Home / uređenje dnevnog boravka / Kako stvoriti stol za palete za svoj vrt

Kako stvoriti stol za palete za svoj vrt

Volimo svoj stol s paletama i on se cijelo vrijeme navikava u našem vrtu. Prošle smo se godine, dok smo bili u zatvoru i kad smo u osnovi svi s vrtom kupovali vrtni namještaj, doista borili da pronađemo pristojan vrtni stolić za kafu uz našu sofu.

Ili su sve bile rasprodane ili su koštale jednako kao vruća kada s dijamantom optočena do vrha napunjena šampanjcem.

I ova godina nije bila puno bolja …

Čini se da je na nas bačeno sve kako bismo prestali dovršavati svoj dom. Pandemije, Brexit, brodovi zapeli u Sueskom kanalu! Ili dolazi do velikih kašnjenja s robom koja dolazi do Velike Britanije ili su cijene porasle u nebo. Tu vam ovaj post na blogu dobro dođe. Vrijeme je za DIY!

Imali smo ostataka paleta od dobave šljunka za posljednju obnovu vrta, pa smo odlučili te palete pretvoriti u stol. Bili su savršene veličine i stvoreni za vanjsku upotrebu. Vidio sam mnoge druge blogere i instagramere kako izrađuju prekrasne komade vrtnog namještaja od paleta pa sam odlučio to pokušati.

Neke od genijalnih kreacija koje sam vidio izrađene od paleta uključuju vrtne sofe, stolove za palete, klupe, rešetke, police za vaše biljke ili čak ljuljačku na paleti.

Priroda palete znači da su izuzetno izdržljive, savršene za vanjsku upotrebu i izuzetno prilagodljive, tako da sve ide.

Sjajni kutak vrta s sofama za palete. Kredit za sliku: @vikkis_vintage_life
Ručno oslikani paletirani stol s sofama izrađenim od dasaka skela. Kredit za sliku: @theresa_gromski
Šank izrađen od paleta! Kredit za sliku: @littleavonhouse
Palete su nekada stvarale ovu nevjerojatnu vrtnu žardinjeru. Kredit za sliku: cassiefairy.com
Šarena sadilica za palete. Kredit za sliku: 1001palete.com
Još jedna prekrasna kreacija koja koristi palete by @theresa_gromski
I možda moja omiljena kreacija, ova ljuljačka na paletama! Pogledajte samo to nebo. Kredit za sliku: @ pandora.maxton

Možete čak i putem interneta kupiti palete za izradu u svom vrtu, premda bih to obeshrabrio jer je palete tako lako pronaći, a većinu vremena i besplatno! Za početak provjerite lokalnu Facebook tržnicu. Ili čak vaš lokalni vrtni centar ili DIY Store.

U našem posljednjem vrtu preinaka je bila nadahnuta mojom ljubavi prema Ibizi (i činjenicom da tamo nismo mogli ići, pa sam odlučio dovesti Med u Sussex), pa sam se želio držati plavo-bijele teme. Ovdje sam napisao o svojoj obnovi vrta na mediteranskoj temi.

To je tako brzo i jednostavno učiniti, nikad zapravo nisam razmišljao o tome da napišem DIY blog. Međutim, toliko se puta pitam o tome kako sam stvorio tablicu paleta svaki put kad bih je stavio na svoj Instagram feed, pomislio sam da ću brzo napisati kako.

Uradi sam Upute za stol za palete

Za njegovu izradu stvarno vam neće trebati mnogo materijala ili opreme. Pretpostavljam da to ovisi o tome kako želite da izgleda. Ovako smo to učinili …

naš stol za palete u vrtu
Naš stol za palete savršeno se uklapa u naš novi vrt

Što će vam trebati

  • Paleta! Prvotno smo imali dvije palete složene jednu na drugu, no kako sam želio održati stol relativno niskim, koristili smo samo jednu paletu nakon dodavanja kotača.
Moja kći modelira šljunak! I paleta na koju je došla

Kako stvoriti stol s paletama

Prvo pripremite paletu tako što ćete ukloniti uklanjanje noktiju ili oštrih predmeta. Zatim grubo izbrusite paletu kako biste dobili glatkiji završetak.

Paleta spremna za bojanje

Odlučite želite li svoju paletu zadržati u prirodnom stanju ili je obojiti. Željeli smo da stol bude iste boje kao i naša ograda, pa smo ga obojali Igrica Cuprinol. Sada možete izabrati toliko nevjerojatnih boja za drvo na otvorenom, da biste ih mogli obojati u bilo koju duginu boju!

Slikanje palete Igrica Cuprinol

Slikao sam samo oko rubova i sa strane, dok smo pločice postavljali u središte, tako da nije bilo smisla slikati cijelu paletu. Slikanje također pomaže u zaštiti drva.

Slikanje oko rubova

Nakon što se boja osušila, zatim sam fiksirao kotačiće na dnu palete. Opet, možete izabrati između kotačića, a ovisno o visini vaše palete možete ići od 25 mm do 250 mm.

Točkići od castors-online.co.uk

Išli smo s kotačima od 200 mm od castors-online.co.uk. Izuzetno ih je jednostavno popraviti, samo pričvrstite gornju ploču u kutove palete. Tada stol za palete možete lako pomicati po vrtu, samo pazite da imate kotačiće s kočnicama ili ćete možda pronaći paletu kako se sama kreće!

Na vama je hoćete li nakon završetka staviti nešto na paletu. Za početak nismo smjeli ništa stavljati na vrh, već samo poslužavnike stavljati hranu i piće na vrh palete. Međutim, otkrili smo da smo s djecom vani igrali puno kartaških igara i zauvijek smo gubili svoje Uno karte, tako da je tada došla ideja staviti pločice na vrh!

Pločice su savršen izbor za vani. Pomalo nalik drvu na paletama, izuzetno su izdržljivi i podnose svaku vremensku situaciju, pa sam počeo tražiti pločice u stilu plavog mozaika koje bih mogao postaviti na vrh. Na kraju smo išli s Melia pločice u plavoj boji tvrtke Wickes jer su se savršeno uklopili u boju Iris i povezali se s našom mediteranskom temom.

Melia pločica u plavoj boji – Wickes

Pločice Melia nalaze se u pakiranju od 25 komada i savršeno su se smjestile na vrh palete, kao da su i trebale biti. Prvih 6 mjeseci nismo ih ni zalijepili na paletu. Toliko su teški da su se vrlo rijetko kretali, pa nismo osjećali potrebu. Međutim, netom prije nego što smo se preselili, zaključio sam da je najbolje da ih zalijepimo na paletu kako ih ne bismo izgubili ili slomili.

Koristila sam ljepilo Gorilla kako bih ih zalijepila na paletu i dobro su izdržali, kroz olujnu zimu i jaku kišu. Čak i ako se netko izgubi (još nije), prilično je lako ponovno ga zalijepiti natrag na paletu.

Teška dužnost Ljepilo gorila
Stavio sam ljepilo izravno na paletu

Trebate držati pločicu pritisnutu oko 30 sekundi kako bi se zadržala.

To je tako jednostavno! Ukupno me koštao 80 funti, 60 funti za kotačiće i 20 funti za pločice. Paleta se oslobodila šljunka, a boja je ostala s ograde.

Obožavam ovaj stol za palete. Još uvijek mi je to jedna od najdražih stvari u vrtu i od toga se puno koristimo!

Naša gotova paleta
Lako se kretati

Na internetu je toliko toliko inspiracije što se tiče upotrebe paleta za izradu namještaja ili dodataka za vaš dom, ima ponešto za svakoga!

Na YouTubeu također postoje mnogi DIY vodiči i knjige (uključujući onu dolje Nikkita Palmer), pronađite najbliže besplatne palete putem Facebook Marketplacea i nabavite samostalnu izradu!

Stil paleta Nikkita Palmer

kako stvoriti stol za palete za svoj vrt

About admin

Check Also

Uređivanje vikenda: prodaja + krađe

Ovaj nadolazeći tjedan započinje Nordstromova godišnjica rasprodaje koji ću detaljno pokrivati ​​od ponedjeljka i zasigurno …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *