Home / kućni dekor / Krov leptira zaklonio je ovaj modernistički LEED Platinum dom u Georgiji

Krov leptira zaklonio je ovaj modernistički LEED Platinum dom u Georgiji

Robert M. Cain, arhitekt razvio je ovu LEED Platinum kuću s leptirastim krovom smještenom na mjestu ispune veličine 1/3 hektara u Decaturu u državi Georgia. Prostire se na dvije razine, ovo stanovanje od 2.800 četvornih metara sadrži tri spavaće sobe i tri i pol kupaonice.

Dnevna soba, blagovaonica, kuhinja i spavaće sobe zaklonjeni su jedinstvenim leptirovim krovom strukturiranim čeličnim gredama zaštićenim otvorenim drvenim podnim oblogama od 1 1/2 1/2 jezika. Krov lebdi iznad neprekinutih prozora koji omogućavaju svjetlost da preplavi unutrašnjost. Lagane police oko pragova pragova odbijaju se i difuziraju prirodno svjetlo kroz unutrašnjost.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT / INTERIJER DIZAJN Robert M. Cain, arhitekt GRADITELJ Pinnacle Custom Builders ARHITEKT KRAJOLOGA LF Saussy krajobrazni arhitekti

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-eksterijer

Zanimljiva činjenica: Kuća RainShine bila je prva modernistička kuća LEED Platinum na jugoistoku SAD-a.

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-eksterijer

Iznad: Prekrasna ekranizirana veranda na kojoj se vlasnici kuća mogu opustiti i uživati ​​u hladnim večerima. Izloženost s tri strane pruža maksimalnu ventilaciju za korištenje u toplom vremenu.

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-eksterijer

Ovaj se projekt naziva „RainShine“, nazvan zbog svojih ključnih značajki dizajna. Leptirov krov hvata kišnicu i sunčevu svjetlost za solarne ploče i prirodno dnevno osvjetljenje. Sustav kišnice nalazi se u podrumu (KIŠA), dok je dom orijentiran na maksimalnu južnu izloženost kako bi uhvatio prirodno svjetlo s krovnih ploča (SJAJ). U podrumu se nalaze tri cisterne koje omogućuju navodnjavanje krajolika. Sva rasvjeta je LED.

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-eksterijer

Dizajn leptira, s obrnutim zabatom, pojednostavljuje prikupljanje kišnice, uklanja opsežne sustave oluka i slivnika te s tim povezano održavanje uobičajeno u konvencionalnim kućama s dvovodnim krovom ili krovovima s kukovima. Struktura se odlikuje velikim prostranstvima termički slomljenog ostakljenja sa sunčanim sjenilima i operativnim prozorima.

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-ulaz

Prostori su definirani “debelim zidovima” koji sadrže spremište, police za knjige, niše, prolaze, ormare, audio-vizualnu opremu, sustave itd. Osim u određenim pomoćnim područjima, unutarnji zidovi zaustavljaju se ispred stropova i prekrivaju ostakljenjem, čime se poboljšava efekt plutajućeg krova.

modernistička-dnevna soba

Iznad: Moderna stubišta i čelične grede uravnotežuju toplinu obnovljenih podova od tvrdog drva. Materijal za podove je srčani bor iz staja iz 1800-ih. Prilagođeni kabinet skriva medije.

modernistička-dnevna soba

Što volimo: Ovaj energetski učinkovit dom ima jedinstveni leptir krov koji pluta iznad kuće, služeći kao posuda za sakupljanje kišnice i solarne ploče. Nichiha. Krov leptira i prozori na prozorima pružaju obilje prirodnog svjetla tijekom godišnjih doba. Ovaj dom nije samo model za energetsku učinkovitost, već je i lijepo dizajniran.

Reci nam: Što mislite o ukupnoj estetici ovog zelenog dizajnerskog doma? Javite nam svoje misli u komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu fascinantnu domaću turneju LEED Plantinum koju smo ovdje predstavili na One Kindesign: Impresivna četverokatnica u San Franciscu ima LEED Platinum.

modernistička-dnevna soba

modernističko-blagovaonica

Iznad: Prilagođeni ormarići (bez formaldehida) stvaraju razdvajanje između blagovaonice i kuhinje bez zatvaranja prostora zidovima. Razigrane nijanse dodaju svjetlinu ovom otvorenom prostoru.

modernističko-kuhinjska

Iznad: Ova živahna i funkcionalna prilagođena kuhinja može se pohvaliti betonskim pločama izrađenim od recikliranog stakla.

modernističko-spavaća soba

Iznad: Glavna spavaća soba sadrži izrađeni krevet od obnovljenog borovog bora i obojeni, 100% reciklirani sadržaj, Zero VOC MDF ormari.

modernističko-spavaća soba

Iznad: Ova prekrasna prilagođena vrata od poda do stropa i ventilatori iznad kuće pružaju vlasniku kuće iskustvo spavanja na otvorenom na privatnom vrtnom dijelu kuće. Sjajna karakteristika u toplom proljetnom danu. Dnevna soba također se otvara na zasjenjenu palubu, omogućujući objedovanje na otvorenom!

modernistička-dnevna soba

modernistička-dnevna soba

modernistička-obiteljska soba

Iznad: Prozori od poda do stropa natapaju ovo potkrovlje prirodnim svjetlom. Ovo potkrovlje kućnog ureda gleda na dnevnu sobu, s udobnim kaučem koji nudi savršen ugodan kutak za čitanje daleko od vreve dolje. Čelična konstrukcija za leptir krov omogućuje privlačan, otvoren, prozračan prostor studija.

modernističko-spavaća soba

Iznad: Veliki prozori s prilagođenim zavjesama za skrivanje pružaju obilje prirodnog svjetla u ovu otvorenu i prozračnu spavaću sobu na drugom katu. Razigrani modularni tepih sastoji se od recikliranog tepiha.

modernistička-kuća-eksterijer

Prirodna ventilacija i geotermalni sustavi grijanja i hlađenja pomažu i u udobnosti i u energetskoj učinkovitosti. Vanjska obrada je Nichiha – vlakana od cementnih vlakana visokih performansi.

modernistička-kuća-eksterijer

Iznad: Kišni vrt i sve autohtone sadnje uređuju se u krajobrazu otpornom na sušu s niskim održavanjem.

modernistička-kuća-eksterijer

FOTOGRAF Paul Hultberg fotografija

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-plan-mjesta

tlocrt-leed-platina-certificirana-modernistička-kuća

plan-presjek kuće-leed-platine-certificirane-modernističke-kuće

plan-presjek kuće-leed-platine-certificirane-modernističke-kuće

plan-presjek kuće-leed-platine-certificirane-modernističke-kuće

leed-platina-certificirana-modernistička-kuća-solarna-staza

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *