Home / uređenje dnevnog boravka / Kako transformirati ugrađene ormare za moderan izgled

Kako transformirati ugrađene ormare za moderan izgled

Moram priznati, nikada nisam bio ljubitelj ugrađenih ormara i kad smo se preselili u našu novu kuću, prve misli su mi bile da ih istrgnem!

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo voljeli novu kuću (ovdje sam pisao o našoj novoj kući) bio je zbog veličine nove spavaće sobe. Velika glavna spavaća soba ima en-suite, 3 ugrađena ormara i balkon s nevjerojatnim pogledom na more. Gotovo je dvostruko veća od naše posljednje spavaće sobe, što znači da napokon možemo uložiti u super king krevet, tako da kad se moj 6-godišnji Sin usred noći ušunja u naš krevet, ne gubimo san zbog do lakta ili stopala (ozbiljno djeco, zašto se morate toliko izvijati noću) u naša lica.

Ali brzo smo shvatili kako fantastično koriste prostor ugrađeni ormari! Mogla bih uklopiti svu odjeću i ukloniti samostalni ormar. Ipak samo moja odjeća, odjeća gospodina B ograničena je na vlastiti zasebni mali ormar u njegovom uredu!

Ugradbeni ormari koje smo naslijedili. Savršeno za svu našu pohranu u spavaćoj sobi, ali pomalo neugledno.

Odlučivši da su ugrađeni ormari ovdje da ostanu, počeo sam istraživati ​​kako ih ažurirati. Vjerojatno su napravljeni po mjeri davne 1980-ih, vrata su bila obojena magnolijom i visjela su. Prilično su istaknuti dio spavaće sobe, tako da sam znao da ih moram integrirati s ostatkom ukrasa u sobi. Ovdje sam napisao o našim planovima za preuređivanje spavaće sobe.

Planovi za našu glavnu spavaću sobu

Sami ugrađeni ormarići bili su u redu, sjajan prostor za odlaganje i nisu zauzeli previše mjesta pa sam zaključio da sve što trebamo učiniti je promijeniti ili pregraditi vrata. Nedavno je nekoliko ljudi ažuriralo svoje ormare pa sam od njih počeo uzimati malo inspiracije.

tamno obojeni ugradbeni ormari u spavaćoj sobi
Volim kako ovi ugrađeni ormarići @asmalltownhouse lako se uklope u dekor sobe
Amanda je dala ove ugrađene ormare prilagoditi prostoru i ja ih volim! Foto kredit: @houselust
Iscrpno sam uživala gledajući priče o Lins kad je ona svoje ormare sa staklenim pročeljem prenovila u super uglađeni dizajn. Kredit za sliku: @linsdrabwell

No, tek kad sam na Pinterestu vidio ovaj nevjerojatan dizajn, točno sam znao što želim učiniti!

Volim kako uokvireni dizajn izgleda poput prozora koji viri u tropski raj. Kredit za sliku: Kuća i vrt. Fotografija: Paul Massey

Kako smo stvorili naše nove ugradbene ormare!

Za početak smo uklonili stara vrata iz ugrađenih ormara i zamolili smo prijatelja Tesara da nam napravi nova vrata s obloženim okvirom. Nakon što su se postavili, krenuo sam u pronalaženje savršene boje i tapeta za vrata.

Ulažu se vrata ormara. Bila sam izuzetno uzbuđena zbog ovoga!
Gotova ugradbena vrata ormara! Čak i prije slikanja, već su izgledali puno bolje!

Znala sam da ostatak sobe želim obojiti u tamno ružičastu nijansu i nastavila sam se Izblijedjela ruža Zoffanyja. Odlučio sam uskladiti vrata ugrađenih ormara s ostatkom sobe, pa bih obojao okvire vrata u ovu boju i pronašao otisak tropskih tapeta koji bih stavio između obloženih okvira tako da ostavljate dojam da gledali su na krajolik palmi.

Pozadina

Volim tapete, ali uvijek mi je tako teško odabrati dizajn jer ih želim sve. Ilovewallpaper.co.uk stupio je u kontakt sa mnom pitajući me želim li pozadinu za svoju novu kuću i kad sam pogledao njihove nevjerojatne dizajne, zaustavio sam se Freska za bijeg iz džungle Zelena dosta brzo.

Freska za bijeg iz džungle – zelena – ilovewallpaper.co.uk

Bio je to savršeni tropski print s tamnozelenim tonovima koji bi odgovarali našem uzglavlju od žada, a imao je i temeljne ružičaste tonove koji bi mu pomogli da se integrira s ostatkom sobe.

Alati za posao

  • Primer
  • Boja
  • Pozadina
  • Zalijepite tapete (više volim lijepiti zid)
  • Valjci za bojanje x 2
  • Kistovi za boju
  • Alat za zaglađivanje pozadine
  • Nož za rezanje tapeta
  • Oštre škare

Primer

Upcycling ovih ugrađenih ormara bio je prilično jednostavan postupak, ali kao i kod svega što se tiče DIY-a, priprema je ključna! Kako su vrata izrađena od MDF-a, izuzetno je važno prvo upotrijebiti temeljni premaz. MDF je nevjerojatno porozan pa bi svaka boja koju na njega stavite izravno upila. Izbjegavajte koristiti lateks temeljni premaz jer će to uzrokovati širenje MDF-a. Pokušajte pronaći temeljni premaz na bazi otapala i budite spremni nanijeti nekoliko slojeva. Koristio sam Valspar temeljni premaz za drvo i podlaka

Ovo su vrata nakon dva sloja Valspar temeljni premaz za drvo i podlaka
Nanošenje primera kasno navečer!
Sva vrata pripremljena i spremna za bojenje.

Obojite okvire

Kako će tapete ulaziti u ploče, trebate samo bojiti okvire i oko njih. Koristio sam Zoffany Izblijedjela ruža i budući da su vrata bila temeljna, boja se ravnomjerno nastavljala i trebala je samo premaze. Za izradu okvira koristio sam valjak, a za spajanje mali kist.

Prvi sloj na.
Bojenje okvira vrata.

Postavljanje tapeta na ploče

Alati za tapetiranje

Jednom kada ste sretni, na okvirima postoji dobro i ravnomjerno prekrivanje bojom, pozadinu morate zalijepiti na vrata. Ako ste na vrata stavili dovoljno primera, pasta bi trebala lako djelovati. Ako utvrdite da pasta samo tone u MDF, trebate nanijeti još temeljnog premaza.

Lako je nanijeti pastu malim valjkom.

Pomoću malog valjka na vrata sam nanijela pastu za tapete.

The Freska za bijeg iz džungle Zelena dolazi u dijelovima pa je lako izrezati traku i poredati ih do vrata. Htio sam da ovo oponaša prozor, pa sam se pobrinuo da se tapeta nastavi kao da je ispod okvira vrata.

Držao sam pozadinu do ploče i postavljao je dok nisam bio sretan, a zatim sam pomoću svog glatkog alata za pozadinu utisnuo pozadinu u rub i kutove okvira tako da mi je dao hrapav rub mjesta na kojem sam trebao rezati.

Držeći traku tapeta dok nisam bio zadovoljan položajem uzorka. Rubom vrata poredao sam pozadinu kako bih bio siguran da je okomita.
Pomoću alata za zaglađivanje tapeta utisnuo sam se u okvir dajući mi okvirne upute gdje moram rezati

Zatim sam izrezao oko centimetar oko udubljenja na tapeti i zalijepio vrata. Izrezanim komadom papira pritisnuo sam ga natrag na svoje mjesto, a zatim pomoću alata za zaglađivanje osigurao da nema mjehurića ili nabora, kao kad tapetiram zid. Ako nije sjedio ravno ili je bilo nabora, stvarno ga je jednostavno odlijepiti i pokušati ponovno.

Jednom kada sam bio zadovoljan položajem, ponovno sam upotrijebio alat za zaglađivanje kako bih gurnuo pozadinu u okvir i nožem za rezanje tapeta obrezao rubove.

Zaglađivanje tapeta na svoje mjesto.
Korištenjem vrlo oštrog noža za rezanje tapeta izrezao sam sav višak papira.
Gotova ploča
Jedan dolje, 14 do kraja!

I to je stvarno! Morao sam ponoviti ovaj postupak za sve ploče i trebalo mi je ukupno oko 2 sata. Čim je ušla prva ploča, znao sam da će mi se svidjeti i nisam pogriješio.

Apsolutno je transformirao ove ugrađene ormare i zaista vam daje dojam da gledate u tropski raj.

Prvi odjeljak gotov
Dva vrata kompletna
Gotovo tamo!

Posljednji dio je bio odabrati neke ručke za vrata ormara, a ja sam uzeo zlatne ručke Amazon. Zlato se jako lijepo slaže s ružičastom i zelenom bojom i savršen je izbor za dovršenje ovih ormara.

Zlatne kvake na vratima od Amazon
Dovršeni ormari
Botanički!

U ovoj sobi još ima puno posla. Moram obložiti zid iza kreveta, obojiti ostatak sobe, novi okov za prozore i dvorišna vrata, pod treba brusiti i lakirati … Mogla bih nastaviti i dalje! Ali ovi su ugrađeni ormari otprilike ono što je pokrenulo cijelu shemu sobe i tako sam zadovoljan s njima.

About admin

Check Also

Summer Edit: Haljine – Crystalin Marie

Nije ljeto bez haljina, zar ne? Da budem iskren, već sam kupio dovoljno haljina da …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *