Home / uređenje dnevnog boravka / Korištenje Cricut Makera za brzi radni stalak magazina

Korištenje Cricut Makera za brzi radni stalak magazina

Nedavno me pitao Cricut UK ako bih imao male DIY projekte koje sam želio raditi i odmah sam pomislio na stalak za časopise koji sam kupio 2015. godine.

Nakon drugog djeteta znao sam da se stvarno ne želim vraćati na posao s punim radnim vremenom, pa sam imao moždani val da pokrenem ciklus namještaja i prodajem ga. U ovom trenutku bio sam veliki obožavatelj Pinteresta i na njemu cijelo vrijeme (prije nego što sam pronašao Instagram – vremenskog lopova) i volio sam vidjeti kako ljudi zarađuju za život kombinirajući dvije moje omiljene stvari. Pronaći sjajne komade namještaja u dobrotvornim radnjama i slikati ih!

Ovaj nevoljeni stalak za časopis nalazi se u našoj dnevnoj sobi već 6 godina, s brušenim vrhom i ne mnogo drugim

Htio sam započeti s malim, pa sam kupio stari stalak za časopis od mahagonija u dobrotvornoj trgovini za 5 funti i počeo ga brusiti. I to je otprilike koliko sam stigao. Sada sjedi pokraj naše sofe gotovo 6 godina, nevoljen i nedovršen. Shvatio sam da, iako sam volio biciklizam i volio smišljati ideje za to, moja pažnja prema detaljima nije bila baš dobra, a cilj još gori. Ne smeta mi to što radim za sebe, ali jednostavno se ne bih mogao truditi trošiti previše vremena na to da bih stvorio remek-djelo za druge ljude! Dakle, ovdje su završili moji snovi o tome da postanem profesionalni upcycler

Međutim, napravio sam već nekoliko upcyclova, uključujući velški komodu, stakleni ormarić i komodu, pa sam pomislio da je napokon vrijeme da ažuriram taj stalak s časopisima!

Moji prethodni pokušaji nadogradnje uključivali su velški komodu, vezu do posta na blogu ovdje
I geometrijska komoda mojih Sinova. Ovdje je link do prenove moje spavaće sobe Sons.

Moja prvotna ideja bila je obojiti sve u jednu boju, a zatim potencijalno zalijepiti neke pločice na vrh, kao što sam to učinio s IKEA stolom. Jednostavno se nisam mogao odlučiti za boju i pokušati pronaći pločice koje odgovaraju postolju magazina, a da ne moram rezati, pokazalo se problematičnim.

Jedan od prvih brzih IKEA-ovih hakova koje sam napravio. Obojio sam stol u sivo i zalijepio pločice na vrh.

A ovo je gdje Cricut ušao!

Imao sam Izrađivač krikuta sada već oko 18 mjeseci i koristio sam ga za stvaranje vrećica, podmetača za čaše, otisaka i karata, pa sam odlučio pokušati izraditi matricu i pomoću nje oslikati uzorak pločica s efektom na vrh stola.

Što će vam trebati

 • Stalak za časopise!
 • Brusni papir
 • Šećerni sapun
 • Boja
 • Kistovi za boju
 • Mali valjak za bojenje
 • Mala umjetnička spužva
 • Izrađivač krikuta
 • Cricut vinil
 • Cricut weeder i strugalo
 • Prozirni lak

Priprema

Prvo, pripremio sam stalak za magazin dajući mu lagano brušenje kako bih bio gladak i spreman za bojanje. Jednom kad sam bila sretna što je glatka, pošpricala sam namještaj šećernim sapunom kako bih ga temeljito očistio, spreman za bojanje.

Priprema se za pijesak
Stalak za magazin lagano je brušen i očišćen šećernim sapunom

Dalje, izradio sam svoju matricu koristeći Cricut Design Space. Cricut ima preko 100 000 slika pomoću kojih možete izraditi bilo što, od matrica do željeza na uzorcima za odjeću. Otišao sam na karticu slika u Cricut Design Space i otkucao “pločica” i pokazalo mi je tisuće slika koje sam mogao odabrati. Odlučivši se za jednog, tada sam dobio svoje Cricut Maker kako bih ispisao matricu na svoj vinil i iskoristio korov za uklanjanje negativnog dijela uzorka.

Moj Cricut Maker

Odabir mog uzorka u Cricut Design Space-u
Cricut Maker tada izrezuje matricu u vinilu
Korištenje a Cricut Weeder izvaditi negativni dio matrice.

Bojenje stalka za časopise

Stavivši stalak na stari list, počeo sam ga bojiti malim valjkom. išao sam s Farrow & Ball Sulking Room Ružičasta za cijelu boju i Dulux papir za tkivo za vrh stalka kako bi se osiguralo postolje za matricu. Morao sam nanijeti po dva sloja kako bih ga ravnomjerno pokrivao, a trebalo mi je oko 2 sata.

Prvi sloj traje
Slikanje vrha
Čekajući da se dva sloja osuše

Primjenom Cricut matrica

Kad se boja za papir od tkiva osušila, stavio sam Cricut vinil šablona izravno na sredini nosača časopisa kako bi uzorak bio simetričan.

Nanio sam šablonu Cricut izravno na vrh nosača časopisa

Uvijek je najbolje koristiti spužvu ili vrlo mali valjak s ekstremno tankim slojem boje kada koristite matricu jer zaustavlja boju da ispod nje krvari.

Kako je matrica imala vrlo zamršen uzorak, upotrijebila sam vrlo malu umjetničku spužvicu kako bih lagano natapala boju na stalak s časopisima. Koristio sam Farrow & Ball Sulking Room Ružičasta i Zoffany Serpentine za stvaranje uzorka pločica.

Prvi uzorak izveden pomoću male umjetničke spužve.

Prije skidanja matrice, nemojte dopustiti da se boja potpuno osuši, jer to riskira odljepljivanje boje. Ostavite da se boja malo slegne, a zatim nježno podignite matricu nakon što ste zadovoljni rezultatom. Dok sam slikao uzorak pločica s efektom, želio sam da boja bude malo neravna kako bi dobila glazirani izgled.

Ponoviti

Zatim sam ponavljao ovaj postupak dok gornji dio nosača nije bio pokriven i ostavio da se osuši. Kad se potpuno osušila, upotrijebila sam prozirni lak na vrhu da zapečatim boju i zaustavim njezino mrljanje.

Gotov uzorak. Ostavite da se suši otprilike sat vremena …
Odozgo
Tako zadovoljni rezultatom!

I to je sve, postoji i to! Trebalo mi je otprilike 3 sata da završim i ne mogu vjerovati da sam ga ostavio toliko dugo da se upciklira. Sad je to prilično privlačan komad namještaja i uvijek dobijem lijepe komentare o njemu.

Kakvu razliku čini lizanje boje!
U kompletu s božurima
Izgleda dobro pored moje sofe
I savršeno odgovara bojama u ovoj sobi!
Koji stalak za magazin od mahagonija? 🙂

Sad, što mogu sljedeći predložak? 🙂

About admin

Check Also

30 Manje od 30 £ Sjajni vrtni dodaci za proljeće

Prošli smo nas tjedan vidjeli kako smo raspakirali vrtni namještaj, zaprašili roštilj i vukli vanjske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *