Home / spavaća soba dekor / Kako postići svoje zdravstvene i kondicijske ciljeve

Kako postići svoje zdravstvene i kondicijske ciljeve

Kako se vraćamo svakodnevnom životu, s otvaranjem teretana i više vremena za druženje, mnogi od nas se nadaju povratku u svoj pre-pandemijski način života, uključujući zdravlje i kondiciju. Međutim, nakon više od godinu dana izazova kako bismo ostali u formi i ostali aktivni, može se činiti pomalo izazovnim ponovno postići svoje ciljeve.

Sjajna vijest za vas je ta što ste to već radili i to sasvim sigurno možete ponoviti. Ako ste spremni napraviti promjene radi poboljšanja zdravlja i kondicije, ovi vam savjeti u nastavku mogu vam pomoći da se vratite na to.

1Planirati unaprijed

Može biti korisno planirati svoje fitness putovanje. Iako vam samo pristupanje teretani može pomoći da započnete, lako možete pasti s vagona bez nekakvog plana. Ako ozbiljno želite postići svoje ciljeve, morat ćete poduzeti korake za pripremu.

Treba li vam trener koji će vam pomoći da postignete svoje kondicijske ciljeve? Kako će izgledati vaš unos hrane da biste dosegli svoj metabolički gubitak težine ciljeve ili želite poboljšati svoju izdržljivost za svoj sport? Razmislite što je potrebno za postizanje vaših ciljeva, a zatim to ostvarite. Prilikom planiranja pripazite da uvrstite i kratkoročne i dugoročne ciljeve kondicije.

2Obratite pažnju na prehranu

Kažu da 20% posto vašeg kondicijski ciljevi imaju veze s dovoljno vježbanja, a 80% je ono što jedete. Iako se postoci mogu razlikovati ovisno o osobi, vaš je prehrambeni unos posebno važan za ciljeve koje imate na umu.

Na primjer, ako trenirate u teretani za izgradnju mišića i toniziranje, pobrinut ćete se da unesete dovoljno proteina. Ako nisi jedući dovoljno superhrane, trebat će vam više vremena i truda da dobijete mišićnu masu koju tražite. Dakle, ono što jedete utjecat će na vaše ciljeve potrudite se jesti zdravu hranu.

3Postavite realne ciljeve

Možda vam je na pameti ideja kako želite izgledati i možda mislite da tamo možete stići u kratkom vremenu. Problem s tim je dvojak. Brzi gubitak kilograma uglavnom je posljedica nezdravih praksi, poput nedovoljne prehrane ili poremećaja prehrane.

Uz to, da biste poboljšali svoje cjelokupno zdravlje, shvatite da postupak traje. Žurba za gubitkom kilograma ili pretjerano vježbanje štetno će utjecati na vaše dugoročno zdravlje, pa ako želite poboljšati svoju kondiciju i zdravlje za dugovječnost dok izbjegavanje poremećaja prehrane, usporite i postavite realne ciljeve.

4Pratite i slavite svoj napredak

Usput, dok budete aktivni, držite se svog plana i vodite računa da živite zdravo. To će vam pomoći da osigurate napredak. Težak je posao poboljšati vaše zdravlje i kondiciju, pa dok na putu do dugoročnih ciljeva postižete kratkoročne ciljeve, svakako pratite ove pobjede i slavite ih.

Praćenje makronaredbi jedan je od načina za to, a vaganje na tjednoj ili dvotjednoj osnovi također vam može pomoći u praćenju dobitaka u teretani. Uzbuđenje zbog vašeg napretka pomoći će vam da još više napredujete.

5Ne zaboravite na svoje mentalno zdravlje

Briga o vašem mentalnom zdravlju ključna je za cjelokupno zdravlje, pa čak i za to koliko dobro idete sa svojim kondicijskim ciljevima. Ako ostanete u tijeku sa svojim fizičkim zdravljem, povezano je s tim koliko se zdrav osjećate mentalno. Dok radite na postizanju svojih ciljeva u teretani, vodite računa o tome što se događa u vašem umu kroz terapiju ili prakse meditacije. Što se bolje osjećate, to ćete lakše postići svoje ciljeve.

U zaključku

Za postizanje ciljeva u kondiciji i zdravlju bit će potrebna disciplina i strpljenje, ali moguće je doći tamo gdje želite ići. Bilo da radite s profesionalcima ili planirate vlastite kondicijske rutine, možete doći tamo gdje želite biti.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *