Home / spavaća soba dekor / Ljetni solsticij 21. lipnja 2021: Značenje i kako to najbolje iskoristiti

Ljetni solsticij 21. lipnja 2021: Značenje i kako to najbolje iskoristiti

Svi smo tako uzbuđeni zbog službenog početka ljeta 2021., ali i vi stvarno znate što je ljetni solsticij i što on predstavlja? Vaša ljubazna seoska vještica ovdje je da čavrlja o ljetnom solsticijušto to znači, na koga utječe i kako možemo ispoštovati najduži dan u godini i ubrati sve astrološke blagodati.

U astronomička perspektive, ljetni solsticij događa se kada je Zemljin sjeverni pol (ili Južni pol, za ljude na južnoj hemisferi) okrenut izravno prema Suncu. Zbog Sunčeve blizine Zemlje, mi Zemljani doživljavamo najviše sunčeve svjetlosti tijekom cijele godine na ovaj sveti dan.

Obično se događa 21. lipnja ili oko njega (opet govorim u znak virenja na sjevernoj hemisferi), ljetni solsticij (koji se naziva i Litha ili Ivanjsko ljeto) već se dugo slavi uz gozbe, ples i živahnu glazbu. Ljetni solsticij također označava početak sezone raka, doba godine kojim vlada znak raka.

Ovo nas doba godine usredotočuje na mjesto pojačane domaćinske pripadnosti (vjerojatno ćete pažljivije težiti svom životnom prostoru), emocionalne fluidnosti (predviđati romantiku i privlačnost) i snažnih, zdravih granica (držite stresne ljude na dohvat ruke).

Ovo nas doba godine usredotočuje na mjesto pojačane domaćnosti, emocionalne fluidnosti i snažnih, zdravih granica.

Postoji nekoliko znakova na koje će ljetni solsticij uvelike utjecati, a prvi su sami Rak! Rak će biti u njihovom elementu u ovo doba godine – ljetna beba, kroz i kroz vrijeme. Što je umirujuće za domaćeg Raka od cijelog dana posvećenog slavljenju tople, svijetle energije?

Drugi znak koji će biti najviše pogođen je Jarac – znak nasuprot Raku. Budući da je prvi dan sezone Jarca (oko 12/21) zima solsticij, ljeto solsticij je dan ravnoteže za ove ljude. Kape, dopustite da vas ispere toplina ljetnog solsticija.

Posljednja dva znaka na koja će ljetni solsticij najviše dramatično utjecati su Ribe i Škorpion. Ova su dva znaka u istoj elementarnoj obitelji kao i Rak, pa kad se solsticij okrene i vibracije postanu mekane, slatke i vodenaste, ovi će se znakovi osjećati slično u svom elementu. Izvrsno je dnevno vrijeme biti vodeni znak!

Što se tiče nas ostalih, najbolji način usmjeravanja energije ljetnog solsticija je provođenje vremena na suncu. Počastite našu veliku, blistavu, prijelaznu zvijezdu provodeći vrijeme s njim. Sunce nam pomaže u stvaranju vitamina D, omogućuje biljkama rast i čini naše dane … pa … danima! Izađite na otvorenom, čak i ako je to samo šetnja blokom u pauzi za ručak. I da, čak i ako tehnički nije “sunčano”! Izrazite zahvalnost za najduži dan u godini (samo imajte na umu da nosite kremu za sunčanje).

Izrazite zahvalnost za najduži dan u godini.

Ako osjećate nešto složenije od šetnje po suncu, okupite svoje voljene na gozbi na otvorenom i poganskom veselju. Podijelite obrok, pustite svoju omiljenu ljetnu glazbu i pomiješajte neka sezonska pića (pomislite na jagode, rabarbaru i lubenicu). Ako trebate neke ideje, imamo čitav popis najboljih koktela za svaki horoskopski znak u kojima ćete uživati ​​ovog ljeta! Samo kažem’.

Ljetni solsticij sastoji se u poštivanju vlastitih granica kanaliziranjem tvrde školjke raka, izražavajući zahvalnost Suncu i dijeleći proslavu s onima koje najviše volite. Sretan ljetni solsticij i blagoslovljena Litha!

About admin

Check Also

Kako besplatno gledati ‘Krstarenje džunglom’ 2021. na mreži: streaming Disney Plus filma

Oni koji traže još jednu ljetnu uspješnicu prikladnu za obitelj možda će htjeti znati postoji …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *