Home / kućni dekor / Mirna ranč kuća na jezeru smještena je visoko iznad jezera Austin u Teksasu

Mirna ranč kuća na jezeru smještena je visoko iznad jezera Austin u Teksasu

LaRue arhitekti u suradnji sa Britt Design Group transformirao ovu kabinu na jezeru 1950-ih, neobičnog šesterokutnog oblika, u spokojan ranč uz jezero. Ova jednokatna rezidencija “Hill Country Modern” s 4.100 četvornih metara smještena je na lokaciji od 1,2 hektara na zapadnoj obali Austina u Teksasu.

Lou Ann i Don McLean kupili su zemljište 2012. godine i početkom 2014. godine kontaktirali arhitekte LaRue Architects kako bi dizajnirali svoju kuću iz snova na jezeru. Parcela je imala postojeću kuću – izgrađenu 1950-ih kao kabinu za odmor na jezeru – tipičnu za to područje. Izvorna kabina u obliku šesterokuta obnovljena je s dodatkom dodanim 1970-ih.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT LaRue arhitekti DIZAJNER INTERIJERA Britt Design Group GRADITELJ Klasični konstruktori

brdo-zemlja-suvremeni-dom-eksterijer-noć

Kada su LaRue Architects i Britt Design Group počeli razmatrati početni koncept dizajna, zaintrigirala ih je gradnja šesterokutne zgrade. “Odmah smo znali da želimo ukloniti dodatak iz 1970-ih i zadržati izvorno glavno životno područje u obliku šesterokuta. Zgrada se nalazila blizu obale jezera i povišena je s pogledom na jezero od 180 stupnjeva ”, kaže arhitekt James LaRue.

brdo-zemlja-suvremeni-dom-eksterijer

Dizajn izazov bio je kako uklopiti moderan koncept dizajna kuće u geometriju šesterokuta i postići da konačna arhitektura postane kohezivna zgrada, a istovremeno se pozabaviti teško treniranim, strmim nagibom (parcela se spušta 120 ‘sa stražnje strane kuće na obala). Početni koncept dizajna bio je pretvoriti šesterokutni životni prostor u osnovnu spavaću sobu s prostranim pogledom na jezero Austin.

brdo-zemlja-suvremeni-bazen

Osvjetljenje igra važnu ulogu u ovom zamišljeno dizajniranom ranču uz jezero i pruža skulpturalnu protutežu suzdržanoj modernoj arhitekturi. Dizajn interijera sofisticirana je paleta – koja odražava stil vlasnika kuća – koristeći prirodne završne slojeve koji dopunjuju spokojno okruženje.

brdo-zemlja-suvremeni-dom-eksterijer

Cjelokupni dizajn ovog ranča uz jezero potaknut je ograničenjima mjesta, a konačni rezultat na vrlo lijep način odgovara na ta ograničenja i na njegovo naslijeđe. Na vanjskoj fasadi, robusna paleta materijala sastoji se od teksaškog vapnenca, otkrivenog čelika i metalnog krova u obliku šava.

brdo-zemlja-suvremena-garaža

Što volimo: Ova se kuća na ranču uz jezero može pohvaliti idiličnim pogledom na jezero Austin, dok pruža spektakularnu unutarnju i vanjsku vezu. Zamišljena od zidova od stakla, vapnenca, metalnih zidnih ploča i drvenih sofita i naglasaka, paleta materijala odražava lako održavanje jezera i lako održavanje. Sve u svemu, mislimo da ovaj iznova zamišljeni dom svojim stanovnicima nudi mirno i opuštajuće mjesto koje mogu nazvati domom.

Reci nam: Koji su elementi u dizajnu ovog doma najprivlačniji i zašto u komentarima u nastavku!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog projekta, LaRue Architects: Urbana suvremena kuća iz snova povezana s prirodom u Austinu, Teksasu i Texas Hill Country home može se pohvaliti dizajn i željeni pogledi.

brdo-zemlja-suvremeni-dom-eksterijer

“Klijenti imaju prekrasnu kolekciju umjetničkih predmeta i namještaja koje su prikupili tijekom svojih putovanja po svijetu. Utkanje njihove osobne priče u tkivo cjelokupnog dizajna bio je zabavan izazov. Jedan važan element njihove priče je njihovo sudjelovanje u vinarstvu ”, kaže Laura Britt, Britt Design Group.

brdo-zemlja-suvremena-klavirska soba

McLeanovi imaju vinograd u Argentini, a osobno odabiru mješavine, čak i po narudžbi dizajniraju etikete vina. Slika ulaznog ulaza (gore) bilježi njihov klavir Steinway, njihovu kolekciju vina i prilagođenu rasvjetnu tijelo Lariat iz Aparatni studio.

suvremena-kuhinja

Prilagođeni ormarići od oraha u cijeloj kuhinji dizajnirani su da izgledaju poput lijepo detaljnog namještaja, a ne tipične kuhinje. Podizanjem ormara na drvenim nogama stvara se fizički i vizualni prostor između poda i ormarića.

Stakleni prednji hladnjak dodaje jedinstvenu kuhinju s prilagođenim kuhinjskim ormarićem u kojem se nalazi oprema za pripremu kave. Zidovi u čeličnom okviru završeni su ručno brušenom žbukom.

suvremena-kuhinja

U kuhinji je Tassel 3 aparat napravljena od Aparata.

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

Privjesci iznad kuhinjskog otoka su Synapse privjesci tvrtke Appair.

brdo-zemlja-suvremena-dnevna soba

Blagovaonica ima stol izrađen od čelika i drva po mjeri – koristeći drvo s izvornog mjesta.

suvremena-kupka u prahu

suvremena-spavaća soba

„Vlasnikov apartman ostao je na tom mjestu i oko njega je sagrađena nova zgrada – sve se čini kao nova zgrada – savršeno izvedena visokokvalitetnom gradnjom, navodi Britt. Stolica za ljuljanje je Sam Maloof.

suvremena-kupaonica

Vlasnikova kupaonica ima spokojan eteričan osjećaj s mrljastom rasvjetom koja se kaskadira preko velike kade za natapanje i modernog porculanskog poda ”, kaže Britt. Kadica u Barceloni nabavljana je od Victoria & Albert. Iznad taštine privjesak Shape Up od Ladies & Gentlemen Studio za Roll & Hill.

suvremena-kupaonica

suvremena-dnevna soba

Ova natkrivena veranda sadrži uvlačive zaslone, integrirane grijače, kamin i TV za promicanje života u zatvorenom i na otvorenom.

suvremeni-dom-bazen

Čvrsta je povezanost s otvorenim prostorom s velikim prostranstvima stakla. Vanjski životni prostor je spojnica – ili dogtrot – između glavne kuće i gostinjskog apartmana. Ima velikodušan krov nad glavom s toplim drvetom obloženim stropom koji ga štiti od sunca i drugih elemenata.

suvremena-brodska kuća

Tu je i pristanište za brodove na dvije razine (dio obnove) koji pruža savršeni vanjski dnevni boravak smješten iznad vode. Pristanište nudi ormarić za spremanje ipe za kajake i veslanje s palubom na vrhu.

FOTOGRAF Dror Baldinger

brdo-zemlja-suvremeni-plan-mjesta

brdo-zemlja-suvremeni-tlocrt

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Nalazi na Facebook tržištu: Washington DC

Slučajno sam preskočio prošlomjesečnu objavu na Facebook Marketplace Finds, pa mi je bilo zabavno zaroniti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *