Home / uređenje dnevnog boravka / Naš dizajn kuhinje – Obilazak pune kuhinje 2021

Naš dizajn kuhinje – Obilazak pune kuhinje 2021

Nastavljajući od prošlog tjedna s obilaskom naše kuće prije nego što smo se preselili (ovo pišem sjedio u našoj staroj kući, već bismo se trebali preseliti, osim ako nešto nije krenulo drastično), ovaj tjedan donosim vam svoj dizajn kuhinje, u kompletu s podom plan, gdje smo kupili sve proizvode i što bih promijenio.

Ako želite detaljnije pročitati što bih sada učinio na dizajnu kuhinje da obnavljamo i vi trenutno raspravljate o tome kako planirati svoju kuhinju, pročitajte moj post na blogu o stvarima koje bih ovdje ažurirao.

Stoga se nagodite s lijepom šalicom čaja i pođite sa mnom na naše putovanje kako je naša kuhinja evoluirala tijekom 4 godine …

Dragulj u kućnoj kruni

Kuhinja je bez sumnje ono što nam je kuću prodalo. U to smo vrijeme već imali ponudu za drugu kuću, ali to je trebalo propasti, pa smo počeli ponovno tražiti, a bez da smo i posjetili ovu kuću, znao sam da je moramo kupiti.

Planirali smo staviti veliko proširenje na stražnju stranu kuće u kojoj smo imali ponudu i kad je ova kuća izašla na tržište, imala je sve što nam je trebalo. 5/6 spavaćih soba i produžetak na stražnjoj strani što nam je dalo veliku kuhinju, i to svih 7,7mx 5,18m!

Naša skica za kuhinju
Tlocrt naše kuhinje
Dizajn kuhinje u boji

Kad sam prvi put stigao u kuću na razgled, rekao sam agentu za promet nekretninama da me odvede ravno do kuhinje i tamo sam prilično stavio ponudu. Bilo je to veliko prazno platno.

Prethodni su vlasnici stavili privremene uređaje poput dasaka za radne ploče i veliki stol viši od uobičajenog u sredini koji je radio kao otok / stol, ali stvarno je trebao iskidati i pokrenuti ponovno.

Što smo upravo i učinili čim smo se uselili!

Ovo je naša kuhinja onog dana kad smo se uselili
Volio sam metro pločice i rustikalan osjećaj kuhinje, ali bilo je malo previše rustikalno! Nijedna radna ploča nije bila zapečaćena, sva je voda curila niz stražnji dio sudopera i nije bilo skladišta.
Kuhinja koja se iščupa
Potpuno prazno platno spremno za obnovu.

Naš dizajn kuhinje

Bio sam apsolutno opsjednut dizajnom kuhinje uoči useljenja u ovu kuću. Kupio bih svaki pojedini kućni časopis i pokušao prikvačiti stvari za svoju kuhinjsku ploču na Pinterestu.

Kad smo se uselili u ovu kuću, nisam bio na Instagramu, a ovo je bio i blagoslov i prokletstvo. Sreća jer nisam bio jako razmažen za izbor pa sam znao što želim. Ali prokletstvo u smislu da mislim da bih stvari učinio potpuno drugačije i da bi bolje funkcionirao za nas kao obitelj da sam bio na Instagramu dok sam donosio odluku o obnovi.

Ovo je bila prva slika prikvačena za moj Pinterest Kuhinjska ploča Prije mnogo godina. Zaslon slike: nepoznat

Naša nova kuhinja bila je ogromna soba. Kuhinjski dio bio je usredotočen na kraj kuhinje pored preklopnika i stvorili su dnevnu sobu s leđa oko plamenika na drva smještenog u dimnjaku.

Imao je stvarno ugodan osjećaj, ali znao sam da ga želim preokrenuti i napraviti pravu značajku od dimnjaka. Kad sam vidio ovu sliku na Pinterestu, točno sam znao što želim raditi.

Slika pločice backsplash oko koje je bio usmjeren moj dizajn kuhinje. Kredit za sliku: livingetc.com

Dakle, prije nego što sam planirao bilo što drugo, pronašao sam pločice za postavljanje u dimnjak i želio sam temeljiti cijeli dekor kuhinje oko toga. Pločice koje sam izabrao nazivaju se Chaprice Chatelet, su sive i viktorijanskog stila i zaljubio sam se u uzorak, pa sam počeo planirati ostatak dizajna kuhinje.

Chapre Chatelet 20cm x 20cm – best-tile.co.uk

Howdens Kuhinja

Otišli smo do Howdenova i dugo razgovarali s dizajnerom kuhinje kako bismo dobili točno ono što smo željeli. Moja su djeca u to vrijeme bila vrlo mala (3 i 2) i selili smo se iz kuće gdje je kuhinja bila okrenuta prema glavnoj cesti.

Djeca bi se često igrala vani u vrtu ili sjedila u dnevnoj sobi igrajući se svojim igračkama, a ja bih se osjećala jako nepovezano s njima kad bih kuhala i čistila u kuhinji. Nisam ih mogao pripaziti i provodio sam svaku minutu odgovarajući na “Mama !!! Mogu li nešto prigristi? ” ili “Mama, Zac je zapeo na drvetu …” Zac treba stalan nadzor!

Ovakav raspored zaista nije uspio za nas kao obitelj, a kako se također volimo zabavljati, znao sam da dizajn kuhinje mora više odgovarati zabavi i druženju s prijateljima nego kuhanju hrane! Uvijek možemo uzeti hranu za poneti!

Išli smo s Howdens Burford White koji više nije na zalihi, ali ovaj Tewkesbury u Antique White vrlo je sličan. www.howdens.com

Zagonetka Poluotok protiv Otoka

U početku sam stvarno želio veliki otok u kuhinji, ali iz nepoznatih razloga odlučio sam umjesto toga otići s poluotokom. Mislila sam da će na taj način kuhinja biti odvojena u zone i moći ću imati umivaonik okrenut prema preklopnicima kako bih mogao pripaziti na djecu.

Kako je izgledala naša kuhinja nedugo nakon završetka obnove. Poluotok je odvojio naše kuhinjsko područje od našeg dnevnog boravka.
Pločice, otočni dio poluotoka i vrlo bijeli dizajn kuhinje!

Stvar je u tome što imamo perilicu posuđa tako da vrlo rijetko provodim vrijeme za sudoperom, a SVE smo vrijeme proveli sjedeći ili se skupljajući oko poluotoka / otočnog dijela kuhinje.

Skladištenje

Pohrana je također bila važan dio našeg dizajna kuhinje. Došli smo iz oženjenih vojnih prostorija u kojima nije bilo skladišta, pa smo stisnuli onoliko ormara i ormara da možemo stati u prostor.

Opet, mislim da je ovo više zapreka jer smo se držali stvari koje nam zapravo nisu potrebne. Mislim, našao sam neki dan 3 ormara za rižu u ormarima dok sam raščišćavao kuću!

Poluotok ima puno prostora za pohranu, uključujući 3 kuhala za rižu na koje smo zaboravili!
Obožavam naše velike ladice za jelo i posuđe! Definitivno bih ovo ponovio, ali ne bih opet imao zidne ormare.

Dekor

Uz naručenu kuhinju i pločice i spremne graditelje, sljedeća odluka koju smo morali donijeti bili su zidovi. Kad smo prvi put obnavljali kuhinju, još uvijek sam bio jako bijeli i sivi ventilator, a krečili smo zidove i dodavali sivi zid dojki na dimnjak koji je vezan pločicama.

U početku su svi zidovi bili bijeli
Zatim sam oslikao dojku dimnjaka Dulux Topla kositra.

Postupno sam postajao malo hrabriji u našoj kuhinji i počeo sam donositi više boja i postavljati tapete. Moj prvi pokušaj postavljanja tapeta bio je ovaj papir od perjanih čaja B&Q.

Nastavio sam sivu temu na stražnjem zidu kuhinje što je pomoglo da se okvir bolje uokviri.

Prelazak na tamnu stranu

Ali s vremenom sam volio vidjeti mračne kuhinje na Instagramu. Nisam želio bojiti ormare i zidne jedinice u tamnoplavu boju pa smo krenuli s Farrow & Ball Hague Blue na sve zidove. Bio je to ogroman posao koji mi je trebao oko 2 tjedna, ali volio sam gotov rezultat. Kontrast između bijelih ormarića, ploča od hrastovine i tamnoplavih zidova izuzetno je dramatičan i pomogao je da se kuhinja osjeća ugodnije.

Upravo sam završio bojanje ove strane kuhinje oko 10 minuta prije nego što sam snimio ovu fotografiju. Stavio sam objavu “u tijeku” na Instagram i dobio je preko 10 000 lajkova!
Puno bolji od bijelog!
Volim ovu haaškoplavu boju, pruža zapanjujuću pozadinu kuhinji

Dodavanje pozadine

Prvotno su zidovi u blagovaonskom dijelu kuhinje bili obojeni u haaško plavu boju, ali osjećao sam se kako je to tako velika soba, što je postajalo pomalo intenzivno.

Dobila sam priliku za rad Fotozid na njihovoj suradnji s @scandinavian_surface i jedna tapeta mi je odmah zapela za oko. Bila je to savršena kombinacija boja za našu kuhinju s tamno plavim, sivim i bijelim, a šumska tema osjećala se kao da je ovo produžetak našeg vrta kroz dvostruke sklopove. Ovo je zaista dovršilo naš dizajn kuhinje.

Zimski blues u šumi – Fotozid
Pruža lijepu pozadinu našem blagovaonici
I pomaže spojiti naše tamnoplave zidove s vanjskom stranom.
Ja ležerno čitam časopis na našoj kuhinjskoj sofi. Koliko sam puta zapravo sjedio na ovoj sofi i čitao časopis = 0

Završni detalji

Jedan od prvih komada namještaja koji smo kupili za ovu sobu bila je naša siva Kauč ​​Aurora tvrtke DFS i stvarno je izdržao test vremena. Doplatili smo malo da bismo zaštitili tkaninu i vrijedilo je svake lipe.

Ova je sofa sve vidjela, blato, mrlje od trave, hrana, boja, lizalice zalijepljene na leđima. Ako kauč stavite u kuhinju, on mora moći uzvratiti! Haha.

U kuhinji je premješten 4 puta!

Također je ovaj kauč pokrenuo moju Instagram karijeru. Stavio sam fotografiju ove sofe na svoj osobni Instagram račun nakon što smo završili obnovu i iznenadio se kad je dobio lajkove od ljudi koje nisam poznavao. Tada sam shvatila da na internetu vreba čitav drugi svijet unutarnjih opsesiva poput mene.

Moja prva slika o interijerima na Instagramu. Mislim da je dobio oko 95 lajkova i nisam mogao razumjeti zašto se ljudima koji me nisu poznavali sviđa moj sivi kauč!
Daska raspoloženja nadahnuta našom kuhinjom

Što dalje?

Sada smo spremni krenuti u sljedeću obnovu i jedva čekam da sve stvari koje sam naučio iz ove obnove kuhinje primijenim u praksi. Uglavnom, ogroman otok koji može primiti najmanje 6 ljudi, otvorene police, ugradna ostava i vrata u stilu Crittall.

Snimit ću to rekavši da nisam veliki ljubitelj dvojakih vrata i da ću umjesto toga u našu novu kuhinju staviti zasebna velika dvorišna vrata Crittall.

Koliko je ovo zapanjujuće? Kredit za sliku: @humphreymunson

Nadam se da ste uživali u mom vrlo brzom pregledu dizajna naše kuhinje i svim promjenama na tom putu. Nadam se da ćete se zadržati za sljedeći dio Melovih priča o obnovi

naš dizajn kuhinje

About admin

Check Also

Shopbop prodaja: Sve u mom ormaru na akciji

Sretan ponedjeljak! Danas udarci Shopbopova rasprodaja stilskih događaja! Ostvarite do 25% popusta na narudžbu – …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *