Home / kućni dekor / Luksuzna obiteljska kuća u Rusiji okružena borovom šumom

Luksuzna obiteljska kuća u Rusiji okružena borovom šumom

Sa sjedištem u Južnoj Africi SAOTA arhitekti su dovršili ovu luksuznu obiteljsku kuću smještenu među borovom šumom na otoku u rijeci Moskva, rijeci koja teče kroz cijeli grad Moskvu u Rusiji. ARRCC, Max Kasymov i OKHA surađivali su na stvaranju interijera i namještaja po mjeri, dizajnirajući moderan, ali tradicionalni dom.

Dizajn ovog doma uvodi revolucionarni pristup prema van arhitektonskoj tradiciji grada. Ovaj dom predstavlja tradiciju terase, s naglaskom na orijentaciji na otvorenom, ali u kontekstu i klimatskim uvjetima koji se uvelike razlikuju od podrijetla tipa.

DETALJI O DIZAJNU: VOĐENI DIZAJNERI SAOTA UNUTARNJA ARHITEKTURA ARRCC DIZAJNER INTERIJERA Max Kasymov & ARRCC ELEKTROINŽENJER Aleksander Boenich KVANTITETSKI ISTRAŽIVAČ Aleksander Stroikov IZVOĐAČ Aleksander Stroikov PREDELO Uređenje krajolika Klukva DIZAJN RASVJETE Kseniya Rudkovskaya BESPOKE NAMJEŠTAJ Max Kasymov & OKHA UNUTARNJI STIL Natasha Onufreichuk

moderne-kuće-ulaz-stepenice

Sustavi ostakljenja napredovali su do točke kada mogu učinkovito pružiti izolaciju u ruskim zimskim ekstremima, što je riješilo klimatski izazov. Pravi je izazov bio posredovati u dijalogu između dviju tradicija kako bi se novi pristup skladno riješio u ruskom kontekstu. Dizajn se obraća urbanom arhitektonskom karakteru glavnog grada i džepu prirodne borove šume na otoku, što je rijetkost u blizini povijesne jezgre.

moderne-kuće-ulaz-stepenice

Borove šume koje web mjesto previđa stoga su značajan motiv za otvorenu orijentaciju prema van. Ovaj pristup omogućio je SAOTA-i da istraži novu vrstu arhitekture koja poziva što više prirodnog svjetla tijekom mračnih zimskih mjeseci kako bi nadoknadila nedostatak sunca i ublažila njegovo odsustvo. To je dizajn koji čini ugodne prostore kako bi uvažili ljepotu vanjskog stanja, koliko god oštre bile.

moderan-dom-eksterijer

Arhitektonska premisa jedan je od kontrasta: snažna zaštitna prisutnost pročelja ulice govori o monolitnom arhitektonskom karakteru glavnog grada, izgrađenom da se odupruće ekstremima vrućine i hladnoće, koji mogu varirati od 70 stupnjeva između godišnjih doba.

moderan-dom-eksterijer

Dakle, javni karakter kuće pruža suvremenu interpretaciju gradskog arhitektonskog karaktera. Oko glavnog ulaza nalazi se skulpturalna kopča. Ova fasada presvučena broncom presvučena broncom ne samo da djeluje kao vizualni poticaj prema ulaznom otvoru na inače relativno bezuvjetnoj fasadi, već također prenosi obećanje luksuznih i laganih interijera u privatnim prostorima izvan praga. Povećava iskustvo prelaska iz javnog u privatno područje s dominantnim krajolikom.

moderan-dom-ulaz

Iz vrta, arhitektura predstavlja kontrastnu fasadu. Otvoreni fragmentirani stakleni zidovi pozivaju na borove unutra, zamućujući razliku između onoga što je unutra ili izvana. Vanjske terase i facetirana, kutna fasada stvaraju dvorišta i vanjske prostorije koje olakšavaju interakciju između krajolika i arhitekture što je odmak od lokalne tradicije.

moderan-dom-eksterijer

Tijekom ljetnih mjeseci moguće je živjeti vani kao što biste mogli u Južnoj Africi ili Kaliforniji. Zimi interijeri, koji su ipak topli i ugodni, mogu slaviti ljepotu snježnog krajolika i borova u posve novom pristupu surovim uvjetima. Čak i zimi fokus ostaje na terasi, a ne na ognjištu.

moderan-dom-eksterijer

SAOTA je na vanjskoj strani upotrijebila srebrno-sivu metalnu oblogu koja nadopunjuje i poboljšava zelenilo biljaka i drveća okolne šume, pružajući impresivan doživljaj krajolika. Fasada poprima kvalitetu samog prirodnog materijala, ističući izrađenu kvalitetu po mjeri u detaljima koja govori o jedinstvenom pristupu dizajnu i opremanju kuće po mjeri, posebno u dizajnu interijera.

moderan-dom-eksterijer

Teška, zaštitna kvaliteta fasade, posebno one na ulici, ustupa mjesto toploj, živahnoj unutrašnjosti na način na koji bi vanjska ljuska geode mogla otkriti topli agat ili svjetlucavu kristalnu unutrašnjost. Interijerima, koji imaju pomalo hirovitu, razigranu kvalitetu, daje izvanrednu kvalitetu nalik draguljima, za razliku od vanjske.

moderan-dom-eksterijer

Unutar ove luksuzne obiteljske kuće prevladavaju prirodni materijali, od egzotičnih mramora, nekih s pozadinskim osvjetljenjem, do metalnih i drvenih površina koje donose mekoću i toplinu. ARRCC održava dijalog s arhitekturom u detaljima njihovog interijera. Metalni okvir televizora rezonira s facetiranim oblikom draguljastog oblika ispod njega i vanjskom mjedenom kopčom na ulazu u zgradu.

moderna-dnevna soba

Što volimo: Ova luksuzna obiteljska kuća pruža svojim stanovnicima senzacionalno arhitektonsko remek-djelo okruženo šumom. Kroz interijere, izvrsnu paletu materijala nadopunjuju raskošni detalji u namještaju i završnoj obradi. Veliki prozori ne samo da donose prirodno svjetlo, već pomažu uvesti borovu šumu u dom, stvarajući osjećaj opuštenosti. Volimo svaki detalj u ovom nezaboravnom domu … posebno veličanstvenu rasvjetnu tijelo nad stolom u blagovaonici i skulpturalnim stubištem.

Reci nam: Što mislite o cjelokupnoj estetici dizajna i stila ovog stana? Molimo podijelite svoje misli s nama u komentarima ispod!

Bilješka: Svakako pogledajte nekoliko fascinantnih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na Obe Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, SAOTA: Impresivan dom nadahnut odmaralištem fokusira se na život u zatvorenom i na otvorenom na Baliju i sjajno dizajniran Južnoafrička kuća s prekrasnim pogledom na ocean.

moderna-dnevna soba

moderna-dnevna soba

moderna-dnevna soba

moderna-dnevna soba

moderna blagovaonica

moderno-kuhinjska

moderno-kuhinjska

moderno-dvorana

moderna blagovaonica

moderno-stubište

Vrtloženo skulpturalno stubište razigrano je u kontrastu s kutnim arhitektonskim elementima gdje se oni konvergiraju, rješavajući ih u organskom procvatu i signalizirajući suptilnu promjenu karaktera između društvenijeg društvenog životnog prostora u prizemlju i spavaćih soba na katu.

moderno-dvorana

Mekše, topli materijali prevladavaju na katu, gdje otvoreniji, tekući i međusobno povezani prostorni pristup ustupa mjesto privatnim prostorima s opuštenijom, ležernijom atmosferom.

moderno-dvorana

Ovaj projekt između SAOTA-e, ARRCC-a i Maxa Kasymova prvi je završeni SAOTA-in projekt u Rusiji. ARRCC, studio za dizajn interijera, predložio je idejnu ideju za interijere, a Max Kasymov, moskovski studio za dizajn interijera, dalje je razvijao projekt i nadzirao njegovu realizaciju. Nadzor i koordinaciju izvođača i dobavljača zgrade provodio je moskovski studio, kao i odabir materijala, namještaja i rasvjete za ovu luksuznu obiteljsku kuću.

moderno-dvorana

Dizajniranjem i proizvodnjom namještaja po mjeri u vlastitoj radionici, studio Max Kasymov uspio je realizirati sve ideje i rješenja koja su predložili SAOTA i ARRCC.

moderan-podrum-dom-bar

OKHA je osigurao i dio namještaja u vili. Fotelja Nicci Swivel, pomoćni stolić Mesh i lampica To Be One mogu se naći u dnevnom boravku. Oni su također odgovorni za izrađeni mjedeni okvir oko televizora. Drugdje se mogu pronaći stolice za blagovanje od OKHU-e, okviri za stolice i solarno ogledalo.

moderno-spavaća soba

Cjelokupno iskustvo vile sugerira da je SAOTA posredovala u novom odnosu ruske domaće arhitekture s njezinim krajolikom i klimom. Potencijal moderne vile za poboljšanje života, ostvaren u umjerenijoj klimi, omogućio je u ovom ekstremnijem okruženju.

moderno-spavaća soba

moderno-kupaonica

moderno-spavaća soba

moderno-spavaća soba

FOTOGRAF Sergej Ananijev

moderan-home-site-plan

moderan-dom-prizemlje-tlocrt

moderan-dom-prvi-plan-plana

moderan-dom-krov-tlocrt

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *