Home / spavaća soba dekor / Kako započeti ulaganje ako godišnje zaradite manje od 40.000 USD

Kako započeti ulaganje ako godišnje zaradite manje od 40.000 USD

2015. godine, službenik benzinske pumpe u Vermontu preminuo je u 92. godini.

Njegovo ime je bilo Ronald Read.

Po svemu sudeći, gospodin Read čitav je život radio na ručnim poslovima. Živio je skromno i nikada se nije činilo da nosi ili vozi nešto što ne odgovara njegovom prihodu iz radničke klase. Međutim, nešto je bilo vrlo jedinstveno u vezi s gospodinom Readom.

Kad je preminuo, napustio je Bogatstvo od 8 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe.

Gospodin Read dokaz je da je moguće započeti ulagati i ostvariti pravo bogatstvo poslom s niskim primanjima. Ako želite započeti s investiranjem, pogledajte neke korake koji vam mogu pomoći da potencijalno postanete sljedeći Ronald Read.

Povezane veze uključeni. Potpuno otkrivanje ovdje.


1. Spremi svaki mjesec

Štednja i ulaganje moraju postati zdrava navika poput svakodnevnog jedenja povrća ili redovitog vježbanja. Svakako štedite i ulažite svaki mjesec. Čak i ako započnete s 20 dolara mjesečno, to je bolje nego ništa. Ideja je stvoriti naviku.

2. Počnite s kupnjom frakcijskih dionica

Dionice dionica poput Tesle i Amazona mogu koštati nekoliko stotina ili nekoliko tisuća dolara. Međutim, to ne znači da ove nevjerojatne tvrtke ne možete dodati u svoj portfelj. Trgovinske platforme kao što su Robin Hood omogućuju vam kupnju djelimičnih dionica bilo koje dionice.

3. Razmotrite ETF-ove

Ne znate koje pojedinačne dionice kupiti? Nema problema. Možete kupiti ETF-ove ili Sredstva kojima se trguje na burzi. Ta sredstva mogu vam omogućiti da investirate u košaricu dionica koja predstavlja indeks dionica, sektor ili strategiju trgovanja.

Dva od dva ETF-a uključuju SPRD S&P 500 ETF (SPY) i Invesco Nasdaq 100 Trust ETF (QQQ). Ovi ETF-ovi mogu vam omogućiti stvaranje portfelja s manje individualnog rizika dionica.

4. Otvorite račun za umirovljenje

Možete otvoriti plan umirovljenja od 401.000 kuna koji vam omogućuje odgodu poreza na kapitalnu dobit dok ne povučete novac kad odete u mirovinu.

Fond od 401K umirovljenje je zaposlenika u kojem vaš poslodavac odgovara vašim doprinosima. Ako vaš poslodavac ne ponudi plan od 401K, možete otvoriti IRA ili individualni umirovljenički račun.

5. Imati dugoročne ciljeve

Ključ uspjeha Ronalda Reada kao trgovca bio je to što je imao dugoročnu perspektivu. Gospodin Read kupio je visokokvalitetne tvrtke s plavim čipovima poput Coca-Cole i držao ih desetljećima.

Ne razmišljajte o tome što će tržište dionica raditi sutra. Uzmite u obzir performanse burze tijekom nekoliko desetljeća.

6. Razmislite o bočnoj gužvi

Ako vam posao ne dopušta da zaradite dovoljno novca za ulaganje, razmislite o nabavljanju sporednog posla ili sporedne gužve da biste dobili taj novac za ulaganje.

Postoji nekoliko načina na koje možete mjesečno zaraditi dodatnih 50 do 200 USD. Evo nekoliko ideja:

 • Preokrenite predmete iz prodaje u garaži – Pronađite predmete na rasprodajama u garaži i prodajte ih dalje eBay kao dobit
 • Dostavite hranu – Možete se prijaviti za usluge poput Instacarta, Uber Eatsa ili GrubHub-a i dostavljati hranu u slobodno vrijeme.
 • Pronađite internetski rad – Možete raditi sve, od pisanja sadržaja do dizajniranja logotipa i zaraditi malo dodatnog novca na web lokacijama poput Fiverr.

Povezano: 4 jednostavna savjeta za pronalazak legalnih udaljenih poslova

7. Izbjegavajte rizične dionice

Jednom kada započnete s ulaganjem, privući će vas vruće dionice koje se mogu udvostručiti za mjesec dana. Međutim, na tim je dionicama teško izgraditi održivo bogatstvo. To je zato što neke od ovih visoko letećih dionica jesu špekulativno i rizično. Započnite svoj portfelj s velikim, etabliranim tvrtkama koje imaju povijest profita.

Evo nekoliko povijesno dobrih dionica koje su barem u posljednjih 25 godina donosile solidan povrat:

 • Microsoft (MSFT)
 • Coca-Cola (KO)
 • Sherman Williams (SHW)
 • Wal-Mart (WMT)
 • McDonald’s (MCD)
 • Disney (DIS)
 • Abbot Labs (ABT)

8. Prodajte stvari koje ne koristite

Tražite novac za ulaganje, a nemate vremena za usputnu gužvu? Razmislite o prodaji predmeta po kući koje više ne koristite. Ovo bi moglo započeti izgradnju jajašca. Evo nekoliko stavki koje treba uzeti u obzir:

 • Odjeća
 • Elektronika
 • Oprema za travnjake

9). Razmislite izvan zaliha

Iako su dionice izvrstan način za započinjanje ulaganja. Postoji niz drugih mogućnosti ulaganja. Evo nekoliko drugih načina na koje možete uložiti.

 • Obveznice – Obveznice su imovina koja plaća zatezne kamate. Kada kupujete obveznicu, nekome u osnovi posuđujete novac. Zauzvrat vam plaćaju fiksnu stopu.
 • Roba – Zlato, srebro, nafta i bakar roba su koja se ponekad može povećati kad dionice padnu.
 • Kriptovalute – Kriptovalute su virtualna valuta koja se koristi za transakcije, kao i zalihe bogatstva.

10). Ostanite dosljedni

Jedan od najvećih ključeva uspjeha u ulaganju je ostati dosljedan. Želite biti sigurni da ćete ostati na tržištu što je duže moguće. Tu dolazi snaga smjese. Evo primjera kako vas sastavljanje može obogatiti:

Ako počnete ulagati 2000 dolara godišnje u S&P s 19 godina i zaustavite se s 24 godine, uložit ćete samo 10.000 dolara. No, taj će se novac u prosjeku složiti s 9% i nadoknaditi 1.000.000 USD do 65. godine.

Budite dosljedni i ostanite na tržištu i iznenadit ćete se povratom.

Dakle, sažeti 10 koraka za ulaganje na burzi s niskim prihodima su:

 1. Uštedite svaki mjesec
 2. Počnite s kupnjom frakcijskih dionica
 3. Razmotrite ETF-ove
 4. Otvorite račun za umirovljenje
 5. Imati dugoročne ciljeve
 6. Razmislite o bočnoj gužvi
 7. Izbjegavajte rizične dionice
 8. Prodajte stvari koje ne koristite
 9. Razmislite izvan zaliha
 10. Ostanite dosljedni

Počnite s malim, a sanjajte velikim

Ulaganje nije isključivo igra bogate osobe. Možete započeti s nekoliko dolara i zaraditi izvanredan novac. Sjetite se samo da budete dosljedni svom ulaganju i ostanite na tržištu što je dulje moguće. Ako se službenik benzinske postaje može obogatiti na burzi, možete i vi!

LITERATURA: Podvornik koji je umirovljenjem postao multimilijunaš


Koja vas investicijska strategija najviše privlači i zašto? Ostavite komentar ispod.

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *