Home / spavaća soba dekor / mjesec dana korištenja plave pregače i neki FAQ

mjesec dana korištenja plave pregače i neki FAQ
ovaj je post u partnerstvu s plavom pregačom

nakon godinu dana života kod kuće kroz pandemiju – tjeskoba zbog hrane, mahnita ponoćna kupovina namirnica samo pokušaji osiguranja roka za dostavu, neprestano kuhanje i nikad završeno planiranje obroka, pomalo nemam OBJAŠNJENJA zašto nismo probali obrok kit kutija prije. U prošlosti sam ih sporadično koristio za jednu po jednu kutiju, ali ovo mi je bilo prvi put da radim nekoliko kutija zaredom.

svatko tko me poznaje ili me pažljivo prati zna kako sam potpuno stvorenje za naviku što se tiče kuhanja, poprilično pravim istu pregršt jela, jer lijepo mi je što ne moram dolaziti do novih ideja, posebno radnim danima. pa sam tako uzbuđena što sam koristila plava pregača u proteklih mjesec dana jer sam napravio toliko novih stvari koje obično nikad ne bih ni pomislio probati napraviti, a i svi smo zaista uživali !!

budući da ste vjerojatno dobro svjesni plava pregača do sada dostavljaju recepte stvorene od kuhara sa super jednostavnim uputama i unaprijed podijeljenim sastojcima odgovornog izvora.

JEZO JE VEZNO što se zadnjih nekoliko tjedana ne moram brinuti oko planiranja obroka ili kupovine namirnica, ne mogu to ni dovoljno izraziti. Morao sam kupovati najvažnije i to je to, i čini mi se da mi se takva težina podigla s leđa. da ne moram ni razmišljati o tome što pripremam za večeru zapravo se osjećao kao da se brinem o sebi nakon godine koju smo imali. Znam da sve ovo zvuči dramatično, ali pretpostavljam da sam dramatična hahaha.

Da! Otkrio sam da je svaki obrok prilično lagan, a i Gid ih je napravio bezbroj, bez prigovora. Mislim da su kutije s obrocima posebno hladne za ljude koji previše vremena provode naglašavajući što kuhati ili kupujući namirnice, čini mi se kao mentalni odmor daleko od toga.

ako vas ne zanima raditi kutije tjedno, mislim da bi bilo idealno jedan ili dva tjedna u mjesecu kada znate da će vam trebati pauza nakon napornog radnog tjedna itd.

Da! imam toliko toliko obroka da ih nikad ne bih pokušao pripremiti. doslovno je sve bilo dobro. mi smo neke obroke voljeli više od drugih, a kad ih sačuvamo, držimo karticu s receptom u slučaju da ga želimo pripremiti neki dan.

kao da me poznajete, znate da nikada ne bih ni pomislila napraviti kremastu pesto piletinu & orzo ili panzanelu, nikad! tako da stvarno uživam u stvaranju stvari koje nisu u mom popisu.

ovo je zeznuto. jeli smo i obroke za dvije osobe i četvero, s gotovo četverogodišnjakom je teže, jer on ne jede toliko kao mi, ali još uvijek jede. započeli smo s obrocima za 4 osobe i iskreno sam smatrao da je količina hrane neodoljiva. osjećao se kao previše hrane za nas. ALI ako volite ostatke, definitivno bih išao s 4 osobe.

a ako biste radije priuštili dovoljno za večeru, 2 je lakše. nije a tvoj hrane za dvije odrasle osobe i dijete, ali nama je to bilo dovoljno. obično imamo dosta bilo kojeg priloga koji napravimo za sve nas, a s proteinima mu samo malo odrežemo. tako da to zapravo ovisi samo o vašem djetetu. probali smo oboje i na kraju samo išli s 2 osobe.

da, većinu obroka možete zamijeniti ribom za meso, krumpir za cvjetaču itd. oni imaju puno dijeta, vegetarijanskih opcija. Ne mogu razgovarati s alergijama na hranu, pa ako ih imate, sigurno bih ih pitao!
čini se da se svi obroci kreću od 20-40 minuta. Naručio sam iz drugih kutija u kojima su bili i do sat vremena, a ja kao da nema šanse. rekao bih da mi u prosjeku uglavnom treba 25 minuta, a oko 35, jer je sporiji u kuhanju haha.

kutija dolazi s pakiranjima leda i ambalažom koja se mogu reciklirati, svaki obrok dolazi s detaljnom karticom recepata (s fotografijama po koracima koje volim) i vrećicom od sitnica punom svega što će vam trebati za svaki. super je lijepo organiziran i jednostavan za čuvanje i vađenje iz hladnjaka kad je vrijeme za kuhanje. pojedinačno pakirani predmeti uglavnom su pakirani u plastiku, ali sveukupno je jasno da su se potrudili smanjiti ambalažu koja se ne može reciklirati.

možete birati između 2-4 obroka tjedno, a tjedne možete lako preskočiti.
ponekad da!!! ponekad ne toliko. nije hrana kriva, već činjenica da su to opet stvari koje prije nisam radila. pa kad mu je nešto što sam napravila bilo super egzotično ili novo, bio je pomalo umoran i uglavnom je jeo mrkvu za večeru.

ali uglavnom, naručujem obroke s njim na umu, pa sam prilično svjestan što bi bio voljan probati, a što ne. a ponekad ako nešto stvarno želim pojesti i znam da on ne bi volio to, svejedno to naručim i ja sam kao da može dobiti mrkvu za večeru, hahaha.
super su lagane. čak i kad su riječ o složenijim receptima, smatram da se na karticama s fotografijama osjeća super stresno. dovoljno bez stresa da mogu piti vino i ne mahnito kuhati dok radim bilo koje od njih. jedan od najsloženijih recepata bila je ova ragu od tjestenine i svinjskog mesa cavatelli – iako je to bio samo 15-25 min recept, smatrao sam da ovaj oduzima puno vremena, pa sam bio ok, bolje da bude dobar. i pogodite što je to vjerojatno bio jedan od mojih najdražih obroka koje smo napravili zapravo haha.

ponovno smo zavoljeli ragu od tjestenine i svinjskog mesa cavatelli, losos hrskave kože sa salsa verdeom bio je tako dobar, bakalar u panu i na nekim od ovih fotografija radim ribu i čips od bakalara koji smo i mi voljeli. također kremasti pesto piletina & orzo opet, to je vjerojatno bio najdraži Arlo.

osobno volimo što su mnogi recepti koje smo odabrali sadržavali kapare, jer smo obitelj kapara i oni su podcijenjeni. Odabrao sam puno recepata koji imaju sastojke koje se sada vole, jer ga je lakše upoznati s novim jelima kad kažem “hej, ima kapare, ima mrkvu, ima ribiz”, jer će biti poput ” hej sviđaju mi ​​se sve te stvari ”. vrlo glatko haha.
Nadam se da vam je ovo pomoglo pokolebati ako ste se trebali pokolebati isplati li se isprobati plavu pregaču ili ne. obožavatelj sam i sigurno bih ih rado ponovno upotrijebio.

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *