Home / spavaća soba dekor / Kako podići svoju malu tvrtku na sljedeću razinu

Kako podići svoju malu tvrtku na sljedeću razinu

Kao tvoj posao raste, postat će važnije nego ikad prije izgraditi skalabilnu praksu zapošljavanja koja će ići uz nju. Ako to ne učinite, mogli biste svoju tvrtku koštati tisuće dolara zbog loših zapošljavanja, loših rezultata ili izgubljenog treninga. Evo nekoliko koraka potrebnih za izgradnju održivog sustava zapošljavanja.

1Identificirajte svoju ključnu marku

Da biste započeli zapošljavanje u održivom sustavu, potrebna vam je jaka kultura tvrtke i snažne temeljne vrijednosti. Te će vrijednosti biti prisutne tijekom cijelog postupka zapošljavanja. Imajte ih na umu prilikom provedbe svoje strategije. Na primjer, ako je inovacija jedan od vaših glavnih stanara, pobrinite se za zapošljavanje kreativnih tipova.

2Započnite svoj plan zapošljavanja

Plan zapošljavanja trebao bi odgovoriti na neka od sljedećih pitanja:

  • Kako ispunjavamo našu tvrtku ciljevi?
  • Imamo li dovoljno zaposlenih da postignemo ove ciljeve?
  • Ako ne, kada trebamo zaposliti ljude koji će popuniti ta radna mjesta?
  • Koji je proračun za ove nove zaposlenike?
  • Koje vještine nedostaju da bismo ispunili svoje ciljeve?

Nakon što odgovorite na ova pitanja, počnite raditi na popunjavanju ovih praznina u svojoj tvrtki.

3Budite svjesni svoje vremenske trake

Kada izvodite svoj plan, budite svjesni koliko brzo biste željeli ući u posao na tim novim zaposlenima. Ako brzo rastete, možda ćete trebati preskočiti neke korake ili skratiti postupak kako biste mogli dobiti ljude koji su vam potrebni. S druge strane, ako imate sporiji ciklus rasta i zato si možete priuštiti dugotrajniji proces zapošljavanja. Jedna stvar koju savjetujemo da ne preskačete je izvođenje mrežna provjera pozadine.

4Pročistite svoj intervju

Intervjui su najbolji načini provjere vaših kandidata. Zbog toga ih treba dobro implementirati. Neke stvari na koje treba usmjeriti pažnju prilikom kreiranja dobre politike intervjua:

  • Stvorite pozitivno iskustvo razgovora – Osim ako nemate stresno radno okruženje, čineći da vaši razgovori iskustva pod stresom nikome ne idu u korist. Mogli biste uplašiti baš one ljude koje pokušavate unovačiti pogrešnim dojmom o svojoj tvrtki
  • Pokušajte natjerati svog kandidata da odustane od straže – Ovo je dobar način da vidite stvarnog sebe svog kandidata, a to je ono što će najvjerojatnije zasjati kad su na poslu nekoliko mjeseci i kada im bude ugodnije. To je osoba koju trebate odlučiti zaposliti, a ne lažna persona koju kandidat stvara za intervju
  • Usredotočite se na kulturu i spremnost – Koliko se dobro ovaj kandidat povezuje s vašim timom za zapošljavanje / ostalim zaposlenicima. Hoće li se uklopiti u vaše društvo?
  • Postavljajte osnovna pitanja – Postavljanje nekoliko osnovnih pitanja tijekom svakog intervjua dobar je način da ostanete dosljedni. Zabilježite odgovore na ova pitanja jer ćete možda pronaći neke trendove. Ako odličan najam odgovori na jedan način, budući podnositelji zahtjeva koji slično odgovore mogu imati slična raspoloženja.

5Odlično trenirajte

Obuka je sljedeći korak u izgradnji održive prakse zapošljavanja. Nakon zapošljavanja više nije kriv zaposlenik hoće li uspjeti ili ne, to je sada na vašoj tvrtki. Pobrinite se da vaši novi zaposlenici budu dosljedno obučeni s malo do sada zabune u tome koji su sljedeći koraci u tvrtki. Dvosmislenost dovodi do loših navika kod novih zaposlenika koje je teško prekinuti.

6Ponavljajte i pročišćavajte

Nakon što ste nekoliko puta unajmili i obučili ih, slijedite postupak. Kritičnim okom uočite slabosti novih zaposlenika, procesa zapošljavanja ili sustav obuke. Koristite te povratne informacije za pročišćavanje procesa zapošljavanja i obuke, tako da će sljedeća skupina zaposlenika biti još uspješnija. Na primjer, jeste li vi ili vaši zaposlenici loši anketari? Možda biste trebali razmisliti o treniranju da biste postali bolji u tome. Traje li predugo vašim novim zapošljavanjima da se prilagode kulturi vaše tvrtke? Možda biste htjeli pogledati svoj postupak ukrcavanja.

Uzimajući ove savjete k srcu, možete napraviti sjajan održiv postupak zapošljavanja, koji će biti lako prilagodljiv, bez obzira na to koliko velika vaša tvrtka na kraju dobije.

About admin

Check Also

Savjeti za najbolje pakiranje za selidbu

Premještanje kuće je uzbudljivo, ali nitko se tome ne raduje jer je to također stresan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *