Home / kućni dekor / Naš novi krov od bartile (prije i poslije)

Naš novi krov od bartile (prije i poslije)

Prošle godine imali smo rekordno vjetrovito nevrijeme kroz naše susjedstvo. Moj prijatelj koji radi kao lokalni meteorolog rekao je da su u mom području puhali vjetrovi brzine 110 km / h, a ovdje sam pomislio da smo se preselili iz uličice tornada kada smo se preselili u Utah. Iako se ovdje obično ne pojavljuju tornadi, oluja vjetra nanijela je značajnu štetu našem domu … što nam je zapravo, ako sam iskren, prilično dobro pošlo za rukom. Naš prethodni krov bio je izvorni za kuću koja je sagrađena sredinom 90-ih. Imajući 25-30 godina, preselili smo se znajući da ćemo ga trebati zamijeniti prije nego kasnije. Naš kućni inspektor pretpostavio je da bi za jednu do dvije godine trebali financirati potpunu zamjenu. Nekoliko godina nakon useljenja, olujna bura pogodila je našu kuću. Cijeli sam dan pokupivao šindre s našeg dvorišta i slijepe ulice … Imao sam gomile šindre otrgnute s našeg krova. Odmah nakon oluje prijavili smo to našem kućnom osiguranju, izašao je prilagodnik, procijenio štetu i na sreću uspjeli su podmiriti većinu troškova za novi krov. Opet, osjećao sam se kao da smo dobili na lutriji jer je krov ionako trebao biti zamijenjen. Kao što sam i obećao, cijelo to putovanje dijelim u velikom blogu! Kliknite nekoliko ludih slika prije i poslije, nekoliko savjeta za osiguranje kuće kako biste saznali više o crijepovima koje smo odabrali i zašto smo na kraju sletjeli na krov Bartile.

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comPrvo najprije … prethodne slike. Naš postojeći krov imao je osnovne sive šindre koje su vremenom izblijedjele. Izgledali su dobro, ali to sigurno nije krov koji bih odabrao. Najviše zabrinjavajući dio našeg starog krova bila je činjenica da je propadao, u smislu funkcije. Nikada nismo zamijenili krov niti u jednoj od naših prethodnih domova, a činilo se to zastrašujućim i skupim pothvatom. Evo boljeg pregleda naših postojećih šindra …

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comDizajner u meni stvarno je želio da naš novi krov izgleda dimenzionalnije. Našem gruzijskom kolonijalnom svijetu trebalo je nešto povišenije kako bi odgovaralo vanjštini (ili barem onako kako zamišljam da jednog dana izgleda). Nisam bio siguran koliko će koštati skuplje arhitektonske šindre ili crijep, za razliku od osnovnih šindra, ali cijenio sam puno opcija i otkrio da razlika zaista nije toliko luda. Imati ček naše osiguravajuće kuće zasigurno je pomoglo i uspio sam pronaći nevjerojatnu lokalnu tvrtku koja je provjerila sve moje kutije (cijena, estetski, kvalitetan materijal, pozitivne ocjene, osigurana profesionalna instalacija, izrađena lokalno, itd.).

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comŠto se tiče dizajna, PUNO sam vremena proveo gledajući uzorke, pregledavajući knjige o arhitekturi i smišljajući plan za cijelu našu vanjštinu (koji ću na kraju podijeliti, jer je dug put). Sletio sam dalje Bartile’s New England Slate crijep u tamnoj boji ugljena / crne boje. Imaju dosta mogućnosti, ali fotografirao sam četiri … gore na slici u njihovom izložbenom salonu. Također sam morao zakucati ukrašene dijelove i cjelokupni uzorak ili izgled. Budući da sam išao tradicionalnom rutom za naš kolonijalni svijet, dao sam postaviti naš crijep u tekućem spoju, umjesto slučajno (što bi imalo više smisla za stil shakera od cedra). U nastavku pogledajte Emmetta za mjerilo, drži nekoliko pločica … prilično su velike.

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comNajteži dio procesa bio je čekanje. Oluja vjetra dogodila se u jesen 2020. godine, a živeći u Utahu, morali smo čekati cijelu zimu (zahvaljujući snježnom vremenu) kako bismo sigurno postavili naš krov. Nadali smo se samo da će naš postojeći krov proći još jednu zimu – posebno s nedostajućom šindrom (nekoliko područja je bilo zacrnjeno, za svaki slučaj). Kad je stiglo proljeće, isporučen je naš crijep, pojavili su se krovopokrivači i trebalo je otprilike tjedan dana od početka do kraja. To mi se zapravo činilo prilično brzim, jer je naša kuća veća, a nagib krova prilično intenzivan. Instalacijski tim bio je sjajan – super ljubazan i sve su počistili nakon svakog radnog dana. Bio sam pripremljen za veliku zbrku, ali to stvarno nije bio slučaj. Otkinuli su nam stari krov, postavili novu podlogu i trepere i postavili novi crijep. Želite li vidjeti prije i poslije?

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comS našim novim krovom živimo gotovo tri mjeseca i obožavam ga! Presretna sam zbog estetske promjene, Emmett je oduševljen našim računom za komunalne usluge (mnogo je učinkovitije), i ne moramo se brinuti da li će propasti. Krov zapravo ima 75 godina jamstva – što je prilično nečuveno … to je cijeli život! Znači jedno i gotovo, što se tiče zamjene krova.

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comTijekom istraživanja crijepa, naučio sam to Bartil ima sustav letvica koji omogućuje protok zraka ispod pločice. Važan je za prijenos topline, što znači da vaš dom ljeti čini hladnijim, a zimi toplijim. Možete očekivati ​​uštedu od 25% ili više na svojim računima za komunalne usluge zahvaljujući poboljšanoj izolaciji. Također ima otpor vjetra od 130 mph i ocjenu tuče klase 4, ako je vrijeme također zabrinjavajuće u vašem području.

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comImali smo dovoljno viška i ostataka pločica da ih postavimo u našu šupu. Zaista se naša šupa osjećala kao da pripada pokraj našeg doma, jer obje imaju taj odgovarajući kohezivni element. Bila je to tako sretna nesreća! Evo fotografije koju sam snimio tijekom instalacije …

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comPločica se izrađuje lokalno (samo 5 minuta od naše kuće), ali rade krovove i svugdje šalju materijal! Također sam saznao da je to obiteljsko poduzeće koje se prenosi s generacije na generaciju … posluju više od 80 godina i stvarno znaju što rade! Toplo bih preporučio. Evo kako izgleda gotov krovište …

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comImam PUNO dizajnerskih savjeta i prijedloga za izgled i boje, koje ću podijeliti s vama, ali pokušat ću raditi na sljedećem postu nakon što dobijem slike od Bartile (plus ovaj post postaje dugačak). Pitao sam mogu li mi poslati uzorke da vas fotografiram. Želio sam sastaviti nekoliko parova za vas, tako da možete vidjeti moje najbolje kandidate, kao i druge opcije koje treba razmotriti u smislu estetike. Svakako želim podijeliti neki dizajnerski težak post, jer imaju toliko lijepih opcija koje treba razmotriti. Zapravo sam zaista uživao učiti o krovovima, istraživati ​​različite izglede, uzorke pločica i rasporede i stvarno istraživati ​​kako to poboljšava arhitekturu doma. Ako imate krov koji treba zamijeniti ili gradite dom, pratite taj post! Ovo je bilo samo nekoliko boja dostupnih u New England Slate (pločica na koju smo sletjeli)

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comImaju razne veličine, završne obrade, a mogu raditi i prilagođene boje. Također možete odabrati rubni profil: cjepanu drvenu građu za rustikalan izgled, hrapavo izrezani rub, dvostruku cijev ili pločicu višeg profila. Mogućnosti je bilo ozbiljno puno, a opet – pozabavit ću se tim stavkama u vezi s dizajnom u nastavku, jer je to bio dio procesa. Također biste trebali provjeriti Bartileina Instagram stranica jer ima nekoliko ozbiljno raskošnih domova (i krovovi) na njihovoj stranici. Zapravo ih ima poprilično u našem susjedstvu, pa smo imali puno izvrsnih primjera da ih osobno provjerite!

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comJe li naša vanjska transformacija dovršena? Nije ni blizu (imamo velike planove za to), ali krov je napravio veliku razliku! Još uvijek moramo zamijeniti strehu, sofit i oluke kako bi “faza krova” bila potpuno gotova, ali oduševljen sam kako se stvari slažu.

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comOstavit ću vam dobar savjet iz Emmetta za vlasnike kuća … pobrinite se za policu osiguranja kuće zamjenska vrijednost– ne amortizirana vrijednost. To je cijeli razlog zbog kojeg smo uspjeli dobiti potpunu zamjenu i to je odražavao naš provjera osiguranja. Naši susjedi također su imali značajnu štetu na krovu, a njihova politika odnosila se na amortiziranu vrijednost, pa je novac koji su dobivali od njihove osiguravajuće kuće bio puno puno manji od onoga što smo mi dobivali. Nije im se približilo ni pokrivanje krova, koji je također morao biti u potpunosti zamijenjen. Još jednom provjerite ta pravila!

Naš novi krov od bartile - roomfortuesday.comPitanja o krovu ili eksterijeru koja imate za mene ostavite u odjeljku za komentare ispod! Obećavam da ću se pozabaviti sa onoliko dodatnih objava koliko je potrebno jer se ovo činilo VELIKIM projektom o kojem sam malo znao prije uranjanja. Rado bih podijelio informacije koje sam otkrio i dizajnirao ideje ako je netko na tržištu za novi krov. Radujem se što ću s vama podijeliti više vanjskih planova i projekata. Naša kuća usporava, ali se sigurno transformira.

Mogli biste i voljeti

 • Moja turistička tura na otvorenom 2021. - roomfortuesday.com

  Svake se godine vanjski izgled kuće, vrt, dvorište i krajolik malo promijene. Vanjski projekti skupi su i sporo kreću, ali obično jednu veliku stvar pokušavamo prekrižiti s popisa …

 • Naša zgrada, popis opskrbe i proračun - roomfortuesday.com

  Prošli tjedan otkrio sam našu spremište za pohranu i kao što sam obećao – pratim napredak gradnje, cjelovit popis opskrbe i proračun proračuna. Otkad dijelimo konačni …

 • Noć s datumima: Krstarenje susjedstvom - roomfortuesday.com

  Prošlo je neko vrijeme otkad dijelim post ‘Date Night’. U duhu jeseni i zabavnih stvari koje radimo u posljednje vrijeme, želio bih podijeliti kratke isječke iz …

 • Kada je soba završena? - roomfortuesday.com

  Nakon što smo se tek vratili kući s našeg vikenda na proslavu Emmettovog rođendana, činilo mi se dobrom idejom započeti tjedan novim, kratkim i slatkim vrijednim pažnje! …

About admin

Check Also

Elegantna planinska kuća ima zadivljujući pogled na planinski lanac Teton

Arhitekti CLB -a je dizajnirao ovu elegantnu planinsku kuću koja se nalazi u Shooting Star …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *