Home / kućni dekor / Moderna montažna kuća s pocrnjelom fasadom od cedra u Oregonu

Moderna montažna kuća s pocrnjelom fasadom od cedra u Oregonu

Ova moderna montažna kuća dizajnirana je pomoću modularnog sustava (HOMB) koji je razvio Skylab Arhitektura u suradnji sa Domovi metoda, smješten u Portlandu u državi Oregon. Method Homes prilagođeni je proizvođač precizno izrađenih montažnih konstrukcija.

Sustav pruža alternativu uobičajenom dugotrajnom procesu konvencionalne gradnje gradilišta, istovremeno smanjujući otpad preciznom preradom. Ova dvoetažna kuća površine 3.930 četvornih metara ima otvoreni plan dok koristi jedinstveni trokutasti modul. Kuća je znatno sastavljena u roku od jednog dana.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKTURA Skylab DIZAJN INTERIJERA Skylab IZVOĐAČ PREDFABRIKACIJE MethodHomes

moderno-montažni-dom-eksterijer

Kuća je građena pomoću 28 montažnih modula. Svaki od strukturno neovisnih modula u obliku trokuta velik je 100 četvornih metara i sadrži unaprijed instalirane završne obloge i integrirane sustave zgrada. Sposobni za širok raspon montažnih konfiguracija, kada se međusobno uklope, stvaraju strukturno učinkovit sustav.

moderno-stubište

Za izgradnju, dijelovi zgrade za kuću podijeljeni su i dopremljeni na gradilište konvojem od šest kamiona, od kojih je svaki prevozio 600 četvornih metara gotovih modularnih volumena po kamionu. Kad je temelj završen prije isporuke, instalacija na licu mjesta izvršena je u roku od jednog dana.

moderno-dnevni boravak

Smješteno na strmo nagnutom mjestu urbane ispune, imanje je skromno 20 metara. Izvana je ova moderna montažna kuća omotana pocrnjelim kišovitim staklom od cedra koji počiva na preko dva inča krute izolacije plus udubljenu izolaciju unutar zidova. Unutrašnjost otvorenog plana sadrži kombinirani dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, s četiri spavaće sobe i tri i pol kupaonice.

moderno-dnevni boravak

Interijeri su svijetli, s prostranim dnevnim prostorima koji ističu izloženi drveni strop i podove od tvrdog drva. Kupaonice su obložene prilagođenim šesterokutnim pločicama i uzorkom koji je postavljen u trgovini prije isporuke. Kućni sustavi uključuju zračenje podnim grijanjem, sustav povrata topline i krovni solarni sustav od 6 kilovata instaliran na krovu.

moderno-kuhinjska

Olujna voda s krova upravlja se pomoću sadilica koje se provlače kroz protok i integrirane su u krajobrazni dizajn kako bi se smanjilo istjecanje mjesta. Dodatna odvojena stambena jedinica s priborom izgrađena je kao dio druge faze za kućni ured i spremište.

moderno-kuhinjska

Korištenjem sustavnog pristupa, kuća podržava visok stupanj prilagodbe, istodobno smanjujući vrijeme gradnje i nepotreban otpad. Rezultat je kuća koja je cjelovita u svom rješenju, učinkovita u građevinskom smislu, reagira na udobnost i pazi na okoliš.

moderno-dvorana

Što volimo: Ova moderna montažna kuća sastoji se od trokutastih modula koji stvaraju jedinstvenu arhitektonsku estetiku. Svjetlom ispunjeni životni prostori karakteriziraju voluminozni stropovi, veliki prozori i krovni prozori. Drveni pod kroz glavne prostore ulijeva toplinu u inače moderan interijer. Naš najomiljeniji detalj o ovom domu je koliko je brzo napravljen na web mjestu!

Reci nam: Koji su vam detalji najzanimljiviji u dizajnu ovog montažnog stana? Javite nam svoje misli u komentarima, volimo čitati vaše povratne informacije!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu kućnu turneju koju smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog projekta Skylab: Izdržavanje čeličnih planinskih odmarališta smješteno na padini brežuljaka u Colorado Rockiesu.

moderno-montažni-dom-strop-detalj

moderno-montažni-dom-strop-detalj

moderno-montažni-dom-strop-detalj

moderno-kupaonica

moderno-kupaonica

moderan-montažni-dom-ulaz

moderno-montažni-dom-eksterijer

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

moderna-montažna-kuća-gradnja

FOTOGRAF Michael Cogliantry i Jeff Van Bergen

moderan-montažni-plan-kuće-gradilišta

moderan-montažni-dom-tlocrt

moderan-montažni-dom-tlocrt

moderan-montažni-dom-tlocrt

suvremeni-montažni-dom-dijagram modula

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *