Home / kućni dekor / Mirno bijeg uz jezero u New Hampshireu poziva prirodu unutra

Mirno bijeg uz jezero u New Hampshireu poziva prirodu unutra

Ovaj moderni bijeg uz jezero dizajnirao je Massachusetts Murdough Design, smješteno na šumovitoj obali jezera Squam u državi New Hampshire. Kuća na jezeru pruža mirno okupljalište za bijeg od njihovog gradskog i priključenog načina života. Dizajn arhitektonski uokviruje i pojačava prirodno nalazište.

Dizajn odiše modernom interpretacijom tradicionalne kabine: jednostavnom kutijom obloženom drvetom s velikim zaklonivim krovom i obilnim vezama na otvorenom. Dramatične palube u okvirima od čeličnog okvira konzolno izlaze u krajolik, omogućujući da se unutarnji prostori izlijevaju kroz velika područja operativnog ostakljenja.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Murdough Design IZVOĐAČ Denali Construction IZVOĐAČ PEJZAŽA Richardson & Associates KONSTRUKCIJSKI DIZAJN Suradnici RSE

moderna-kabina-povući-eksterijer

Stan ponovno koristi temelj i otisak postojeće kabine kako bi održao svoje povoljan položaj na jezeru. Da bi se stvorio osjećaj “iskustvenog užitka”, slijed kontrastnih prostora odvija se dok se netko kreće kroz kuću: komunalne površine su otvorene i prozračne s prozorima od poda do stropa, dok su privatne površine ugodne i poput čahure. Namjerno postavljeni prozori koji se fokusiraju na određene poglede, povezuju se s otvorenim prostorom i zamućuju razlike između interijera i eksterijera.

moderna-kabina-povući-eksterijer

Iznad: Velika gromada označava početak drvene staze koja se penje do prednjeg ulaza.

moderna-kabina-povlačenje-ulazak

Što volimo: Ovaj bijeg uz jezero savršeno se povezuje s prirodom, gdje se unutarnji i vanjski životni prostori neprimjetno spajaju. Omotana paluba pruža prekrasan prostor za uživanje u mirnom pogledu na rivu, dok komunicirate s prirodnim okolišem. Sve u svemu, ovaj stan nudi obitelji mjesto gdje se mogu maknuti od gradskog života, isključiti iz struje i provesti vrijeme na otvorenom, čak i ako su u zatvorenom.

Reci nam: Što mislite o ovom obiteljskom povlačenju? Bi li ovaj bijeg s jezera bio vaša ideja savršenog mjesta za opuštanje i opuštanje? Javite nam u Komentarima!

Napomena: Pogledajte nekoliko drugih spektakularnih domaćih tura koje smo ovdje prikazali na One Kindesign-u u državi New Hampshire: Šarmantno skrovište u Novoj Engleskoj može se pohvaliti toplim i privlačnim detaljima, a Dreamy jezerska kuća u New Hampshiru smještena na rubu vode.

suvremeni-stubište

Iznad: U ulaznom prostoru za muljare, prilagođeni ormari i drvena klupa sadrže skrivene ladice za funkcionalno odlaganje.

suvremena-kuhinja

Iznad: Kuhinja je lišena gornjih ormarića, fokusirajući se što je više moguće na pogled vani. Ploče su od nehrđajućeg čelika.

moderna-kabina-povlačenje-paluba

moderna-kabina-povlačenje-paluba

Svjetlost se reflektira iz jezera, filtrira kroz drveće, projicirajući prirodne atmosferske uzorke na zgradu i prostor u njoj. Vanjske tamne boje i reflektirajuće površine utišavaju prisutnost strukture uz jezero, umanjujući njezin vizualni utjecaj od jezera.

moderna-kabina-povlačenje-paluba-s-hidromasažnom kadom

Iznad: Ova konzolna paluba sastoji se od meranti-drveta s ugrađenom hidromasažnom kadom.

suvremena-dnevna soba

suvremena-dnevna-soba-s-kaminom

Iznad: U dnevnoj sobi, pocrnjeli čelični kamin daje žarište među ostakljenjem od poda do stropa.

suvremena-dnevna soba-s podom do stropa-staklom s pogledom na jezero

Iznad: Ova iznova zamišljena kabina pruža nezaboravan pogled na jezero i okolne planine od 270 stupnjeva. Omotana paluba povezuje unutrašnjost s vanjskim dijelom.

suvremena-dnevna-soba-s-mezaninom

Iznad: Na modnoj pisti prilagođene police uključuju tajni prozor u jednu od dječjih spavaćih soba.

suvremena-blagovaonica-i-stubište

suvremeni-stubište

Stubište koje ima cedrovinu i stakleni zid slavi se kao svoje jedinstveno iskustvo. Postaje praznina s osjećajem na otvorenom koja presijeca kuću. Na zadnjem katu modne piste i balkon imaju perforirani čelični pod, koji stvara plutajući doživljaj nalik drvetu.

suvremeni-polukat

Porozni metalni podovi na unutarnjem / vanjskom balkonu omogućavaju stanovniku da se osjeća suspendiranim na glavnom vidikovcu iznad glavnog dnevnog dijela i jezera.

suvremeni-dom-ured-s-prozorom

Iznad: Lagana studija ispunjena je velikim prozorima koji uokviruju prekrasan pogled na jezero.

moderna-kabina-povući-eksterijer

Životni se prostori neprestano mijenjaju ovisno o sezoni, vremenu, vremenu i namjeni, pružajući prekrasan bijeg od priključenog svakodnevnog života.

suvremena-spavaća soba

suvremena-kupaonica

suvremena-spavaća soba na kat

Iznad: Spavaća soba pruža učinkovito korištenje malog prostora za dječje spavaće sobe.

suvremeni-hodnik

Iznad: Na hodniku druge razine, bijeli hrastov parket prelazi u perforirani materijal od nehrđajućeg čelika na modnoj pisti.

moderna-kabina-povući-eksterijer

moderna-kabina-povući-eksterijer

moderna-kabina-povući-eksterijer

Iznad: Privatne zone za spavanje imaju manje prozore, dok glavni životni prostori imaju velika prostranstva za fenestraciju koja se otvaraju na konzolnu palubu.

moderna-kabina-povući-eksterijer

moderna-kabina-povući-eksterijer

Iznad: Pomažući kamuflirati ovaj dom od jezera, vanjska je fasada zamrljala cedrovinu, tamne prozorske letvice i drveni sofit.

FOTOGRAF Arhitektonska fotografija Chuck Choi

moderan-plan-odmorište-kabina-plan

moderna-kabina-povući-prvi-plan-plan

moderna-kabina-povlačenje-drugi kat-plan

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Unutar svijetle obiteljske kuće u Teksasu s očaravajućim detaljima dizajna

Ovu je svijetlu obiteljsku kuću dizajnirao Emily Summers Design Associates, smješten u Bluffviewu, luksuznoj četvrti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *