Home / kućni dekor / Minimalistički dom iz snova smješten u slikovitom krajoliku sjeverne Kalifornije

Minimalistički dom iz snova smješten u slikovitom krajoliku sjeverne Kalifornije

Feldmanova arhitektura je dizajnirao ovu minimalističku kuću iz snova uronjenu u prekrasan krajolik hrasta i špartala, smješten u Los Altos Hillsu u Kaliforniji. Na osamljenom mjestu pružaju se čeljusni pogledi na poprečni kanjon od 180 stupnjeva na Rezervat otvorenog prostora Foothills, što je utjecalo na dizajn, orijentaciju i fokus kuće.

Opseg ovog projekta od 6.167 četvornih metara bio je povezati stanovnike ovog doma što je prisnije moguće sa prirodnim okolišem koji oduzima dah i koji ih okružuje.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Feldmanova arhitektura DIZAJNER INTERIJERA Jantarna jesen i Connie Wong ARHITEKT KRAJOLOGA Arterra Landscape Architects DIZAJN RASVJETE David Wilds Patton Dizajn rasvjete INŽENJER KONSTRUKCIJE ZFA inženjeri konstrukcija GRAĐEVINAR Lea & Braze Engineering, Inc. MEP List Engineering

minimalistički-ulaz-san-dom

Po dolasku, utonulo dvorište za ulaz prebacuje goste u dom, služeći kao uvod u razvijanje razina kuće niz postupni nagib mjesta.

moderno-dnevni boravak

U podnožju velike sobe nalaze se visoki stropovi visoki 12 stopa i klizna staklena vrata od 40 stopa, koji stanovnike uranjaju u krajolik. Sjajna soba služi kao srce doma, središnja točka za kuhanje, okupljanje i opuštanje – neprimjetno se povezujući s vrtom i hidromasažnom kadom kada su klizna vrata otvorena.

moderno-svjetlarnik

„Prorez“, presijecajući dvostruki prostor unutar kuće, pruža vertikalnu i vodoravnu vezu, stvara jedinstvenu razliku između javnih i privatnih prostora i poziva prirodno svjetlo i plavo nebo u jezgru konstrukcije.

moderno-balkon

Oštre linije okomitih prozora uokviruju tragove okolnog zelenila, ostavljajući stanovnike osjećajem povezanosti i orijentacije u svoje prirodno okruženje.

Čitav dom razigrano naslaže materijale, vješto postavljene zaslone i letvice nude dubinu, privatnost i hlad. Minimalan, udoban, bezvremenski i moderan, ovo je stanovanje vrhunac vlasnikova cjeloživotnog putovanja. Dizajn ovog doma također odražava interese obojice vlasnika – jedan voli suvremenu arhitekturu, dok je drugi strastveni čitatelj koji voli ugodne, intimne prostore.

moderno-kupaonica

Živahni sukulenti zasađeni su na zelenom krovu, dok se na vanjskim površinama nalazi prirodno uređenje okoliša, uključujući kalifornijski mak.

moderna-obiteljska-soba-krovni prozor-detalj

Što volimo: Ova minimalistička kuća iz snova smještena je u tiho, spokojno i privatno okruženje – utočište opuštanja. Prorez širok četiri metra u ovom domu proteže se na oba kata, pomažući prigušiti unutarnje prostore prirodnim svjetlom. Ovaj utor služi kao jedinstveni arhitektonski element, istodobno dopuštajući uvid u zeleni krov i izvan njega. Sve u svemu, dizajn spaja dva stilska okusa, toplinu uravnoteženu oštrim, čistim linijama kako bi se dobio vizualno zapanjujući dom povezan s prirodom.

Reci nam: Što mislite o ukupnoj estetici dizajna ovog doma? Javite nam u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu kućnu turneju koju smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, Feldman Architecture: Prozračno šumsko utočište smješteno u Carmelovom rezervatu Santa Lucia.

moderno-spavaća soba

moderno-stubište

minimalistički-san-kuća-eksterijer

Ovaj dom karakterizira niz naslaganih kutija izrađenih od štukature, cedra i stakla ugniježđenih u slikovito okruženje.

minimalistički-san-kuća-eksterijer

moderan-bazen

minimalistički-krajolik iz snova-kuće

minimalistički-san-kuća-eksterijer

minimalistički-krajolik iz snova-kuće

FOTOGRAF Adam Rouse Fotografija

minimalistički-home-site-plan

minimalistički-tlocrt kuće

minimalistički-tlocrt kuće

minimalistički-plan-visine-kuće

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *