Home / kućni dekor / Kuća u Kaliforniji nadahnuta kućom na drvetu koja promovira život na otvorenom

Kuća u Kaliforniji nadahnuta kućom na drvetu koja promovira život na otvorenom

Ovaj moderan dom inspiriran kućicom na drvetu obnovio je arhitektonski studio Assembledge +, smješteno u brdima kanjona Laurel, četvrti u Los Angelesu u Kaliforniji. Stan je smješten u enklavi domova srednjeg stoljeća iz koje crpi inspiraciju. Izvorno ranč kuća izgrađena 1956. godine, opseg projekta uključuje nadogradnju u drugom katu i opsežnu obnovu.

Uski, trideset metara dugački krovni prozor posreduje između izvornog nagnutog krova i volumena novog dogradnog dijela gdje se podiže na drugi kat. To unosi svjetlost i geometrijsku jasnoću u prostore, dodatno poboljšane oblogom zapadnog crvenog cedra koja neprekidno prolazi od stropa obiteljske sobe prema krovnom prozoru i oko vanjskih zidova druge razine.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Assembledge + DIZAJN INTERIJERA Alexander Design Build, Soba u prahu dizajnerskog studija Susan Mitnick

moderna-kuća-eksterijer nadahnuta kućom na drvetu

Oblik krova, orijentiran na jug za solarne ploče, evocira pojam drveća. Budući da ovaj gornji volumen pluta kroz dugački svjetlarnik, osjećaj slobode i fluidnosti pojačan je unutar novog otvorenog tlocrta u nastavku.

moderna-dnevna soba

Iznad: U dnevnoj sobi kamin je dorađen venecijanskom žbukom u sivoj boji škriljevca. Umjetničko djelo na zidu radi Christina Craemer. Unutarnji prostori sadrže paletu dubokih neutralnih dijelova, ukrašenu starinskim i starinskim namještajem, prilagođenim sofama i ručno izrađenim prostirkama iz kojih dolaze Mehraban.

moderno-kuhinja

Kuhinja je srce ove rezidencije od 3.700 četvornih metara, koja fizički povezuje društvena i privatna područja i pruža pogled vodoravno na krajolik i okomito kroz svjetlarnik.

moderno-kuhinjska

Kuća koristi održive tehnologije, uključujući održivo ubrane obloge od crvenog cedra, solarni fotonaponski sustav, sivi sustav za navodnjavanje krajolika, uređenje krajolika i toleranciju na sušu, radne površine Caesarstone i ormariće za kuhinju i kadu bez MDF-a bez formaldehida.

moderno-kuhinja

Iznad: Keramičke pločice velikog formata daju izgled cementa, stvarajući sklad između unutarnjeg i vanjskog životnog prostora.

moderna blagovaonica

Iznad: U blagovaonici je privjesak iznad stola Bec Brittain. Umjetnička djela vlasnika kuće uglavnom uključuju djela Eda Mosesa i Ramseyja Daua, donoseći boju pozadini bijelih zidova.

moderno-kupaonica

Iznad: Ova zapanjujuća kupka u prahu sadrži ploču od crnog mramora s bijelim venama i mesinganim tijelima.

moderna-dnevna soba

Iznad: Obiteljska soba sada se otvara prema palubi bazena, brišući unutarnje-vanjske granice.

moderno-obiteljska soba

Što volimo: Ovaj dom nadahnut kućicom na drvetu promovira sofisticirani, ali ugodan život s neprimjetnom vezom između zatvorenih i vanjskih prostora. Smješten u šumi kanjona, ovaj dom nudi oazu opuštanja i privatnosti. Sveukupno, projektni tim odradio je nevjerojatan posao pretvarajući ovaj dom u otvoreni i prozračni raspored sa stilski dizajniranim životnim prostorima i skladnim odnosom s otvorenim prostorom.

Reci nam: Koji su elementi dizajna najprivlačniji i što biste promijenili da je ovo vaš dom? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali u programu One Kindesign iz države Kalifornija:

moderno-stubište

Staklena klizna vrata od poda do stropa postavljena su na suprotnim kutovima plana, tako da se dijagonalna os uspostavlja od prednjeg dvorišta koje prolazi kroz unutarnje prostore i izlazi na stražnje dvorište i bazen. Usporedna transparentnost nastavlja se na katu gdje vlasnikova spavaća soba i kupaonica uživaju u pogledu na šumovito okruženje kanjona Los Angelesa.

moderno-obiteljska soba

Iznad: Dio ove glavne spavaće sobe, ova lijepa dnevna soba sadrži privjesak od papirusa tvrtke Clate Grunden, stolić iz Blend interijeri, i ugrađeni presjek.

moderno-spavaća soba

Iznad: Dizajnirani da se osjećaju poput kućice na drvetu, veliki prozori u spavaćoj sobi uokviruju krošnju stabla eukaliptusa. Ovaj je prostor ukrašen starinskim ležaljkom Pool Kjaeholma i prostirkom Mehraban tepiha iz Los Angelesa.

moderno-spavaća soba

moderno-kupaonica

moderna-kuća-drvo-nadahnuta-dom-terasa

moderna-kuća-eksterijer nadahnuta kućom na drvetu

FOTOGRAF Laure Joliet

PRIJE OBNOVE

Prije: Pogled na izvorni dom iz dvorišta.

Iznad: Izvorna kuhinja bila je funkcionalna, ali je trebala potpunu preobrazbu.

TLOVNI PLANOVI

Iznad: Prva razina potpuno je iznova zamišljena svijetlim i prozračnim rasporedom i fantastičnom unutarnjom i vanjskom vezom.

Iznad: Za drugu razinu dodan je apartman spavaće sobe novog vlasnika, zajedno s pogledom na krošnje drveća.

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Unutar svijetle obiteljske kuće u Teksasu s očaravajućim detaljima dizajna

Ovu je svijetlu obiteljsku kuću dizajnirao Emily Summers Design Associates, smješten u Bluffviewu, luksuznoj četvrti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *