Home / spavaća soba dekor / Kako potaknuti djecu da ostavljaju manje nereda

Kako potaknuti djecu da ostavljaju manje nereda

Djeca su neuredna. Pitajte bilo koju mamu, tatu ili skrbnika i oni će se složiti. Međutim, to ne znači da moraju biti neuredni. Jedan od razloga zašto su djeca neuredna je taj što ne znaju zašto su neredi loši i ne znaju što učiniti. Moramo ih naučiti vještinama čišćenja, a neka djeca i dalje neće biti vješta i uz pomoć a Servis za čišćenje, pogledajmo kako ih možemo staviti pod kontrolu i pomoći u čišćenju. Oni su messers. Messerima će trebati više poticaja nego što to ponekad možete prikupiti. Oni su također kreativne duše, pa pokušajte ne zgnječiti njihova kreativna bića.

1Messers se mogu vladati

Imate li dijete koje voli petljati oko stvari? Mogao bi rastaviti igračke ili izgraditi i obnoviti Lego setove. Žele znati kako sve funkcionira i što radi. Dugo nakon što druga djeca prestanu pitati 47.000 puta dnevno, “što je to”, ona i dalje pitaju što su stvari i kako rade. I ova djeca su neuredna.

Njihov trag igračaka, dijelova i naprava je ogroman. Možete potaknuti njihovu kreativnost i spriječiti ih da unište vašu kuću. Sljedeći prijedlozi prvenstveno su usmjereni na “ne-messere” u vašem životu, ali možemo razgovarati o prilagodbama za ove briljantne komadiće.

2Mjesto za sve

Za neku ćete djecu morati organizirati kutiju s igračkama s vrećicama i kutijama, umjesto da im dopustite da sve bacaju u nju. Razlog tome je što će dijete ukloniti sve kako bi pronašlo jednu igračku. Umjesto da za deset sekundi uništite kutiju igračaka, ispraznite sve, imajte spremnike, kante ili vreće za stavljanje različitih vrsta igračaka unutra. Jedna za akcijske figure superheroja i druga za kuhinjski predmeti može vas spriječiti da ne nagazite Iron Mana na putu do čajanke vaše kćeri. Umjesto da sve baci kako bi pronašla set za čaj, ona može pronaći kantu s tom kategorijom igračaka.

Messerima je često potrebno nekoliko praznih kanti da bi se kasnije vratili na posao. Ako je vaša kći upravo provela 45 minuta radeći na Lego svemirskom brodu, vjerojatno ga ne želi staviti u kantu za smeće s ostatkom Legosa. Imajte nekoliko malih kanti koje mogu sjediti na komodi ili polici koje mogu biti privremeni životni prostor za nedovršene projekte.

3Minimalne igračke odjednom

Raspon pažnje djece je kratak. Nakon tri minute igranja s nečim, odluče potražiti nešto drugo. Djeci nije intuitivno da se sjete prvo staviti posljednju igračku. Međutim, ako je to pravilo u vašem domu, možete im pomoći da ga primjenjuju dok to ne postane druga priroda. Ako je vaš sin u svojoj kuhinji kuhao gurmanski obrok, a sada vam želi sa svojim alatima sagraditi kućicu za ptice, podsjetite ga da se kuhinja prvo mora očistiti.

Messers će se uklopiti u jednu od dvije kategorije za ovu. Ili će ih rado udovoljiti jer ih to sprječava da ne zbune dijelove i zalihe, ili ih nikada neće uspjeti napraviti. Stalno ćete ih morati podsjećati i pomagati im. Sva mala djeca imaju ADHD u smislu da su rastresena i znatiželjna. Ispravna dijagnoza dolazi samo ako počne postajati problem i utječe na druge aspekte njihova života. Prirodno je da dijete ima pažnju komarca. Vjerojatno ćete morati imati više strpljenja s messerom s ovim pravilom.

4Budi dobar model

Da, to je vaš dom, ali ne želite da se djeca zbunjuju zbog toga što je mamino pisanje nered, ali njihova zgrada mora biti očišćena. Pokažite svojoj djeci kako uredno održavaju svoje projekte i odlažu stvari kad zaustavljate. Kante za vaše stvari olakšavaju i ovo. Uzmi torbu za tatino pletenje ili maminu hrpu za čitanje. Djeca mnogo bolje oponašaju roditelje nego što ih slušaju.

5Postavite raspored

Ako vaša djeca imaju problema s održavanjem stvari urednim, također možete potaknuti raspored. Ovo je dobro i za zabavljače i za tipičnu djecu. Moraju počistiti u određeno doba dana, bez obzira na to što rade. Ako se igraju ili istražuju određenu igračku, ona se može staviti na određeno mjesto dok se sve ostalo čisti. Tada će se možda vratiti toj igrački. To sprečava nered da izmakne kontroli. Također podsjeća vaše dijete da stvari treba odložiti kad se ne koriste.

6Budi pomoćnik

Mala djeca i zabavljači trebat će pomoć u pospremanju. Kreativni tipovi često ne vide nered. Mala djeca često ne znaju što učiniti ili im je potrebna pomoć oko većih predmeta. Budi pomoćnik kad možeš. Dok pomažete starijoj djeci, obavijestite ih zašto donosite ove odluke o čišćenju. Mjeseci vole znati zašto i kako stvari funkcioniraju, a to ponekad uključuje i čišćenje. Razgovarajte s njima o tome zašto stvari stavljate u određene kante ili područja. Mala djeca također će imati koristi od objašnjenja. Možda će potrajati nekoliko sesija prije nego što shvate vaše namjere, ali to im može pomoći da budu usklađeniji s čišćenjem.

7Čišćenje učinite zabavnim

Stvaranje igre ili drugog zadatka koji prati čišćenje često može pomoći najotpornijoj djeci. Čišćenje većini ljudi prirodno nije zabavno. Dodavanjem malo konkurencije možda ćete malo bolje doći do svog djeteta. Ovaj koncept posebno vrijedi za messere.

Završne misli

Ne znojite se sitnicama. Djeca su neuredna. Na roditeljima je da ih nauče kako i zašto čistiti. Neka će djeca to odmah uskladiti. To su organizatori. Druga djeca neće imati pojma prostora i vremena što se tiče čišćenja. To su istraživači i messers. Ovo dvoje djece blagoslivljaju na svoj način. Njima je mjesto na ovom svijetu, ali na mjestima s provodnicima uvijek će biti nered. Jednom kad zađete u plavi mjesec, naći ćete dobro organiziran messer, ali to je rijetko. Njegujte ovu!

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *