Home / spavaća soba dekor / Kako spavati u trudnoći: cjelovit vodič

Kako spavati u trudnoći: cjelovit vodič

Otkrivanje načina spavanja u trudnoći može biti nezgodno. Zbog toga smo skupili ovaj vodič prepun korisnih savjeta za žene koje se trude baciti, okrenuti ili zatvoriti oči zahvaljujući njihovoj rastućoj bebi. Evo naših glavnih savjeta za otkrivanje načina spavanja u trudnoći, od pročešljavanja recenzije madraca kako biste pronašli najbolji krevet za svoj stil spavanja na kojoj strani trbuha trebate spavati.

1Najbolji položaji za spavanje za trudnice

Ako razmišljate o tome kako spavati u trudnoći, a da ne naštetite svojoj bebi, tada ćete otkriti da će spavanje na lijevoj strani tijela najbolje funkcionirati za dobar san. Neke kritike to osporavaju. Jedno istraživanje iz 2019. pokazalo je da će spavanje s obje strane vašeg tijela biti u redu za zdravlje vaše bebe.

Razlog zbog kojeg većina stručnjaka preporučuje spavanje na lijevoj strani ženama koje traže pomoć kako spavati u trudnoći je zbog načina na koji to mijenja vaše unutarnje organe. Kada spavate s lijeve strane, dopuštate optimalnu količinu protoka krvi u IVC, venu koja je odgovorna za opskrbu vašeg srca, a time i vaše bebe.

Spavanje na ovaj način također će vam pomoći da smanjite pritisak na jetru, kao i na bubrege. To će vam ostaviti više prostora za pravilno funkcioniranje, a da ne riskirate otečene ruke, gležnjevi ili stopala.

2Pronalaženje najudobnijeg madraca za lagan san

Jedna od najvažnijih lekcija u učenju spavanja u trudnoći dolazi u obliku recenzija madraca. Pronalaženje odgovarajućeg kreveta za vaš san može biti teško, pogotovo ako ne znate gdje ga dobiti.

Recenzije madraca mogu vam poslužiti kao pomoć u pronalaženju pogodnosti za vašu udobnost. Tajna je gledati dalje od recenzija madraca koje su napisane za trudnice, i umjesto toga, usredotočite se na one koji te noći otkrivaju specifičan uvid u vašu jedinstvenu točku pritiska.

Na primjer, ako ste se u snu počeli boriti s bolovima u leđima, posebno će biti važno potražiti recenzije madraca koje govore o potpori i ublažavanju pritiska. Na ovaj način možete biti sigurni da ćete pronaći odgovarajući madrac za sebe, čak i ako ga niste probali iz prve ruke.

3Zašto je san tako važan kad ste trudni?

San je posebno važan za trudnice, jer je to jedno vrijeme kada je vaše tijelo posvećeno oporavku i popravku. Spavanje pomaže u konsolidaciji memorije, što može biti vrlo korisno ako se borite s lošim slučajem dječjeg mozga.

Spavanje također može pomoći u regulaciji vašeg imunološkog sustava, koji mora biti zdrav usred trudnoće radi maksimalnog opreza. Uz to, san je presudan u regulaciji šećera u krvi, što može utjecati na sve, od vaše razine energije do rizika od stanja poznatog kao gestacijski dijabetes, što može biti posebno toksično za vašu dobrobit.

Kad ste trudni, važno je poduzeti sve mjere opreza – od pročešljavanja kroz pošten izbor recenzija madraca do odgonetanja kako napraviti zdravu položaj spavanja što ugodnije – kako biste osigurali dobar san. Ako rano u trudnoći sortirate zdrav raspored spavanja, postat ćete na dobrom mjestu da poželite dobrodošlicu svom malom novom sustanaru koji će vas držati budnim još mnogo tjedana. Svakako uživajte u tome i odmorite se pripremajući se za njihov dolazak kako biste ostali fokusirani na vlastitu dobrobit i zdravlje.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *