotondo The Socialite Family 3.700 €

Ova kauč ima bezvremenu liniju od koje se nikada nećete umoriti. Njegova drvena struktura i oblikovano sjedalo od pjene osiguravaju čvrstoću i veliku udobnost. Njegova petljasta vuna je u trendu 2021. godine, ali možete je odabrati s drugom presvlakom. To mi je najdraže!

7 – Ultra udoban kauč na razvlačenje

Kauč ​​na razvlačenje za idealnu udobnost danju i noću
Kauč ​​na razvlačenje za idealnu udobnost danju i noću

Nevjerojatni Tediber kauč na razvlačenje 1.290 eura

Kauč ​​na razvlačenje Tediber poznat je po svojoj udobnosti i nije samo glasina! Istodobno je estetski, praktično i nadasve izuzetno ugodno je li sjediti tamo ili spavati tamo.

8 – Udoban baršunasti kauč

Vintage i debeo kauč koji osigurava optimalnu udobnost
Kauč berba i debeljuškasto kako bi se osigurala optimalna udobnost

Dion trosjed s 3 sjedala MADE.COM 1299 €

Sa svojim dobro podstavljenim jastucima, ovaj vas kauč poziva da se opustite, zar ne? Također, njegov izgled pomalo nespretan tjera vas da se tamo sklonite.

9 – Dekonstruirana sofa

Udoban kauč od šarene bež tkanine za vrlo toplu dnevnu sobu
Udoban kauč od šarene bež tkanine za vrlo toplu dnevnu sobu

Kauč ​​s 5 sjedala Tessoun alinea 1099 €

Ova ravna sofa s asimetričnim dijelom poput kutne sofe ima pravi dašak originalnosti. Osim jedinstvenog izgleda, duboko sjedalo osigurava veliku udobnost.

10 – Kauč s naslonom za ležanje

Suvremeni kauč s podesivim naslonom i spremištem
Suvremeni kauč s podesivim naslonom i spremištem

Hampton BoConcept kutna garnitura 4.229 €

Ovaj vrlo prostrani kauč ujedno je i estetski i zaista vrlo udoban: podesivi naslon, podesivi nasloni za ruke, meko sjedalo.

11 – Mekani kauč

Crvena i udobna sofa za dnevni boravak s jesenskim bojama
Crvena i udobna sofa za dnevni boravak s jesenskim bojama

Kauč ​​Victor LA REDOUTE INTERIERI 1399 €

Izuzetno ugodan zahvaljujući svom mekanom sjedalu i velikim jastucima, kauč ima vrlo suvremenu liniju.
Osobno mi se sviđa u boji vjeverica, ali postoji i u drugim bojama koje će možda više odgovarati vašem interijeru!

12 – Modularni kauč

Kauč ​​s naslonima za ruke i pladnjem za sastavljanje

Compo Sofa Kave Home 1119 €

Ovoj sofi možete prilagoditi vaše želje za maksimalnu udobnost. Kombinirajte malu ladicu i naslon za ruke, ili dva naslona za ruke ili naslon ako je potrebno. Jednostavan i moderan, savršeno se stapa sa svim stilovima interijera.

13 – Kutna garnitura

Udoban kauč prozračnog dizajna i čistih linija
Udoban kauč prozračnog dizajna i čistih linija

IKEA kutna garnitura 900 €

Duboko sjedalo prednost je za ugodnu sofu. Ovo ima meridijan za maksimalnu udobnost.

14 – Skladan udoban kauč

Estetski i udoban kauč za vrlo toplu dnevnu sobu
Estetski i udoban kauč za vrlo toplu dnevnu sobu

Kauč ​​od platna od teksturne viskoze AM.PM 3 190 €

Velikodušni jastuci, mekano sjedalo i mekan naslon koji obavija: ovaj kauč označava sve kutije udobne sofe. Opuštanje zagarantirano!

15 – Kauč za opuštanje

Dizajnerski kauč sa značajkama pogodnim za opuštanje
Dizajnerski kauč sa značajkama pogodnim za opuštanje

Električni kauč za opuštanje Mirage, Mobilier de France Cijena na upit

Ako vam proračun to dopušta i tražite vrhunsku udobnu sofu, ova kauč ima niz prednosti: zavaljena sjedala i naslone po vašem ukusu, integrirani oslonac za noge i višeslojni podizni naslon za glavu. Veliki luksuz!

Ako nemate proračuna za ulaganje u novu sofu, nemojte paničariti, tu je i nekoliko savjeta kako vašu trenutnu sofu učiniti udobnijom i ugodnijom udoban.

16 – Dodajte jastuke za veću udobnost

Jastuci! Da, to je jednostavno, jeftino i vrlo dekorativno rješenje. Debeljuškasti, tanki, široki, mali, vezeni, obični ili s uzorkom, poboljšavaju udobnost vaše sofe. Uz to ukrašavaju trosjed i čine ga trendovskim. Bacanja također rade za ugodno izležavanje na sofi.

17 – Odaberite pravu orijentaciju sofe

Dvije sofe okrenute jedna prema drugoj oko stolića strukturiraju prostor
Dvije sofe okrenute jedna prema drugoj oko stolića strukturiraju prostor (izvor: Kućna strana)

Pazite na postavljanje kauča u sobi tako da bude udobno. Usmjerite kauč prema televiziji ili prema naslonjaču s kojim je okrenuta, tako da je vaš položaj ugodan, ovisno o tome što radite: gledanje filma, obiteljski razgovor … To je također važno!

18 – Zamjena presvlake sofe

Udobnost vašeg kauča također prolazi kroz njegovu presvlaku, tako da je važno da je u dobrom stanju. Danas se mnoge sofe mogu ukloniti, pa biste možda trebali razmisliti o promjeni presvlake sofe ako model to dopušta. Na primjer, Bemz ili Udobnost djeluje nudimo pokrove po mjeri za sofe IKEA.
Ako se vaš kauč ne može ukloniti, pogledajte prema Radionica Covers ili Domaine des Housses kako bi mu dao drugi život po nižoj cijeni.

Moj savjet : Za kožnu sofu važan je i izgled materijala. Neophodno je dodati kreme ili meleme kako bi premazu vratili fleksibilnost i elastičnost.

19 – Vratite datoteku

Također možete redovito okretati stražnje jastuke ako vam model sofe omogućuje izbjegavanje njihovog prebrzog opuštanja.

20 – zamijenite pjenu na svojoj sofi

S vremenom se kauč ovjesi. Moguće je zamijeniti pjenu od sofe čiji naslon i madrac nisu sastavni dio konstrukcije. Na primjer, možete odabrati više ili manje fleksibilnu vrstu pjene prema vašim željama. Možete se odlučiti i za memorijsku pjenu kako bi se vaš kauč prilagodio vašem položaju.

Za kraj, toplo preporučujem da prije kupnje testirate sjedalo kauča kako biste bili sigurni da ste napravili pravi izbor. Nema ništa razočaravajuće od kupnje sofe putem interneta koja ne udovoljava vašim kriterijima za udobnost! Također se možete obratiti našem vodiču gdje kupiti udobnu sofu koja će vam pomoći u kupnji nove sofe!

Posljednji savjet: Pazite da vaša sofa bude što duže udobna i spriječi njezino opuštanje! Redovito pretipkavajte jastuke na sofi kako biste ih vratili u potkrovlje. Također, ne zaboravite obrisati vlažnom krpom ili četkom kauč kako biste uklonili prašinu nakupljenu u vlaknima i sačuvali presvlake sjedala.

Za koju ćete se sofu odlučiti ili koje ćete savjete učiniti kako bi vaš kauč bio udobniji? Recite nam brzo!

Koliko biste trebali potrošiti na udobnu sofu?

Cijena sofe uvelike varira ovisno o njezinim značajkama. Kožna kauč bit će skuplja od sofe od tkanine, velika sofa skuplja od manje, pa to ovisi o kvaliteti korištenih materijala.

Da biste dobili ideju o veličini, možete pronaći udobnu sofu od oko 800 eura, ali u prosjeku za 1500 eura. Tada se cijene mogu popeti i do 4000 €, ovisno o njegovim karakteristikama.

About admin

Check Also

101 način stiliziranja i ukrašavanja složenih ladica

Složene ladice su uređenje doma morati imati. Pomoću njih možete postaviti ton za praznike i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *