Home / spavaća soba dekor / Kako popraviti rolete: 8 koraka koje treba slijediti

Kako popraviti rolete: 8 koraka koje treba slijediti

Roletne koje su automatizirane i opremljene motorom su praktične i udobne, ali kad se pokvare, postavljamo si puno pitanja, a to je obično panika! Prije svega, moramo prepoznati poznati kvar, odakle dolazi, je li samo jedan dio koji treba promijeniti, nekoliko ili kompletan motor? Zatim morate prepoznati vrstu motora, je li to žičani motor, radio ili bežični motor? Napokon, moramo krenuti u popravak tako da se električna roleta normalno otvara i zatvara. I neposredno prije ovog popravka, neophodno je imati sve informacije za demontažu i zamjenu motora roleta.

Kako popraviti rolete: 8 koraka koje treba slijediti

Prije nego što započnete – prevencija!

Da bismo vam pojednostavili život, nudimo vam ovu metodologiju u 8 koraka, kako biste korak po korak slijedili dijagnozu, promijenite motor rolete ili ga popravite sami.

Motori roleta imaju, općenito, životni vijek od deset godina. Neki znakovi stoga mogu biti pokazatelji nadolazećeg neuspjeha. Ako vaša roleta počne usporavati na putu prema gore i, naprotiv, ubrzavati se na dolje, to je znak da je motor umoran. Savjet: nemojte odgađati čim vidite znakove neuspjeha! Djelujte brzo kako se ne biste našli u situaciji u kojoj jednostavno nećete moći koristiti svoju električnu roletnu dok čekate popravak.

0 – Aktivirajte jamstvo

Ovo je korak 0, jer se još ne odnosi na stvarni popravak roleta. Ali ako je vaše jamstvo i dalje aktivno, sada je vrijeme da ga koristite i kontaktirate proizvođača ili dobavljača.

1 – Provjerite napajanje električne rolete

To je toliko glupo do te mjere da ponekad zaboravimo provjeriti napajanje električne rolete! Ovo je dakle prvi korak u dijagnosticiranju kvara, prije nastavka. Također je moguće da je vaša roletna nedovoljno snažna. Za provjerite je li motor pravilno napajan u 220V, koristite elektronički tester.

Radi li vaš motor roleta daljinskim upravljačem? Ne zaboravite provjeriti napunjenost baterije!

2 – Provjerite električne spojeve roleta

Ovim korakom ulazimo u malo više detalja provjerite spojeve motora električnog roleta. Ako smatrate da ovaj korak ne možete sami, unajmite stručnjaka koji će provjeriti je li obavljen.

3 – Pregledajte roletu

Ako se vaša roleta samo djelomično otvara i zatvara, problem može biti stvari koje blokiraju zatvarač na svom putu. Pregledajte sklop (roleta, pregače, dijapozitivi, itd.) I iskoristite priliku da uklonite stvari koje mogu blokirati rolete.

4 – Nastavite s dijagnozom

Ovaj korak ovisi o vašoj razini znanja o motorima sa roletama i vašim vještinama popravljanja! Ako ste majstor i ne bojite se popravljanja roleta, možete sami nastaviti nakon što ste utvrdili uzrok kvara. Ako vam nije ugodno ili jednostavno nemate vremena za popravak, radije nazovite profesionalca koji vam također mogu pomoći u potvrđivanju dijagnoze.

Imajte na umu da web mjesta nekih proizvođača nude vrlo korisne i vrlo praktične dijagnostičke odjeljke za samostalno prepoznavanje problema. Ovo je vrijeme i za traženje drugih potencijalnih uzroka neuspjeha. Nakon jakog vremena, motor s električnim roletama mogao je pretrpjeti infiltraciju vode?

5 – Provjerite kondenzator

Zato što je to dio koji generira najviše kvarova na električnim roletama! To je također jeftin dio koji može biti lako se zamijenite. Međutim, imajte na umu da profesionalci uglavnom radije u potpunosti mijenjaju motor kako bi opravdali cijenu rada.

6 – Dijagnosticirajte motor

Niz pitanja može vam pomoći dijagnosticirati kvar motora vaše instalacije. Ako se, na primjer, motor vašeg električnog roleta polako uspne, a zatim zaustavi ili se zatvarač zaglavi pri spuštanju, to ukazuje na to da motor uskoro sigurno neće raditi!

7 – Slušajte svoj roletni

Moramo pažljivo slušati kako bismo nastavili dijagnozu popravak vaše električne rolete. Kroz ovaj korak pokušavamo identificirati sumnjive zvukove koji u većini slučajeva mogu ukazivati ​​na to da su letvice roleta pomaknute i loše postavljene.

8 – napravite svoje proračune

Sada imate dobru osnovu za nastavak popravka i donošenje odluke. Vrijeme je za matematiku kako biste izračunali različite opcije koje su vam na raspolaganju. U “kućnim” popravcima morat ćete pronaći prave dijelove i pribor po najboljoj cijeni. Za popravke putem stručnjaka, preporučujemo da pozovete nekoliko specijaliziranih tvrtki, najmanje 3, kako bi zatražile cjene za intervencije.

Riječ Homelisty

Prije nego što započnete popravljajući svoju električnu roletnu, također se zapitajte ne biste li se odlučili hibridni model i električni i ručni. Vrlo praktična instalacija i u slučaju nestanka struje.

Konačno, inzistiramo na aspektu prevencije. Dobro održavanje vašeg roleta i njegovog električnog motora izbjeći će mnoge probleme s popravkom. Savjetujemo vam da se obratite web mjestu proizvođača ili da im se obratite za specifične savjete o modelu roleta koji imate kod kuće.

Posljednji savjet: nikada nemojte forsirati rukovanje roletama ! Primamljivo je, ali rizici da popravak bude složeniji i složeniji preveliki su.

Imate li pitanja o popravljanju ili dijagnosticiranju električnih roleta? Ostavite komentar u nastavku da biste pitali naš tim. Također podijelite svoje savjete i savjete kako biste pomogli korisnicima Interneta da popravke obavljaju kod kuće.

The

Ovaj vam se sadržaj nudi u partnerstvu s La Boutique du Volet. Zamislio ga je i stvorio tim studija Homelisty u skladu s našom uredničkom linijom

About admin

Check Also

Retin-A nasuprot Differinu: Najbolje liječenje retinolom bez recepta

Da je vrsta tretmana za njegu kože čudo u bočici stvarno postojala, vjerojatno bismo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *