Home / uređenje dnevnog boravka / Kako stvoriti vlastitu najznačajniju kućnu knjižnicu

Kako stvoriti vlastitu najznačajniju kućnu knjižnicu

Kad život postane stresan, ništa nije bolje nego sklupčati se uz dobru knjigu i ući u svoj mali svijet. I, koji je bolji način za to nego u vlastitoj kućnoj knjižnici? Opskrbljeno hrpama vaših omiljenih romana, ugodnim stolicama i prostorom na stolu, ovo može biti savršeno mjesto za povlačenje nakon stresnog radnog dana ili u kišovitoj nedjelji.

Ovdje ćemo podijeliti naše vrhunske ideje za kućnu knjižnicu, uključujući namještaj, police i pribor koji biste trebali imati.

Planirajte raspored

Prije nego što se počnete zanositi kupnjom namještaja za kućnu knjižnicu, morat ćete procijeniti veličinu sobe i planirati raspored koji želite. Ormar za knjige vjerojatno će biti fokus sobe, pa odlučite želite li da police oko vaše kućne knjižnice budu prošarane ili jedan veliki zid s policom u stilu galerije. Također ćete morati planirati gdje želite bilo koji veliki komad namještaja, poput udobnih fotelja, stolova i kauča.

Svakako izmjerite sobu koju ćete pretvoriti u svoju knjižnicu prije nego što nešto kupite. To će uključivati ​​uzimanje dužine, širine i visine sobe.

Odlučite se o temi

Osmišljavanje teme sjajan je način da osigurate protok sobe i može vam biti od pomoći prilikom odabira namještaja, polica i ostalog u kućnoj knjižnici. Za tradicionalniji izgled možda biste se odlučili za dublje, bogatije boje poput mahagonija i bordo boje. Oni mogu pomoći u zagrijavanju sobe i imitirat će izgled tradicionalnih knjižnica.

Međutim, ako tražite moderniji dizajn kućnih knjižnica, možda ćete htjeti odabrati suvremenije sheme boja poput bijele ili crne, kao i rezervirati dio prostora za tehnološke uređaje kako bi se mogao udvostručiti kao studija. Ako se borite za ideje za dizajn kućne knjižnice, možete se prijaviti na web stranice s nadahnućem poput Pinterest dobiti mnoštvo ideja, uključujući teme u boji i materijale za upotrebu u cijeloj sobi.

Odaberite ugodna sjedala

Ako se dogovorite za dobru knjigu, lako ćete satima sjediti na istoj stolici, stoga pripazite da vam ugodno sjedenje bude prioritet u vašoj kućnoj knjižnici.

Kada tražite stolicu ili trosjed, trebali biste razmišljati o tome koliko će sjedalo biti potporno i udobno nakon što na njemu dulje vrijeme provedete. Osim toga, mora biti dovoljno dobro napravljen da izdrži godine korištenja. Za uistinu najistaknutiji dodir, trebali biste se odlučiti za naslonjač bezvremenskog izgleda, poput ovog Cambridge stolica za ležanje od Sofas By Saxon. Osim što dolaze u rasponu zapanjujućih klasičnih boja, pjenasti jastuci za sjedenje, podstavljeni naslon i naslonjač za noge pružit će optimalnu udobnost za strasne čitatelje svugdje.

Pohranite svoje knjige u velikom stilu

Glavni događaj bilo koje knjižnice su knjige s kojima će biti spakirana. Stoga, pri razmišljanju o idejama za kućnu knjižnicu, ostavite dovoljno vremena po strani i pronađite savršenu policu za knjige. Dostupno je mnogo različitih veličina, oblika i boja, ali ako svojoj kućnoj knjižnici želite pružiti savršenu atmosferu, razmislite o nabavci nekoliko polica za knjige po mjeri.

Izrada polica za kućnu knjižnicu po narudžbi znači da prostor možete učiniti uistinu svojim. Također će osigurati da odgovara bilo kojem postojećem namještaju, kao i da će jamčiti da će se savršeno uklopiti. Osim toga, možete zatražiti dodatne police za punjenje trofejima, okvirima ili drugim ukrasnim elementima.

Napunite ga svojim omiljenim kućnim dodacima

Kad osmišljavate ideje za kućnu knjižnicu, bilo bi dobro razmišljati izvan okvira. Osim što ćete provjeriti sve očite stvari kao što su namještaj i police u vašoj kućnoj knjižnici, trebali biste razmišljati i o tome koji kućni pribor želite staviti u njega.

Vaša bi knjižnica trebala biti opuštajuće mjesto na kojem ćete voljeti provoditi vrijeme, pa će dodavanje okvira za fotografije vaših najmilijih, kao i atraktivnih ukrasa i terapijskih mirisnih svijeća učiniti vašu kućnu knjižnicu konačnim ugodnim utočištem.

Stvaranje vlastite kućne knjižnice može vam se činiti puno posla, ali s naša četiri glavna savjeta i malo kreativnosti na dobrom ste putu da imate savršeno mjesto za sklupčanje i ulazak u prijeko potreban zastoj.

About admin

Check Also

Summer Edit: Haljine – Crystalin Marie

Nije ljeto bez haljina, zar ne? Da budem iskren, već sam kupio dovoljno haljina da …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *