Home / spavaća soba dekor / Kako se vratiti na fakultet kao samohrana mama

Kako se vratiti na fakultet kao samohrana mama

Danas držanje koraka s odgovornostima, osobnom srećom, računima i društvenim životom može biti izazov. Kao samohrana mama možda se boriš da držiš roditeljske odgovornosti ili staviš hranu na stol.

Povratak na fakultet može biti težak jer morate uravnotežiti brigu o svom djetetu i napredovanju u karijeri. Međutim, pravilnim planiranjem i slijeđenjem savjeta preporučenih u ovom članku, moguće je vratiti se na fakultet i postići uravnotežen život.

1Postavite jasna očekivanja u pogledu karijere i obrazovanja

Ako vas zastrašuju ili vas zastrašuju nastavkom na fakultetu, normalno je. Kao samohrana majka koja se osjeća pomalo nervozno zbog povratka na fakultet nakon što je neko vrijeme izbivala, budite jasni i realni u pogledu svojih očekivanja od karijere.

Da biste uspjeli, budite predani i čvrsto vjerujte da možete postići svoje ciljeve učenja. Uz opću ideju o tome što namjeravate raditi sa svojom karijerom u budućnosti, uspostavite najpouzdaniji i najrazumniji put kojim ćete ići. Izbjegavajte gubiti vrijeme i novac na učenje bez cilja.

2Pronađite pouzdanu brigu o djeci

Nastavak fakulteta zahtijeva vrijeme i novac.

Stoga, ako ozbiljno mislite na svoje obrazovanje, budite spremni i spremni ulagati u dobrobit vašeg djeteta. O vašem djetetu treba dobro paziti kad ste u nastavi ili na poslu, a vrijeme za osobnu brigu o djetetu može biti ograničeno.

Neka članovi obitelji i bliski prijatelji pruže podršku u bilo kojem svojstvu. Čineći to, možete im povjeriti brigu o djeci kada se za tim ukaže potreba. Ako nemate nikoga da vam pomogne, pronađite profesionalne službe za brigu o djeci u vašem području. U ovom slučaju budite sigurni da su troškovi povezani s profesionalnim uslugama čuvanja djece vrijedni ulaganja.

3Budite organizirani

Daj svoj organizacijske vještine neki prioritet i primijeniti taktike upravljanja vremenom. Na primjer, možete kupiti neke mape i džepni kalendar za pravilno planiranje i upravljanje vremenom. Izbjegavajte zaostajanje u svojim zadacima, ali usredotočite se na pravovremeno podnošenje svih svojih poslova.

4Zatražite pomoć od esejističke službe

Dok ste na fakultetu, s vremena na vrijeme morat ćete ispuniti zadatke i eseje. Akademsko pisanje dugo traje, a zadaci se moraju predati na vrijeme. Kao samohrana mama s ogromnim roditeljskim i karijernim obavezama, možete platiti za pisanje eseja iz UK.Edubirdie i stvorite vrijeme za brigu o svojoj obitelji. Profesionalni pisci imali su iskustva kako pomažu britanskim studentima u izradi kvalitetnih i uvjerljivih eseja o bilo kojoj temi.

5Obratite pažnju na svoje fizičko i mentalno zdravlje

Kako biste nastavili brinuti o svojoj obitelji i napredovali u obrazovanju, briga o sebi može biti vrlo važna. Zbog različitih odgovornosti trebali biste održavati dobar i zdrav tjelesni i mentalni način života.

Pronađite neke kreativne načine opuštanja i održavanja tijela aktivnim. Kao samohrana mama možda prolazite kroz stres i zato pokušajte što je više moguće pronaći ravnotežu. Davanje prioriteta tjelesnom i mentalnom zdravlju također vam može omogućiti da napredujete u svojim akademskim ustanovama zbog mentalne stimulacije.

Održavajte dobro uravnoteženu prehranu kako biste poboljšali svoje kognitivne sposobnosti i održali uravnotežen um. Redovito vježbanje može vam pomoći da budete koncentriraniji u nastavi i poboljšate svoje navike spavanja.

6Pronađite sustav za podršku

Ponekad se samohrane majke mogu osjećati shrvano i izolirano, pa morate biti dio zajednice u vašem području ili šire. Nakon povratka na fakultet možda ćete trebati

solidan sustav podrške zbog povećanih odgovornosti. Na primjer, a bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života može zatražiti dodatnu pomoć.

Odvojite vrijeme da uspostavite sustav podrške u svojoj zajednici. To bi mogla biti skupina samohranih majki s kojima dijelite interese i ideologije ili roditelja čija su djeca u istoj grupi kao i vaše dijete.

Izbjegavajte se izolirati od zajednice kad se vraćate u školu. Nikad ne dolazite u iskušenje da se zakopate u zemlju u ime rada i učenja. Umjesto toga, osigurajte da se usredotočite na buduće ulaganje za sebe i obitelj. Briga o sebi zahtijeva brigu i o ljudima oko vas.

Zaključak

Da biste se vratili na fakultet kao samohrana mama, potrebno je slijediti gornje korake. Kombiniranje roditeljskih i obrazovnih odgovornosti može biti izazovno, ali uz predanost i predanost bit će lakše ostvariti svoje ciljeve. Samohrana mama ne bi trebao biti razlog da propustite bilo koju priliku za obrazovanje. Postavite svoje ciljeve, pronađite pouzdanu brigu o djeci, budite organizirani, usredotočite se na svoje zdravlje i pronađite sustav podrške.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *