Home / spavaća soba dekor / Najbolji savjeti za zaštitu dragocjenosti tijekom preseljenja domova

Najbolji savjeti za zaštitu dragocjenosti tijekom preseljenja domova

Odlazak kući može biti stresno vrijeme, i to dvostruko, kad shvatite koliko stvari biste mrzili vidjeti oštećene ili ukradene tijekom selidbe. Zbog toga je važno posebno paziti na svoje dragocjenosti, a na sreću postoji mnogo načina da to učinite. Bilo da se radi o jednostavnom osiguranju ili detaljnom popisu, evo naših glavnih savjeta za zaštitu dragocjenosti dok se selite kući.

1Pronađite tvrtku za selidbe kojoj vjerujete

Najjednostavniji način na koji možete zaštititi svoje dragocjenosti prilikom preseljenja kući je angažiranje tvrtke za selidbe kojoj možete vjerovati da će sjajno obaviti svoj posao. Postoje web stranice, poput Muval, gdje možete pregledavati različite tvrtke koje se kreću, čitati recenzije i donositi informirane odluke.

Nisu sve tvrtke za selidbu iste. Neki mogu ponuditi osiguranje, drugi bi mogli biti stručnjaci za zabavu djece, a drugi bi mogli biti stručnjaci za premještanje starinskog namještaja. Što god vam treba, morat ćete biti sigurni da ćete pronaći tvrtku koja se seli i kojoj možete vjerovati.

2Uzmi inventar

Dobar korak prije nego što se preselite kući je stvaranje inventara svih vaših vrijednih predmeta. Pomoći će vam da evidentirate sve što posjedujete, što je dobro jer je preseljenje domova u najboljem trenutku kaotično.

Dobra vijest je da je lako stvoriti proračunska tablica inventara. Tijekom ovog zadatka također je važno označiti neke predmete koje biste trebali imati kod sebe tijekom premještanja, umjesto da ih pakirate u kutiju. Također je dobra ideja fotografirati sve svoje predmete kada izrađujete inventar. Na taj ćete način, ako je nešto oštećeno u pokretu, imat ćete dokaz da pokažete osiguravajućem društvu. To nas dovodi do sljedeće točke.

3Nabavite osiguranje

Osiguranjem selidbe vaša imovina bit će pokrivena u slučaju oštećenja, propadanja ili krađe. Postoje neke tvrtke za selidbe koje nude osiguranje za selidbe kao dio svog paketa, dok druge mogu pokriti samo određene predmete poput namještaja.

Također se isplati provjeriti kod svog osiguranje kuće jesu li predmeti pokriveni između poteza i provjerite možete li proširiti svoju zaštitu tako da pokriva vaše dragocjenosti.

4Spremite svoje dragocjenosti kod prijatelja ili rodbine

Ako se ne radujete praćenju svojih dragocjenosti u danu koji se kreće, možete potpuno ukloniti stres i zamoliti prijatelja ili rođaka da se pobrine za njih. Međutim, isplati se provjeriti kako će pohraniti predmete, jer ne želite da budu oštećeni u brizi nekoga koga poznajete.

5Pazite na pakiranje

Ako dragocjenosti uzimate u kamionu u pokretu, morat ćete obratiti posebnu pozornost na to kako se pakirate. Naravno, trebat ćete upotrijebiti puno omota s mjehurićima, kuhinjske krpe i druge obloge kako biste zaštitili posebne ploče. Postoje i kutije koje možete kupiti posebno su izrađene za brigu o vrijednim predmetima, poput televizora, računala i antikviteta.

Kad spremate posuđe, pazite da ih složite bočno, a ne odozdo prema gore. Na ovaj način, manje je vjerojatnosti da će se puknuti ako se kutija udari tijekom premještanja. Također, pazite da kutije označite naljepnicama „Krhke“ i strelicama koje pokretačima daju do znanja na koji način kutija treba stajati.

6Koristite sef

Za te posebne posebne vrijednosti, poput dragocjenog nakita, nasljeđa i drugih stvari, moglo bi vam se isplatiti dok ih pohranjujete u sef. Na taj ćete način biti manje pod stresom znajući da su sigurni pod ključem i nema šanse da će biti oštećeni u kamionu u pokretu ili izgubljeni u općem kaosu koji se kreće kući.

7Preskočite ažuriranja društvenih medija

Također je dobra ideja da se klonite svojih kanala na društvenim mrežama dok se selite. Ako objavite imetak koji se selite i kamo se selite, nikad ne znate tko to može vidjeti – čak i ako samo dijelite s prijateljima. Na kraju biste mogli privući lopove koji bi vam mogli priklještiti dragocjenosti. Pričekajte da kućno okupljanje pokaže svoj novi dom.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *