Home / spavaća soba dekor / Kako zaštititi mentalno zdravlje majki tijekom COVID-19

Kako zaštititi mentalno zdravlje majki tijekom COVID-19

Rutine nisu loše. Zapravo su to korisne za održavanje kućanstva urednim. Ako imate malu djecu koja još uvijek trebaju toliko vaše pomoći svaki dan, imati rutinu može vam pomoći da sve stavite u perspektivu. To vam određuje dan i svima daje raspored kojeg se moraju pridržavati.

Sad kad su škole i neki uredi još uvijek zatvoreni, lako se osjećate preplavljeno kod kuće. Kuća je neurednija jer su djeca kod kuće. Vidite sve stvari koje morate učiniti i poslove koje morate dovršiti uvećani. Ali kao što ste postavili dobru rutinu dok su djeca bila u školi, to se može učiniti i sada kada uče od kuće.

Stvaranje rutine ne znači da je svaka minuta u danu strogo raspoređena. To jednostavno znači imati određeno, određeno vrijeme za najvažnije: posao, školu, igru, čišćenje i jelo. Na taj ćete način otkriti da stvarno ima vremena za rješavanje stvari. Ne moraš se osjećati shrvano.

Ako se mučite s stvaranjem rutine, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da započnete:

  • Postavite raspored školskog dana

Jedan zadatak dodan roditeljskom opterećenju je obrazovanje u kući. Može vam izmaknuti kontroli ako za to nemate postavljeni raspored. Rokovi će se gomilati. No, kućno obrazovanje može uspješno i učinkovito funkcionirati ako to pretvorite u rutinu. Pokušajte mu dodijeliti raspored i slijedite ga svaki dan. Možete prilagoditi svoj raspored kućnog obrazovanja s rasporedom koji su vaša djeca imala na redovni školski dan prije COVID-a.

Nakon što završite s predavanjem tijekom dana i ne treba im vaša pomoć oko domaćih zadaća, imat ćete vremena za druge stvari poput posla ili poslova.

  • Zakažite barem jednom dnevno za izlazak na otvorenom

Dajte si oduška. Možete prošetati vani s djecom. Ne, ne možete ići u restoran ili trgovački centar, ali udisanje svježeg zraka dok ste u dvorištu može vam pomoći da se opustite.

  • Odredite raspored obroka i međuobroka

Jedan od najtežih dijelova brave za mame su stalne pripreme obroka. Kad kod kuće imate mnogo djece, pripreme grickalica mogu biti lude. To ne uključuje samo kuhanje, već i čišćenje.

Da biste to izbjegli, postavite određeno vrijeme za obroke. Na taj način nećete morati stalno prati suđe i čistiti poslove koji obično pojedu toliko vremena domaćina.

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *