Home / kućni dekor / Kuća ranča na jezeru Austin iz 1960-ih dobiva novosti sa spektakularnom umjetničkom kolekcijom

Kuća ranča na jezeru Austin iz 1960-ih dobiva novosti sa spektakularnom umjetničkom kolekcijom

Ovaj obnovljeni dom na jezeru Austin od strane arhitekta Tobin Smith sadrži spektakularnu umjetničku kolekciju i poneki zabavan i otmjen namještaj, dovodeći ranč iz 1960-ih zadržavajući retro šarm. Mark Ashby Dizajn dizajnirao je ovu kuću u Austinu u Teksasu s jedinstvenim namještajem, tekstilom, završavajući kako bi istaknuo nevjerojatna umjetnička djela vlasnika kuća.

Izvorni dom, sagrađen 1968. godine, doživio je arhitektonsku transformaciju koja je održavala ploču i ljusku građevine, ali je dramatično redefinirala vanjsku prezentaciju i interijerno iskustvo. Stražnji dio kuće otvara se prema Taylor’s Branchu, mirnom ulazu uz jezero Austin.

DETALJI O DIZAJNU: DIZAJNER INTERIJERA Mark Ashby Dizajn IZVOĐAČ Dalgleish Construction ARHITEKT Tobin Smith arhitekt LIKOVNA KURACIJA Armstrong Art Consulting

modernistički-dom-dnevni boravak

Ušuškan u krošnje drveća iznad ovog plovnog puta, dramatični grgeč ovog modernističkog doma skriven je od ulice iza podcjenjene fasade koja pruža malo nagovještaja iskustva izvan njega. Izvrsni materijali, namještaj i umjetnost otkrivaju se pri ulasku i postavljaju se u dijalog s onim prirodnim carstvom.

modernistička-kuća-kuhinja

Iako je ova kuća od 3.500 kvadratnih metara dizajnirana da bude opuštena obiteljska kuća na jezeru, ona također služi i kao središte za zabavu prijatelja i organiziranje događaja.

modernistička-kuća-kuhinja

Jedan od interijera ovog projekta je umjetnost svjetske klase s radovima Mapplethorpea, DeWitta, Cragga, Fischla, Hirsta, Bourgeoisa, Ulrika Dufosse i mnogih drugih. Izuzev vintage kolekcije (originalni komadi Alvara Alta, Edwarda Wormleyja, Rochea Boboisa, Karla Springera), većina tkanina, prostirki i ormarića izrađeni su po mjeri, po mjeri i ručno rađeni na takav način da ujedno stoje kao njihovi vlastiti unikat umjetnička djela – dizajnirali su ih ili su ih kustosi dizajnerica interijera, Christina Simon, Mark Ashby Design.

modernistička-kuća-kuhinja

Blagovaonica ima dvostruku dužnost kao elegantan prostor za konferencije s ogromnim bijelim zidom od nehrđajućeg čelika koji se može smjestiti na sastanke odbora i prezentacije. Vlasnici kuća, Lanham Napier, bivši izvršni direktor tvrtke Rackspace, pokrenuli su tvrtku VC u Austinu. Lanham koristi ovu kuću u Austinu kao ured i privatni konferencijski prostor za posao. Doktorica Dacia Napier kolekcionarica je umjetnosti i povjesničarka – ona vjeruje da je važno davanje umjetnosti na jedinstven način da se gleda izvan muzejskog okruženja.

modernističko-blagovaonica

Što volimo: Ova kuća na jezeru Austin nudi atraktivnu obnovu s novo osvježenim životnim prostorima kako u zatvorenom tako i vani. Moderan namještaj i pažljivo kurirana umjetnička kolekcija stvaraju nevjerojatan životni / radni prostor za stanovnike ovog doma. Na otvorenom su krajobrazni arhitekti stvorili lijepu privlačnost ivičnjaka, pružajući ovoj obitelji prekrasan dvorišni prostor za obiteljski život i zabavu.

Reci nam: Koji su vam detalji najzanimljiviji u arhitektonskoj obnovi i unutarnjem uređenju ovog doma na jezeru Austin? Javite nam u komentarima ispod!

modernističko-blagovaonica

modernist-majstor-spavaća soba

modernist-majstor-kupaonica

modernističko-umjetnički hodnik

modernistička-praškarija

modernistička-dječaci-spavaća soba

modernistički-dječaci-spavaća soba-detalj

modernistička-gost-spavaća soba

modernistički-gost-spavaća soba-zid od ružinog drveta

modernistička-kupka u prahu

modernistički-brlog-od-gore

modernističko-brlog

U “Kabinetu zanimljivosti” u brlogu niže razine nalazi se niz prirodnih i povijesnih predmeta: posebni nalazi strastvenog kolekcionara koji sežu i dalje od likovne umjetnosti.

modernistički zasjenjeni trijem

modernistički-dom-bar

modernistički-dom-vanjski-zaslon-trijem

modernistički-dom-vanjski-zaslon-trijem

O dizajnu Marka Ashbyja:
Mark Ashby Design započeo je praksu krajem 90-ih, specijalizirajući se za vrhunske interijere u Teksasu i na nacionalnoj razini. Ashby je nedavno objavljen u Elle Décor za njihov dizajn luksuzne garaže nadahnute Ferrisom Buellerom. Christina Simon viša je dizajnerica u tvrtki i nedavno joj je pripala čast dizajnirati prestižni poklon Neiman Marcus Fantasy Mine & Yours 2018. Podrijetlom iz jezera Flato, Tobin Smith osnovao je vlastitu tvrtku 2007. godine, a nagrađivan je i pojavljuje se kao jedan od Ključni suvremeni arhitekti u Teksasu.

modernistički-dom-beskonačni-bazen-kamin-jama

Zbirka umjetnina:
Vanjski
Joel Shapiro

Ulazak
Da li Ho Suh

Dnevna soba
Ruud van Empel
Ed Ruscha
Tony Cragg

Blagovaonica
Ulrikk Dufosse
Sol LeWitt
David Wiseman

Hall u prah
Petar Aleksandar
Liza Lou
Rick Owens

Hall za Učitelja
Damien Hirst

Glavna spavaća soba
Shirazeh Houshiary
Eric Fischl
Thomas Sareceno

Glavna kupaonica
Kiki Smith

Spavaća soba za goste
Ross Bleckner
Fred Tomaselli

Stubište
Roxy Paine

The
Roni Horn
Gisela Colon

Dvorana
Ellsworth Kelly
Ron Gorchov

U zbirci koja nije fotografirana:
Zhu Jinshi (ulaz)
Robert Mapplethorpe (Dvorana)
Jeff Zimmerman (dvorana)
Jiri Dokoupil (dvorana)
Mark Schlesinger (gost)
Laurent Grasso (kupka)
Louise Bourgeois (djevojački krevet)

modernist-dom-eksterijer

Fotografije: Douglas Friedman

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *