Home / kućni dekor / Mirno povlačenje kabine ušuškano u šumu pokraj Washingtonskog kanala Hood

Mirno povlačenje kabine ušuškano u šumu pokraj Washingtonskog kanala Hood

Ovo mirno utočište u kabini dizajnirano za obiteljski bijeg by Wittman Estes Arhitektura gleda na Hood kanal olimpijskog poluotoka u Washingtonu. Dizajn ovog doma nadahnut je domaćom pticom ubicama. Povlačenje je u osnovi izraz ‘taktilnog modernizma’, povezujući obitelj sa senzacijom i fizičkim iskustvima ekosustava Puget Sound.

Nova kabina i kućica u ovom šumskom bijegu od 1,13 hektara smješteni su na blefu s pogledom na Puget Sound. Prozori od poda do stropa, okruženi tankim čeličnim stupovima, i ravne strehe kombiniraju se kako bi se struktura umanjila i maksimalizirao dostupan pogled.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Wittman Estes Arhitektura INŽENJER KONSTRUKCIJE Strongworks Structural GRADITELJ Jack Colgrove Construction

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

Kao strastveni promatrači ptica i prirodnjaci, vlasnici su poželjeli obiteljski bijeg koji će ih uroniti u tišinu šume i zarobiti nježnu sunčevu svjetlost i poglede prema kanalu Hood i olimpijskim planinama na zapadu.

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

Vizija je bila povlačenje gdje bi se obitelj – par s dvoje odrasle djece – mogla okupiti i proslaviti svoju strast prema boravku na otvorenom i povezati se s izvornom florom i faunom Hood Canal-a.

obiteljska-kabina-povlačenje-ulazak

Projekt ima tri elementa: 1) Prenamijenjeni otisak izvorne kabine dimenzija 20 x 20 ‘, 2) dodatak kabine i 3) nova kućica na kat i kupaonica na sjeveru. Tri su strukture kontinuirani međusobno povezani niz iskustava osmišljenih za proslavu obiteljskih okupljanja na prirodnom svjetlu i svježem zraku.

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

Iznad: Ulazni predprostor je prozirni konektor između krila za spavanje i glavne kabine.

obiteljska-kabina-dnevni boravak

Iznad: Visoki prozori omogućuju pogled na otvorenom, a unutra privlače prirodno svjetlo.

kabina-dnevna soba-s-krevetom-murphy

Iznad: Murphy krevet pretvara dnevni boravak u kabini u dodatnu spavaću sobu.

obiteljska-kabina-utočište-terasa

Originalna kabina od cedra izgrađena je na imanju 1962. godine. Ova originalna tamna i neprozirna kabina vlasnicima je ostavljala osjećaj odsječenosti od prirode. “Nastojali smo rastvoriti barijere između iznutra i izvana, između šume, vrta i strukture”, navodi arhitekt.

obiteljska-kabina-utočište-terasa

Iznad: U glavnoj kabini, vanjska terasa ima roštilj koji se širi prema van od kuhinjskog šanka. Paluba cedrova pruža prekrasan pogled na kanal Hood i dalje na Olimpijske planine.

kabina-kuhinja-blagovaonica

Iznad: U glavnoj kabini, unutarnja i vanjska kuhinja ima prolazni prozor, produžujući unutarnju ploču u vanjski betonski pult koji ima ugrađeni drveni roštilj.

kabina-kuhinja-blagovaonica

Što volimo: Ovo spokojno utočište u kabini nudi obitelji povučeni bijeg za povezivanje s prirodom i zajedničko provođenje kvalitetnog vremena. Volimo kako postoje odvojene strukture za obitelj kako bi se zaštitila njihova privatnost, a istovremeno se okupljaju i za obiteljske obroke i zabavu. Jednostavne strukture omogućuju povezanost ove obitelji s okolinom. Rezultat je kabina koja arhitekturom slavi ljepotu prirode.

Reci nam: Koji su detalji u dizajnu ovog doma zapeli za oko? Bi li ovo bila vaša ideja o konačnom obiteljskom bijegu? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu od naših omiljenih kućnih tura koju smo ovdje predstavili na programu One Kindesign u državi Washington: Moderna kabina nadahnuta danskim dizajnom na kanalu Hood u Washingtonu.

kabina-kupaonica

Iznad: Prepravljene grede i sporedni kolosijeci iz originalne kabine prenamijenjeni su u radne ploče i unutarnju oblogu. Jednostavni detalji i suzdržana paleta materijala sveli su proračun za gradnju na minimum.

kabina-spavaća soba

Iznad: Prirodno svjetlo ulijeva se u interijere koji sadrže minimalističke detalje poput zidova i stropova od šperploče, zajedno s toplim daskama od cedra i betonom od lijevanog betona. Podovi su od jelovog drveta.

kabina-kupaonica

Iznad: Glavna kupaonica ima prenamijenjenu kadu od lijevanog željeza koja pruža miran osjećaj kupanja na otvorenom.

bunkhouse-gostinska-četvrt-dvorana

Iznad: Odvojena katnica na imanju nudi dodatne spavaće sobe.

obiteljska-kabina-utočište-terasa

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

Grubo piljeni obloge od cedrovine i cementne ploče na vanjskoj fasadi s vremenom će razviti prirodnu patinu, usklađujući kabinu s nijansama okolnih šuma.

obiteljska-kabina-povlačenje-eksterijer

FOTOGRAF Andrew Pogue

moderna-kabina-povlačenje-tlocrt

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Moji najbolji Amazon resursi – soba za utorak Blog

Sretan utorak! Nadam se da je vaš dan dobro počeo. Današnji blog zapis je vrsta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *