Home / uređenje dnevnog boravka / Kako transformirati svoj vrt za 300 funti

Kako transformirati svoj vrt za 300 funti

Znam da ga vjerojatno kiša pada tamo gdje se trenutno nalazite i gledate kroz prozor u svoj vrt misleći „zašto, pobogu, Mel govori o vrtovima? Moj trenutačno izgleda kao Glastonbury nakon određenog mokrog vikenda, slomljenog šatora i svega! ” ali čini se da se proljeće približava, zar ne? Na horizontu je; dolaze svjetliji i topliji dani i svi uskoro možemo uživati ​​u utočištu svojih vrtova ili dvorišta, umjesto da nas prikrivaju s krznenom dekom oko koljena i stalnom šalicom čaja u rukama da nas grije.

Nikad nisam baš bio vrtlar. Moje vrtlarske vještine sastojale su se od ravnanja vrta, stavljanja trave na njega i ako bi pčele i leptiri imali sreće, mogao bih negdje staviti nekoliko narcisa ili grm hortenzije. Čak sam uspio ubiti svoju hortenziju od prekomjernog zalijevanja, što je pomalo ironično jer je ova biljka doslovno dobila ime zbog potrebe za puno vode.

Bila sam vrlo dobra u lijepljenju cvijeća u posudu i to je bio opseg mojih vrtlarskih vještina. Hoće li preživjeti još jednu sezonu, druga je stvar …

Blagoslovljeni smo lijepim vrtom u kojem trenutno živimo. Veličina je 18,5 x 9 m i ne zanemaruje se, što je blagoslov u predgrađu! U kutu imamo veliku vrtnu sobu čija je dimenzija 3,5 x 5 m, ali je nikada nismo iskoristili u potpunosti, radije tu pohranjujemo svu našu smeću.

Stražnji kraj našeg vrta s velikom vrtnom šupom / uredom.

Naš vrt u doba zaključavanja

Naš je vrt prošle godine bio apsolutni blagoslov u zaključavanju. Prvotno smo u stražnjem kutu imali ogroman trampolin koji je nepravedno zaokupljao sve sunčeve zrake. Prostor za sjedenje i vrtna garnitura nalazili su se na bočnim stranama kuće, ali nikada ga nismo koristili jer je uvijek bio u hladu i osjećao se malo odvojeno od vrta.

Naš preveliki trampolin u stražnjem kutu našeg vrta. Tu smo dobili posljednje ljetno sunce i umjesto da sjedimo na svom udobnom vrtnom namještaju, sjedili bismo u kamp stolicama gurnutim prema trampolinu.
Ovo je bila podnica oko našeg kuhinjskog produžetka, u to sam vrijeme šablonizirala. Svakog dana do 13 sati bilo bi potpuno zasjenjeno i često prilično hladno.
Zaista sam voljela ovaj prostor. Mukotrpno sam šablonizirao podove i izgledao je super stilski, ali nikad ga nismo koristili!

Mijenjanje vrtova

Jedne večeri sjedili smo u našim kamp stolicama smještenim uz trampolin, imali roštilj i pokušavali uživati ​​u posljednjim komadićima sunca prije nego što su zrake nestale iznad trampolina i odjednom, pomislih, zašto to radimo? Imamo savršeno dobar vrtni namještaj za sjedenje, ali on je potpuno u krivom kutu. Plan mi se počeo stvarati u mislima …

Stolice u kampu smjestile su se do trampolina u pozadini. Zatim bismo se skupili oko ognjišta da nazdravimo marshmallowovima i opet ne bismo koristili brodski pod, jer bismo ga vjerojatno spalili do temelja

Sljedećeg vikenda poderali smo brodski pod i premjestili trampolin sa strane kuće, otišli, ali nismo zaboravili (na žalost, djeca). Zatim smo počeli istraživati ​​i određivati ​​cijene kako pretvoriti kut svog vrta u našu oazu nadahnutu Mediteranom u Sussexu (ovdje sam napisao o svojoj inspiraciji za med).

Klinac je gledao kako moj muž rastavlja palubu
Trampolin se pomaknuo sa strane kuće

Cijene novog vrta

Zvonili smo oko nekoliko graditelja i uređivača vrtova i citati koji su se vraćali bili su iskreno smiješni i malo suza. Neki su nam ljudi citirali 2.500 funti da bismo položili nove brodske podove u prostoru 4m x 5m, najsmješnije je bilo 4.800 funti da se postavi nova terasa na tom području. Pokušao je to opravdati rekavši da je područje trebalo izravnati (bilo je ravno, prethodno smo platili vrtlaru da vrati čitav vrt, pa je to i učinjeno), skini ogradne ploče kako bi ubacio njegov mini kopač, stavi zadršku zid sa stražnje strane, a zatim položite terasu.

Prostor koji je ostao nakon premještanja trampolina! Pogledajte ona prekrasna stabla koja su se skrivala iza trampolina duge 3 godine! Također, stan … ..

S obzirom da smo ploče s vrtnim pločama već cijenili na oko 500 funti, citirao nam je oko 4000 funti za rad, preskočiti najam i opremu koja nam apsolutno nije trebala, pa smo mu pristojno rekli da se popne na svoj mini kopač i trčati dalje.

Uradi sam

Shvatili smo, nakon nekoliko citata, da je vjerojatno najbolje da se sami pozabavimo vrtom pa smo počeli gledati šljunak. Vidio sam nekoliko slika s bijelim kamenom Cotswolda položenim u vrt i volio kako daje atmosferu na plaži Ibiza.

Išli smo s Cotswold Chippings 20mm od www.gravelmaster.co.uk i riješili smo da će nam trebati 2 x 850 kg rasute vrećice da pokrijemo prostor po 91 funti.

Također smo kupili membranu dimenzija 2m x 10m za stavljanje ispod šljunka kako bismo zaustavili rast korova.

Moja kći daje sve od sebe da modelira šljunak! 🙂

Polaganje šljunka

Bilo je prilično jednostavno biti iskren. Prije svega, pobrinuli smo se da cijelo tlo bude ravno i pograbljeno bez velikih stijena ili vegetacije. Možete staviti herbicid kako biste spriječili da bilo što raste, ali kako je ovo područje našeg vrta bilo pod trampolinom 3 godine, ionako je bilo prilično mrtvo.

Granicu između trave i terase stvorili smo nekim starim ciglama koje smo iskopali sa zemlje kad smo izravnali prostor.

Položili smo membranu, a zatim je prekrili šljunkom od šljunčara

Prvo smo postavili membranu na mjesto, pazeći da pokriva cijelo područje, a zatim smo postavili nekoliko pločica za popločavanje kojima smo već morali proći put od trave do vrata vrtne šupe. Zatim smo šljunak nagnuli ravno na vrh. Možete kupiti membranske klinove kako biste ga držali na mjestu, ali kad smo na njega vrtili gotovo 1,5 tona šljunka, bio sam prilično siguran da to nikamo ne ide.

Stvaranje staze s pločicama za popločavanje.
Šljunak je pao i bilo je nevjerojatno kako je trenutno uljepšalo ovaj prostor

Bojenje ograde

Već sam počeo slikati našu ogradu u Cuprinol Iris (ovdje sam napisao o vrtnim sjenicama Cuprinol). Htio sam dodati boju našem vrtu tijekom cijele godine i pronašao sam smeđu ogradu prilično neuglednu, jer je ima puno! Odabrala sam Iris jer me podsjetila na blues Mediterana, a bijeli šljunak izgledao je kraj nje savršeno savršeno.

Još uvijek ne mogu shvatiti koliko volim ovu plavu ogradu Cuprinol Iris

Uradi sam Paletni stol

Nakon što je ograda okrečena, a šljunak srušen, preselili smo vrtni namještaj u prostor. Prije toga mi je Argos darovao vrtnu sofu na Sejšelima, ali otkrili smo da nikada nismo koristili blagovaonski stol jer je bio malo previsok za upotrebu u vrtu.

Sa ostatkom palete od isporuke šljunka, odlučio sam ih obojiti u Cuprinol Iris i kupio malo Melia pločice iz Wickesa na vrh palete kako bi spriječio da stvari propadnu. Osigurao sam pločice gorilo ljepilo i godinu dana još se uvijek drže snažno!

Slikanje palete Cuprinol Iris
Pričekajte da se osuši prije lijepljenja na pločice
Prekrasne pločice Wickes Melia
Gotov rezultat! Jednostavne. Paletu smo naslonili na drugu paletu, ali ćemo na kraju kupiti kotače koje ćemo staviti na dno.

Završni detalji

Da bih dovršio ovo područje, spustio sam slušalicu festonska svjetla i fenjeri (naši festoni se napajaju mrežom, šupa ima struju. Ali možete dobiti festone na baterije) i dodao je vanjski tepih, jer moja djeca vole trčati bosa, a šljunak nije naklonjen malim nogama!

Sve što je preostalo bilo je dodati moje biljke u saksiji (koje su još bile žive), svijeće, jastuke i bacače, a to smo bili cijelo proljeće i ljeto. Bilo nam je najbolje u ovom prostoru i to za 300 funti.

Cjenik

A ostalo …

Sada da se opustite i uživate

Pa, koliko god možete uživati ​​u vrtu u proljeće. Ako je prošlo proljeće bilo što za proći, nadam se toplom i ponovnom iskorištavanju ovog prostora.

Ne pretjerujem kad kažem da je ovaj mali kutak našeg vrta prošle godine apsolutno promijenio igru ​​i ovdje smo proveli jednako puno vremena jedući, zabavljajući se i opuštajući kao i u našoj kući.

I prije nego što bilo tko pita, većina predmeta koje vidite na mojim slikama mogu se ostaviti vani u vrtu, osim nekoliko jastuka. Još uvijek imamo veliku vrtnu sobu, pa ako odluči obilno kišiti, bacit ćemo tamo jastuke i pokrivače. A ako to ne učinimo? Nije kraj svijeta, sve se može oprati i izbaciti natrag u vrt da se opet osuši.

Još jedno područje moje kuće / vrta za fafanje! 🙂
Dodajući sve moje lončanice za više boja
Gin sati
Sezona božura
Volim sve ružičasto u našem vrtu
Prostor za sjedenje.

Ne samo po danu

Također volimo ovaj prostor navečer da! Uz pomoć lampioni obloženi solarnim oplatama i festonska svjetla, vjerojatno smo ovdje proveli više vremena noću nego danju. Najbolji dodatak bilo je naše kino na otvorenom koje je bilo zaista jednostavno postaviti. Pop u filmu za djecu i odrasle mogli bi sjediti straga i čavrljati uz G & T. Ovaj prostor ima sve

Naša srebrna breza podupire sva svjetla.
Prostor za sjedenje sa stražnje strane osvijetljen je noću
Naše kino na otvorenom. Pogodite film!

Naš vrt je sigurno dobro potrošen 300 funti. Sav novac koji smo uštedjeli od najnečuvenijih ponuda sada možemo potrošiti na lijepu veliku hidromasažnu kadu za ovo ljeto!

kako transformirati svoj vrt za manje od 300 funti

About admin

Check Also

Šarene ideje za dječačku spavaću sobu – Makeover spavaće sobe mog sina.

Smatram da je dječje spavaće sobe tako teško dizajnirati i vjerojatno provodim najviše vremena pokušavajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *