Home / kućni dekor / Na moj um: Tepih i trkači

Na moj um: Tepih i trkači

Iznenađujuće, dobivam dosta pitanja ili zahtjeva za tepihom koji trenutno imamo u svom domu (na slici gore), ali iskreno ne volim ga, niti ga mogu preporučiti. Bilo je iskreno nekako teško pronaći sliku našeg tepiha, jer ga obično izrežem ili strateški snimam jer me živcira. Tepih je bio ovdje kad smo se uselili u naš dom i prilično sam siguran da je to bila naknadna zamisao ili pokušaj brže prodaje kuće. Nakon što su se prethodni vlasnici kuća odselili, cijelu su kuću obojili u toplu sivu boju i postavili novi tepih (čak i u kupaonici … sjećate se toga ?!). To mi se činilo i još uvijek se čini nadahnuto. Tepih nije izvrsne kvalitete, ali je u dobroj formi, čist je i hladne sive boje koja srećom ide uz većinu paleta. Međutim, to nije moj preferirani stil i ne drži se dobro za naše pse. Uselili smo se prije dvije i pol godine i još uvijek nisam impresioniran situacijom na tepihu. Više sam razmišljao o tepihu dok sam dizajnirao naš ulaz (mislite na integrirani trkač za stepenice), i želio sam podijeliti svoja slučajna razmišljanja o temi i materijalu dizajna. Puno mi ideja i dizajnerskih stvari lebdi oko mozga koje se mogu ili ne moraju ostvariti. Mislio sam da bi moglo biti zabavno voditi ležerne rasprave, odbacivati ​​ideje i dijeliti ih u novoj seriji “On My Mind”. Ako se pojavi nešto što se čini zanimljivim ili relevantnim za razgovor, upotrijebit ću ovu oznaku / naslov da bih objavio o tome. Zvuči dobro? Kliknite za neobaveznu raspravu o tepihu i tome kako to jednog dana može izgledati u našem domu!

Otkad razmišljam o idejama za naš ulaz, pretražujem mrežu tražeći trkaće stepenice. Oduvijek sam zamišljao neutralnog (i trajno) trkač na našem stubištu. Naveo me na razmišljanje o tome kako se to integrira i povezuje s našim budućim tepihom na gornjoj razini našeg doma. Smiješno je kako vas dizajniranje jedne sobe može natjerati da prestanete razmišljati o sobama koje će ga jednog dana slijediti. Zasad dizajnirate prostor, ali također morate razmišljati o budućnosti i ostalim sobama koje ga okružuju. Ako sada odaberete materijal, hoće li ga uopće biti na skladištu za godinu ili dvije kada dođe vrijeme za obnovu ostalih prostora u vašem domu? Pretpostavljam da je to jedan nedostatak rada u fazama, ali tako to radimo ovdje.

Na moj um: Tepih i trkači - roomfortuesday.com

izvor: studio mcgee

Svejedno- Emmett i ja odlučili smo da želimo cijeli gornji dio držati sagom. Zašto? Sve su to spavaće sobe i iskreno se osjeća lijepo i ugodno. Svi naši prethodni domovi imali su parket u spavaćim sobama, pa sam se uvijek oslanjao na prostirke. Na katu imamo četiri spavaće sobe: osnovnu i tri sobe za goste (ovaj, ovaj i ovaj). Očito je da primarna kupaonica i kupaonica za goste imaju pločice, ali na ostalim područjima svakako predviđam postavljanje novog tepiha. Izvrstan je za akustiku, mekan je i gostoljubiv i jednostavno se osjeća dobro pod nogama – posebno u spavaćoj sobi.

Svakako zamišljam nešto toplije boje (ali još uvijek neutralan ili prirodan), i mora biti vrlo izdržljiv zbog naših pasa. Što se tiče materijala, vuneni tepih je moja želja, ali otvoren sam i za konstruirane materijale koji su otporni na mrlje.

Također želim nisku hrpu i nekakav teksturni uzorak (bez da poprimi previše primorski izgled). Mislim da je tkani tepih s niskim hrpama bezvremenski od osnovne petlje ili čupavca. Spremio sam sve slike nadahnuća u ovom postu isključivo na temelju stila tepiha, tako da možete vidjeti o čemu razmišljam.

Dakle, natrag na trkač stuba … ako je cijeli gornji dio tepiha, to znači da će se stubište jednom morati povezati ili prijeći na naš budući tepih. Trebaju li se podudarati? Je li lijep mali kontrast? Kakav tepih odgovara našoj kući i obitelji? Ovo je nekoliko pitanja koja mi se vrtje oko misli, jer se plan dizajna ulaznih vrata počinje razvijati. Zaista se još nisam ni za što odlučio, ali ideja novog tepiha jednog dana me neobično uzbudila.

Na moj um: Tepih i trkači - roomfortuesday.com

izvor: štedljivost

Jako mi se sviđa ideja o kontrastnoj granici, da definiram rub trkača ili dodam grafički udarac našim kolonijalnim stepenicama. Stubište je prvo što vidite kad uđete u naš dom kroz ulazna vrata, pa želim uključiti neke elegantne ili formalnije detalje. Također želim ugraditi završne stepenice stuba … kad god imam priliku koristiti prilično hardver (poput nakita za vaš dom), Učinit ću to.

Na moj um: Tepih i trkači - roomfortuesday.comDefinitivno mislim da će, kad dođe vrijeme za obnovu ulaza i stubišta, trkač biti projekt koji sam uradi sam. Ako vas zanima tutorial, Jacqueline ga je zapravo podijelila prije četiri godine ovdje na blogu (na slici gore)! Ja ću ga povezati ovdje. To je sjajan post s detaljnim uputama.

Na moj um: Tepih i trkači - roomfortuesday.com

izvor: studio mcgee

Da završim stvari, volio bih čuti vaše misli na tepihu. Veliki sam ljubitelj parketa i pločica, ali zaista postoji nešto lijepo u vezi sa tepihom u spavaćim sobama, dječjim prostorima (poput spavaćih soba i igraonica), i medijske sobe…. prostori koji se osjećaju ugodnije i ugodnije. Vidiš li kamo se nadam uzeti naš tepih? Što misliš? Imate li tepih u svom domu? Volite li ili mrzite? Je li to nešto što biste na kraju željeli promijeniti ili zamijeniti? Kako se osjećate prema trkačima stuba koji se podudaraju ili ne podudaraju sa tepihom u istom prostoru? Zapravo mislim da oboje mogu raditi. Za mene je samo stvar odluke kojem se pogledu želim posvetiti. Odluke, odluke!

Mogli biste i voljeti

 • Naš plan dizajna kupaonice u podrumu i slike prije - roomfortuesday.com

  Dečki … Žao mi je, ali držao sam se do vas. Dizajnirao sam našu podrumsku kupaonicu (iznenađenje !!!), počeo naručivati ​​materijale za obnovu, a to će biti naš sljedeći veliki projekt ….

 • Svečana dnevna soba: Izazov za jednu sobu - 1. tjedan - roomfortuesday.com

  Ludo sam uzbuđena što ću ove jeseni sudjelovati u One Room Challengeu kao istaknuti dizajner! Riješio sam se dvije sobe (ove kupaonice i praonice rublja) kao gostujući dizajner u …

 • Kako postaviti podnice od tvrdog drveta od ribje kosti - roomfortuesday.com

  Razgovarajmo o tvrdom drvetu! Znate da sam veliki obožavatelj podova od tvrdog drveta i vjerojatno nije iznenađenje da smo odmah nakon završetka gosta počeli s poda u svom uredu …

 • Ažuriranja podrumske sobe za medije + Filmska noć - roomfortuesday.com

  Prošlo je gotovo pet mjeseci otkako sam našem podrumskom životnom prostoru (ili sobi za medije, kako ga ja volim nazivati) dao preuređenje. Možete kliknuti ovdje da biste ga vidjeli, …

About admin

Check Also

Unutar svijetle obiteljske kuće u Teksasu s očaravajućim detaljima dizajna

Ovu je svijetlu obiteljsku kuću dizajnirao Emily Summers Design Associates, smješten u Bluffviewu, luksuznoj četvrti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *