Home / spavaća soba dekor / Kako učinkovito bojiti kalupe: 5 koraka koje treba slijediti

Kako učinkovito bojiti kalupe: 5 koraka koje treba slijediti

5. Bojanje lajsni: završni korak

Za posljednji korak, ali ne i najmanje važan, upotrijebite uži kist za bojanje lajsni. To će vam omogućiti ravnomjernu raspodjelu količine boje i izbjegavanje stavljanja previše.

  • Ako su vaše letvice iste boje kao i zid

Ne trebate koristiti selotejp traku, samo nastavite malim potezima četkom (3 do 4 poteza) i završite dugim potezom kako biste zagladili površinu.

  • Ako vaši lajsne nisu iste boje kao i vaš zid

Najprije morate obojiti lajsne. Tako će na njemu biti lakše kamuflirati pretjecanje. Po potrebi se može upotrijebiti selotejp. I ne zaboravite poštivati ​​vrijeme sušenja boje. Općenito se preporučuje lostavite da se vaša boja suši 3 do 4 sata i nanesite 2 sloja kako biste bili sigurni da ćete dobiti željenu boju i završni izgled.

Savjet: Uklonite traku za dekupaž prije nego što se boja potpuno osuši. Idite nježno i uklonite ga nekoliko minuta nakon završetka prijave. Prekasno uklanjanje vrpce također je jedna od najgorih pogrešaka u slikanju koju biste trebali izbjeći kako biste uspjeli u svom projektu.

Iako se ovi koraci mogu činiti dugima i oduzimaju malo više vremena od pukog bojanja lajsni, oni će vas spasiti od toga da ćete za nekoliko godina morati početi ispočetka. Uz to, čak i ako morate promijeniti boju svog zida, bojanje lajsni neće morati svaki put ponoviti. I ne zaboravite pokupiti prazne posude na pravom mjestu! Boja vraćena na naša mjesta odlaganja 100% se reciklira. Dobar projekt!

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *