Home / spavaća soba dekor / kako smo dobili Arloa da nosi naočale

kako smo dobili Arloa da nosi naočale

Puno sam podijelio na instagramu da arlo nije sjajan s velikim prijelazima, ali bilo je iznenađujuće bezbolno natjerati ga da nosi naočale jer mu je liječnik preporučio da ih nosi po cijele dane svaki dan. najveći je razlog vjerojatno što toliko bolje vidi s njima, pa naravno da bi to volio, ali trebalo je samo nekoliko dana da se navika uvrije i sad ih pita ako nisu!

Puno su me pitali o tome kako smo znali da ih trebaju, itd., pa sam mislio da će ovaj post pomoći svima koji prolaze kroz istu stvar i ohrabriti sve one koji misle da njihovo dijete može imati problema sa vidom da ih provjere. ne može naštetiti !!

morali smo promijeniti zdravstveno osiguranje i nažalost naš pedijatar kojeg smo voljeli nije prihvatio naše novo osiguranje – SOOO otišli smo do novog koji je imao ovaj otmjeni aparat za testiranje vida koji su super brzo koristili na njegovom pregledu. nakon sastanka nazvala je i rekla da bi arlo mogao imati astigmatizam i trebali bismo ga odvesti oftalmologu.

na prvom sastanku s oftalmologom mogla je reći da ima problema s nekim očnim kartama, ali s djecom je stvarno teško reći gube li paru ili ono što stvarno ne mogu vidjeti. ali bila je prilično sigurna da će trebati nositi naočale.

pa je zatražila da mu proširimo oči i vratimo se malo kasnije. ovo je bilo tako uznemirujuće. morali smo ga držati i stavljati mu kapi u oči. Oh, čovječe, mrzim raditi te stvari, ali uspjeli smo, stavili smo mu šešir i sunčane naočale za vožnju, a ona je uspjela dijagnosticirati njegov točan recept.

u oči male djece počeli su gledati tek početkom posljednjih godina jer su otkrili da bi ih, ako ih uhvate dovoljno rano, mogao nositi naočale nekoliko godina i njegov bi se astigmatizam mogao ispraviti.

za bilo što novo, UVIJEK puno razgovaramo o tome. bez obzira radi li se o vraćanju u predškolsku ustanovu ili samo po prvi put kroz autopraonicu – uvijek se s novim stvarima snalazi puno bolje kad zna što može očekivati. postoji doslovno pjesma daniela tigra za svaku malu djecu takoooo “kad radimo nešto novo, razgovarajmo o tome što ćemo raditi” tako istinito daniel tiger tako istinito.

pa smo prije očnog liječnika puno razgovarali o tome. nije želio ići, ali isto tako nije bio zaslijepljen. isto za drugi sastanak, zbog čega je bio manje uznemiren jer je znao da mu je prvi put zabavno (ona ima puno igračaka koji pjevaju i plešu i jedan od onih starih školskih DVD igrača koje nikad nije vidio haha). ali bio je ne potpomognuto širenjem.

pa ista stvar, kad smo saznali da će mu trebati naočale, samo smo puno razgovarali o tome. Mislim da mi je pomoglo to što nosim naočale za gledanje televizije i rad kako ne bi bio jedini u njima – ako ne nosite naočale, možda uzmite neke plave blokatore za solidarnost.

prije nego što bismo ih uzeli, samo bismo ležerno spomenuli “kad uzmete naočale, nosit ćete ih svakodnevno”, upravo takve stvari da stvarno shvati da će se to događati.

slučajno smo imali knjigu “Arlo treba naočale” od malih nogu, definitivno se osjeća nesretnim što su mu na kraju trebale haha. Mislim da im stvarno pomaže vidjeti puno drugih ljudi ili likova koji nose naočale kako se ne bi osjećali kao jedini.

da ne budem težak, ali kad god bih vidio lika s naočalama, istaknuo bih to – “arlo gledaj! nosi naočale! ” a i on uživa primijetiti. dvije stvari koje sada slučajno gledamo obje imaju lik s naočalama (princ srijeda na Danielu Tigru i Randallu nakratko na sveučilištu čudovišta – ps volio bih da naočale duže drži u tom filmu jer je izgledao tako slatko haha)

pa mislim da je od velike pomoći vidjeti što više naočala i nabaviti knjigu ili dvije o naočalama. nažalost ona koja imamo “naočale za arlo” možda više nije tiskana, ali pronašao sam neke druge slatke.na kraju smo dobili naočale od optometrista, kao i dva para na mreži. Znala sam da ne želim da on nosi naočale samo sa stajališta stila, ali nadala sam se da je dovoljno star da nosi redovite naočale. one zaštitne naočale nisu samo trajne, već su i dobre jer ostaju na nogama i ne padaju niz nos, što im treba za korektivne leće – da bi im cijelo vrijeme bile blizu očiju. “cool” naočale Arlosa malo padaju, ali on je stvarno dobar u tome da ih gurne natrag. postoji šansa da dobijemo remen, ali nismo sigurni hoće li to pomoći tome ili ne.

prilično je oprezan i do sada se prilično dobro snašao s njima. (ali imamo tri para u slučaju) još se nismo vratili na pregled kod oftalmologa pa se nadamo da ona ne mrzi one koje smo odabrali: /

online parovi su iz Jonas Paul i bilo je stvarno lijepo jer su poslali kućni probati komplet kako bi ih mogao isprobati i vidjeti što mu se svidjelo u njegovo vrijeme. besplatno šalju 5 parova, kao i vodič za veličinu koji će vam pomoći da utvrdite udaljenost zjenica. dobili smo “paul” u bistrom i grejpu. njihove naočale dolaze s rukama koje se namještaju iza ušiju tako da ih mogu prilagoditi.

dr. bio je prilično uporan u pogledu osobnog naočala, pa smo ga ipak doveli do optometrista i odabrao ove. dali smo optometristu odrediti arlov PD, što se činilo preciznijim nego što smo mogli učiniti.

budući da mališani vole rutinu, napraviti to je rutina. čim se Arlo probudi ujutro, odmah mu stavim naočale. nosi ih cijelo vrijeme osim prije spavanja. noću kad mu operemo zube, također mu operemo naočale vodom i sapunom, te ih svaku večer vratimo u istu košaru na njegovom ormariću.

prošlo je samo malo vremena, ali on ih je već toliko navikao nositi da se u predškolskoj dobi probudio iz drijemanja i bio poput “hej učiteljice, možeš li mi staviti naočale?” haha

prvi tjedan bila je za njega borba. sada zna da njegove oči bolje vide s naočalama, pa ih voli imati na sebi, ali kad su se oči (i lice) navikle, zatražio je puno pauza ili ujutro prije nego što bih ih stavio, budite kao da postavite tajmer i ONDA ih stavite. pa smo polako radili i postavljali tajmere i davali mu pauze. trebalo mu je samo malo vremena da prestane pitati.

Mislim da jednom kad primijete koliko je lakše dobro vidjeti da im je draže, ali to je za 3,5-godišnjaka. možda će mlađem djetetu biti teže prepoznati razliku?

oftalmolog je doista naglasio kako je važno da svi budu TAKO ohrabrujući. da mu kažem kako izgleda cool i slatko, naspram svega što bi moglo pogriješiti na strani kritike. djeca su toliko nesigurna pa je ovo presudno. svaki put kad bi ga rođak vidio, bili bi poput “ARLO, VOLIM TVOJE NAOČALE KOJE TAKO HLADNO IZGLEDAS!” itd. i mislim da se zbog toga osjećao jako dobro. neka bude SUPER SUPER POZITIVNO.

ovo je tako teško vrijeme ne samo naučiti nositi naočale, već i nositi masku. to je puno za 3,5 godine i osjećam ga. super mu je što nosi oboje, ali postane maglovit. pa sam primijetio ako mu stavim masku jako visoko na nos, pomalo izbjegava zamagljivanje.

također sam upravo kupio neke od ovih maski koji su stvoreni za djecu s naočalama, pa se nadam da će napraviti veliku razliku i to sam shvatio ove krpe koje očito djeluju!!!

kad sam saznala da će mu trebati naočale, bila sam tužna jer sam se osjećala loše što je tako teško vidio i nisam imala pojma. i nisam znao što očekivati ​​od toga kako će izgledati, ali ČOVJEK KOJI SAM PROSJEDEN. samo ga buljim cijelo vrijeme njegovim divovskim uvećanim očima i jednostavno se ne mogu nositi s ljupkošću !!!

PHEW ok, to je bilo dugo, nisam očekivao toliko razgovarati, ali očito sam imao puno toga za reći!

pronašla i još slatkih parova dječjih naočala za vas!


About admin

Check Also

Najbolje traperice za podizanje stražnjice 2021: Traperice koje laskaju figurama za vašu propalicu

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Ako ste poput nas, traperice su osnovni ormar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *