Home / vjenčanje dekorarions / Kako sami očistiti prostirku? Čišćenje prostirki, orijentalnih prostirki, tepiha s naglaskom i još mnogo toga u 8 jednostavnih koraka tvrtke DLB

Kako sami očistiti prostirku? Čišćenje prostirki, orijentalnih prostirki, tepiha s naglaskom i još mnogo toga u 8 jednostavnih koraka tvrtke DLB

Je li vaš omiljeni orijentalni tepih izgubio svoj šarm otkad se prvi put pojavio na vašem podu? Ne brinite, vjerojatno ga samo treba osvježiti! Sagovi su podložni stalnom pješačkom prometu, prljavštini i trošenju, tako da im je potrebno povremeno temeljito očistiti. Ne morate čistiti tepih po bilo kojem rasporedu, već radije promatrajte njegovo stanje i odlučite kada je pravi trenutak za održavanje. Primjećujete li zaprljane mrlje, izljeve, ravnu hrpu, prigušene boje ili čudan miris? To znači da je vrijeme sada.

Korak 1: Pripremite opremu

@girlandgrey

Evo popisa stvari koje će vam trebati za čišćenje prostirke na vašem području: – Usisavač – Šampon za prostirke ili blagi sapun za posuđe (ovisno o prostirci) – Kanta – Četkica ili spužva s mekanim čekinjama – Voda po izboru: – Gumene rukavice – Vrtno crijevo – Mokro suhi vakuum

Napomena: U slučaju vrlo nježnih i dragocjenih starinskih prostirki, poput svilenih perzijskih prostirki, trebali biste se obratiti pomoći profesionalne tvrtke za čišćenje sagova.

prostirka u dnevnoj sobi (14)

Slika: Natalie Vercillo

Korak 2: Usisavanje

prostirka u dnevnoj sobi (12)

@bucknakedkitchen

Nakon što sakupite sav alat, možete započeti postupak čišćenja prostirki. Prvo biste trebali usisati prostirku kako biste uklonili svu prljavštinu i olabavili nagomilane mrlje. Najbolje je usisati tepih s obje strane. Napomena: Ako imate kućne ljubimce, odlučite se za dodatak za krzno kućnih ljubimaca kako biste stvarno ušli u vlakna i isisali sve dugotrajne dlake.

2020-03-27 14_18_14-Vintage švedski prostirač od ravnog tkanja Judith Johanson BB7359 DLB

VINTAGE ŠVEDSKI RAVNI TKANI PROSTOR

Korak 3: Pomiješajte otopinu za čišćenje

prostirka u dnevnoj sobi (5)

putem terapije apartmanima

Provjerite naljepnicu na svom tepihu (ako postoji) da biste saznali koje će sredstvo za čišćenje biti sigurno. Za većinu prostirki možete jednostavno koristiti blagi deterdžent za suđe pomiješan s mlakom vodom. Napomena: Voda mora biti mlaka, a ne vruća kako bi se spriječilo skupljanje prostirke i blijeđenje njezinih boja. Ako se odlučite za komercijalno sredstvo za čišćenje, slijedite posebne upute na boci za miješanje.

prostirka u dnevnoj sobi (13)

@jmarquephoto

Savjet: Za vunene i starinske prostirke upotrijebite nježni šampon za prostirke ili otopinu deterdženta za suđe. U slučaju tepiha od jute, mješavina sode bikarbone i vode može vam pomoći da prodrete u vlakna. Većina ravno protkanih sagova može se očistiti komercijalnim sredstvima za čišćenje

Korak 4: Testirajte svoj čistač

prostirka u dnevnoj sobi (8)

@carlaypage ⠀

Prije nego što uzmete četku i započnete ribanje, pronađite neugledno mjesto kako biste bili sigurni da sredstvo za čišćenje neće naštetiti bojama. Raspršite svoju otopinu na sićušno mjesto u kutu prostirke i provjerite hoće li boja proći nakon nekoliko minuta. Ako se prostirka pokaže postojanom u boji, možete prijeći na sljedeći korak.

prostirka u dnevnoj sobi (3)

putem terapije apartmanima

Korak 5: Oprati tepih

prostirka u dnevnoj sobi (2)

putem terapije apartmanima

Sad kad ste saznali da je vaša otopina za čišćenje sigurna, nanesite pjenu na površinu prostirke četkom ili spužvom. Ostavite čistač nekoliko minuta na sagu, ovisno o težini vaših mrlja. Možda ćete trebati pročišćavati nekoliko puta za starije i dublje mrlje.

Napomena: 5 minuta je minimalno vrijeme da otopina ukloni prljavštinu u relativno dobro održavanom tepihu. Ako želite ukloniti mrlje od kućnih ljubimaca, razmislite o održavanju sredstva za čišćenje na bazi enzima do pola sata kako biste uklonili tvrdoglave mirise.

2020-03-27 14_17_22-Antički perzijski tepih Tabriz BB7346 by DLB

STARINI PERZIJSKI TABRIZSKI PROSTOR

Korak 6: Isperite prostirku

prostirka u dnevnoj sobi (1)

@dragonhousebali ⠀

Nakon što uklonite mrlje, isperite sapun sagom čistom spužvom ili krpom i mlakom vodom. Oni koji imaju mogućnost tepiha iznijeti na otvoreno, mogu koristiti vrtno crijevo – omogućit će stvarno duboko ispiranje. Obavezno maknite cijelo sredstvo za čišćenje sa saga kako biste spriječili da se stvori kora ili uzrokuje promjenu boje ako se predugo odstoji.

Korak 7: Ostavite da se osuši

prostirka u dnevnoj sobi (9)

@jeffmindell

Vrijeme je da svoj tepih jednostavno pustite da se osuši. Suhim ručnicima ili mokrim usisavačem možete eliminirati višak vode, ali ne zaboravite je pomicati samo u smjeru drijemanja vašeg tepiha. Ako ste čistili tepih na otvorenom, pronađite ogradu ili stalak za sušenje kako biste podigli tepih na sušenje. Ako se postupak provodio u zatvorenom prostoru, tepih možete ostaviti da leži ravno dok se potpuno ne osuši (ali preporučljivo ga je podići ako je moguće). Otvaranje prozora ili korištenje ventilatora uvijek je korisno.

Napomena: U oba slučaja morate okrenuti sag kako biste se i donja strana osušila.

2020-03-27 14_17_10-Vintage kineski ukrasni tepih BB7361 tvrtke DLB

VINTAGE KINESKI DECO PROSTOR

Korak 8: Još jednom usisajte

prostirka u dnevnoj sobi (15)

@girlandgrey

Vaš je prostirač suh, ali treba još usisavanja kako bi oživio vlakna koja su se zbila i zgnječila tijekom čišćenja. Ovo je posljednji korak čišćenja tepiha sami. Još jednom, možete uživati ​​u osvježenom i besprijekornom licu prostirke vašeg područja.

Savjet: Ako vaš tepih emitira neugodan miris, ali ga još nije potrebno oprati, pospite po njemu sodu bikarbonu i pustite da odstoji otprilike 15 minuta. Zatim usisajte i miris bi trebao nestati.

DORIS LESLIE BLAU MOŽE VAM POMOĆI DA NAĐETE PRAVI PERZIJSKI TEPIH ILI ORIJENTALNI PROSTOR. IMAMO VELIKU IZLOŽBU U ONLINE KATALOGIMA NEW YORK CITY PLUS I DOPUNSKIM INFORMACIJAMA. ZA POMOĆ U IZBORU PROIZVODA ZA VAŠE POTREBE, OBRATITE NAS ONLINE ILI POZOVITE 212-586-5511.

About admin

Check Also

Romantično vjenčanje u vrtu ružičnjaka + recepcija ispunjena cvijećem u stakleniku na otvorenom

Ne možemo preboljeti kako su prekrasne te čipke Bella Belle Cipele jesu! Uparen s nježnim …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *