Home / spavaća soba dekor / Moderna kupaonica: otkrijte naših 6 nadahnuća

Moderna kupaonica: otkrijte naših 6 nadahnuća

Za modernu kupaonicu 2021. godine na raspolaganju su vam brojne mogućnosti ukrasa i dizajna. Usredotočite se na glavne trendove.

  • Odlučujemo se za čiste linije, gotovo nevidljive
  • Ne zaboravljamo prioritet kupaonice: udobnost

Ove godine, da biste renovirali svoju kupaonicu, morat ćete birati između čisti stil : linije blijede, prozirnost povećava prostor, sve je u redu, glatko, mirno. Ili a kupaonica-dnevni boravak udoban gdje je ukras u potpunosti izražen. Tamo prostor želi biti uređen i živ. Ove dvije naizgled antagonističke mogućnosti ipak zadovoljavaju istu potrebu: opuštajuće kupaonice u kojoj se dobro zabavljate, odsiječete se od svijeta i ugađate sebi. Iznad ove dvije crvene niti postoje neophodni dodaci u trendovima 2021. godine : okruglo ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem, zelena boja, veliki tuš, crne slavine … Ukratko, moderna kupaonica 2021. dragulj je u domu.

2021. godine moderna kupaonica oslanja se na jednostavnost

Trend kupaonica 2021. godine odražava potrebu za smirenjem, nepovezanošću, preusmjeravanjem na model hotelskih kupaonica (slijedeći našu neodoljivu želju za bijegom!), Boje su nježne, prirodne, glinaste, a prostor je maksimalno pojednostavljen, s goli ‘efekt. Opuštajuće je i ‘detoksira se’ po volji. To bi mogla biti “jutarnja kupaonica”, okupana prirodnim svjetlom.


Homelisty Presents


Evo prekrasnog primjera profinjene kupaonice koja okuplja glavne trendove 2021. godine: veliki otvoreni tuš sa staklenim zidom i ugradnom tuš kadom, velike bešavne ploče i pločice velikog formata, crni okviri, pastelno zelena boja i biljke.

1 – Tuš nestaje, gotovo nevidljiv

Čak i ako bijela samostojeća kada ostaje trendovski luksuz, primjećujemo da postupno ustupa mjesto velikom tušu. Studija Citeo (Opservatorij za društvo i odgovornu potrošnju) provedena 2020. godine pokazuje da „ Za zahod vrlo malo Francuza preferira kupku koja i dalje ostaje veliki potrošač vode “. Ekološka i ekonomska razmatranja doista su se povećala od 2020. godine i zapravo,” 91% Francuza se tušira “. To objašnjava sjajni trenutni trend tuširanja, po mogućnosti prostranog. A čak i ako stakleni krovovi ostanu vrlo popularni, vraća se potpuno ostakljenim zidovima, koji kupaonici daju efekt prozirnosti i minimalističkog duha, povećavajući prostor.

Pijesak u boji, plava, crna, ružičasta, beton, mramor ili drvo… Pladanj odgovara duhu prostorije i donosi dodatnu eleganciju
Pijesak u boji, plava, crna, ružičasta, beton, mramor ili drvo… Pladanj odgovara duhu prostorije i donosi dodatnu eleganciju

Receveur Aquabella Cedeo 876 €

Prijemnik za pločice i kupaonicu već od 898 €

KUPITI

2 – Stup za tuširanje ukrašen je crnom bojom

Ista ideja za slavine, sve više udubljene i stoga minimalističke. No, kontrast igramo odabirom mat crne boje: trend je također u grafičkom stilu u kupaonici, a crne grafičke linije strukturiraju prostor donoseći karakter u sobu. Osim slavina, spojevi pločica, stupovi vrata tuša, osnove namještaja itd. Mogu biti crni.

Kontrast sa šarenim pločicama naglašava crni stupac tuša
Kontrast sa šarenim pločicama naglašava crni stupac tuša

Stup za tuš kišu Homary crna 349,99 £

KUPITI

3 – voštani beton konkurira drvu

Drvo ostaje glavni materijal kupaonice, pružajući mekoću i toplinu. S istim karakteristikama, voštani beton sve više pronalazi svoje mjesto: savršeno odgovara potrazi za prirodnošću, autentičnom trijeznošću, glatkim i ujednačenim površinama, jednostavnošću.

U kupaonici je voštani beton mekan i diskretan;  tako se lako može kombinirati s materijalima koji imaju karakter, kao što su cementne pločice s uzorkom, na primjer
U kupaonici je voštani beton mekan i diskretan; tako se lako može kombinirati s materijalima koji imaju karakter, kao što su cementne pločice s uzorkom, na primjer

Voštani beton Mercadier 464 €

KUPITI

2021. godine moderna kupaonica bit će ultra-udoban

Suprotno pojednostavljenom trendu, kupaonica udoban prilično je opterećen i uređen poput dnevnog boravka: meka sofa, tepih, okviri na zidovima, svijeće, gusti i topli materijali i asertivne boje, tamnije: može biti “kupaonica večeri”, obje opuštajuće i svečana. Slobodno možete okupiti sve što želite i zbog čega se osjećate dobro u pogledu drangulija, suvenira, slika, biljaka … Pomalo u žilama “Dekorativna udobnost” koja puše dašak slobode.

4 – Zelena boja, svijetla ili tamna, bitna je u kupaonici

Zelena je nedvojbeno jedna od dominantnih boja 2021. godine: svugdje u kući daje dojam iznutra i izvana i kupaonicu ne treba nadmašiti! Priroda ulazi u značajku vode na nekoliko načina: pločice, slikanje, pladanj ili lavor dostupni su u zelenoj boji. Boja koja se savršeno slaže s bijelom i drvetom, dvije druge izvrsne klasike kupaonice. I naravno, biljke se akumuliraju i u kupaonici Urbana džungla !

Maslinasto zelena se slaže s bijelom kao i s crnom.  Da, zelena ima karakter!
Maslinasto zelena se slaže s bijelom kao i s crnom. Da, zelena ima karakter!

GoodHome satensko zelena boja za kupaonicu u Castorama 35,90 €

KUPITI

5 – Stakleni krov nastavlja se ponovno otkrivati

U želji da sobu učini čitljivijom i zen, zaslon za tuširanje od tankog stakla popularan je ove godine. Međutim, stakleni krov, mega trend posljednjih godina u kuhinji i kupaonici, ostaje ključni element vodene značajke. Često u crnom metalu, iznova se izrađuje u plavom drvu, čak i uz ažur: struktura stvara razdvajanje, ali pogled je daleko.

Boja terakote je najljepši efekt u kupaonici.  Drveni materijal i ažur staklenog krova stavili su ga u središte pozornosti
Boja terakote je najljepši efekt u kupaonici. Drveni materijal i ažur staklenog krova stavili su ga u središte pozornosti (izvor: Delpha)

6 – Okruglo ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem, glavni dio kupaonice 2021. godine

Neizostavno iznad sudopera: ogledalo! Ove godine je okrugla, čak i asimetrična. Trend je više za XL modele ili dva bočna zrcala različitih promjera. A da biste uživali gledajući vas u lice, pozadinsko osvjetljenje sublimira njegove linije, stvara atmosferu koja je i topla i oblikovati. Spojeno zrcalo još nije trend u kupaonici ove godine, nastavlja se …

Zrcalo s pozadinskim osvjetljenjem osigurava nježno buđenje, vrlo ugodno difuzno svjetlo
Zrcalo s pozadinskim osvjetljenjem osigurava nježno buđenje, vrlo ugodno difuzno svjetlo

Leroy Merlin ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem 199 €

KUPITI

Na temelju ovih glavnih trendova godine, sada je na vama da prilagodite ovu intimnu sobu, učinite je jedinstvenom i nadasve vrlo gostoljubivom. To je još uvijek prva soba u kojoj se danas radi, a posljednja je posjećena navečer prije spavanja! Da biste lakše pronašli više ideja za ukras i izgled, također pretražite našu članci posvećeni kupaonici.

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *