Home / kućni dekor / Kuća u Montani s minimalističkim dizajnom ističe okolni krajolik

Kuća u Montani s minimalističkim dizajnom ističe okolni krajolik

Cushing Terrell odgovoran je za ovaj dom s minimalističkim dizajnerskim detaljima smještenim na 4,5 hektara u istočnoj periferiji Whitefish-a u Montani. Pod nazivom „Željeznička rezidencija“, ovaj se dom nalazi u srcu triju značajnih značajki: lancu bjelica, sjeverno; Velika sjeverna planina, koju su na istoku držali lanci Swan i planina Saddleback; i povezujući dvije velike sjeverne željeznice.

Dizajn ovog stana od 3.500 četvornih metara bilježi i uokviruje ove znamenitosti kroz jednostavne dvoslivne oblike koji slobodno podsjećaju na agrarnu narodnu arhitekturu u cijeloj regiji. Zajedno sa suvremenim detaljima, kuća bilježi poznatost prošlosti, istovremeno pružajući funkcionalnost i performanse današnjice.

Projektni tim: Arhitektura: Cushing Terrell | Izvođač: pažljivi dizajni | Dizajn interijera: Tate interijeri

suvremeni-dom-eksterijer

Osnovni prostori – dnevni boravak, kućni ured, glazbeni studio, garaža i spremište – podijeljeni su u četiri osnovna volumena raspoređena oko središnjeg auto suda. Prostorna organizacija omogućuje četveročlanoj obitelji da imaju različite javne i privatne zone.

Kratke, nisko zastakljene, ostakljene šetnice povezuju cedrovinom presvučene sljemenjake i ističu kretanje iz jedne zone u drugu. Prozori su povučeni do donje strane krovne strehe, donoseći modernu osjetljivost tradicionalnim oblicima zgrada.

suvremeni-dom-eksterijer

Što volimo: Ovaj fantastični dom odlikuje se minimalističkim detaljima dizajna, usmjeravajući pažnju kroz velike prozore na dramatičan pogled na planine. Četiri jednostavna sveska odvojena su na temelju javnih i privatnih zona, što stvara pojednostavljeni način života za ovu četveročlanu obitelj. Volimo koncept preuređene staje za fotografski studio, inspirativan prostor za kreativnost!

Reci nam: Koji su detalji u dizajnu ovog doma zapeli za oko i zašto u komentarima u nastavku volimo čitati vaše povratne informacije!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih fantastičnih domaćih tura koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, Cushing Terrell: Seoska kuća u Wyomingu nudi izvrsnu kombinaciju antiknih predmeta i starinskih predmeta, a kompaktni planinski dom u Montani može se pohvaliti održiva obilježja.

suvremeni-dom-eksterijer

Interijeri usvajaju europsku nadahnutu estetiku koja se očituje kroz jednostavne, čiste linije i ograničenu, ali toplu paletu materijala. Bijeli zidovi i betonski podovi – ugodni zahvaljujući energetski učinkovitom, blistavom, podnom grijanju uparenom s ventilatorom za povrat topline – objedinjuju estetiku interijera. Veliki prozori prikazuju dramatične planinske vidike.

suvremena-dnevna soba

“U projekt smo ušli s održivošću i udobnošću kao prioritetom”, kaže vlasnik kuće. “Volim naše prozore i našu dnevnu sobu … tako je otvorena i lagana. Moramo gledati zalazak sunca na planinama i vidjeti jelene. Osjećam se kao da smo na otvorenom iako smo u svom domu. ” Kako bi se naglasio pogled u dnevnoj / blagovaonici, jedan od zidova kutuje prema pogledu na Veliku sjevernu planinu.

suvremena blagovaonica

“To je skroman potez dizajna”, napominje Charlie Deese, projektni arhitekt Cushinga Terrella, “suptilno vodeći vaše oko u tom smjeru. Također stvara džep prostora za vanjska dvorišna vrata da imaju malo pokrivača. ” Jedan od zidova u glazbenoj sobi također je pod kutom, iako u ovom slučaju za zvučne performanse, a ne za poboljšanje pogleda.

suvremena blagovaonica

Interijeri se spajaju ističući slične boje i teksture u cijelom prostoru. Ležeran kutak za doručak odmah ispred ulaza i kuhinje nalazi se na južnoj strani zgrade, gdje su vanjski pogledi ograničeni. Dovoljno ugrađene pohrane smanjuje nered na minimumu.

suvremena-kuhinja

Temeljni zidovi koriste izolirane betonske oblike, dok vanjski zidovi obloženi cedrom imaju kišni zaslon s kontinuiranom izolacijom i puhanom izolacijom od celulozne šupljine – 50% poboljšanje u odnosu na minimume koda i ekvivalent trošku tipičnoj izolaciji od pjene / batta kombinacija.

suvremena-spavaća soba

Montažne drvene rešetke koje se lako grade, podrazumijevale su brtvljenje, izolaciju i prirodno provjetravanje skrivenih tavanskih prostora. Vrata visoke performanse i prozori s trostrukim staklima zaokružuju inicijative izvedbe.

suvremena-kupaonica

Od postavljanja na parceli do jednostavnog cedrovskog obloga do naglasaka teksture i boje, svi ti elementi zajedno stvaraju održivo odgovornu kuću koja slavi obiteljski život i okolni krajolik.

suvremeni-krajolik

Iznad: Hrana koja je izvorno na tom mjestu obnovljena je i pruža spremište i pozadinu za fotografsko poslovanje vlasnika kuće.

Fotografije: Gibeonska fotografija

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Prekrasno moderno povlačenje u kabinu okruženo surovom ljepotom Mainea

Ovo moderno povlačenje u kabinu dizajnirao je Arhitekti Elliot, smješteno na šumovitom posjedu od 10 …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *