Home / spavaća soba dekor / Kako osvijetliti vrt pomoću Paulmanna Plug & Shine

Kako osvijetliti vrt pomoću Paulmanna Plug & Shine

Neki su linkovi pridruženi, možemo zaraditi proviziju. Cijena za vas ostaje ista. Saznaj više.

Paulmann nas je opskrbio svjetiljkama kako bismo mogli testirati liniju Plug & Shine. Naše mišljenje je 100% neovisno. Kliknite ovdje da biste saznali više.

Ovaj se članak redovito ažurira u raznim fazama instalacije.

U procesu sam obnove više od 3 mjeseca. Glavni cilj je otvoriti kuću prema vrtu, uživati ​​u načinu života iznutra. Obnova interijera prvi je korak. Čim je gotovo, uhvatim se u koštac s vanjskim dijelom!

Već sam puno istraživao o ovome i znam da vrtna rasvjeta zaista može promijeniti. Ali uvijek sam smatrao da je ovaj projekt složen i skup. Zapravo je instalacija zaista lakša nego što sam mislio, pod uvjetom da se dobro pripremite. Prošle godine kontaktirao sam i stručnjake kako bih ih pitao za savjet o osvjetljavanju vrta ili terase, bez prolaska kroz električara.

Pa kad nam se proizvođač Paulmann javio kako bi predložio da otkrijemo njihova vrtna svjetla iz serije Plug & Shine, rekao sam si da je to savršena prilika za akciju i dijeljenje svog iskustva.

Testiranje i pregled Paulmann Plug & Shine asortimana vanjske rasvjete

Prije postavljanja ovih svjetala, nastavio sam sa istraživanjem kako bih pojasnio svoje potrebe i želje. Također sam uzeo vremena da otkrijem upute i informacije proizvođača. Imaju jedan Youtube kanal s videozapisima za usmjeravanje kupaca.

Evo različitih koraka koje slijedim za ovaj projekt vanjske rasvjete

  • zabilježite nadahnuća
  • napraviti plan
  • naručite rasvjetu i dodatke
  • instalirajte svjetla
  • testirati i prilagoditi

Različiti koraci za osvjetljavanje vrta

1 – Zabilježite nadahnuća

Ovo je prvi korak. Pregledavao sam Pinterest, blogove i časopise kako bih saznao kakav stil osvjetljenja najviše volim u vrtu. Ne ulazeći u detalje, omogućuje mi da bolje definiram svoj projekt.

U mom slučaju, prva inspiracija bila je izlaganje stabla naranče koje stoji točno ispred prozora zaljeva u kuhinji. Iskoristio sam priliku da napravim obrub u podnožju stabla kako bih ga ukrasio.

Instalacija obruba u podnožju naranče kako bi ga istaknula prije osvjetljenja
Instalacija obruba u podnožju naranče kako bi ga istaknula prije osvjetljenja

2 – Napravite plan

Iako osvjetljenje vrta može biti relativno brzo i jednostavno, preporučujem izradu plana, bez obzira na veličinu vanjskog prostora. Također je preporučuju Paulmannovi stručnjaci. Što je vaš projekt veći, to je plan neophodniji!

Možete napraviti jednostavnu skicu na papiru, kao za električni plan unutarnje instalacije, ili možete koristiti mrežni konfigurator proizvođača. Plan nam omogućuje precizno definiranje svjetla i dodataka koji će nam trebati.

Na plan sam stavio različite elemente koje želim istaknuti (prilaz, neko drveće, zidovi itd.). Paulmann konfigurator tada omogućuje odabir rasvjetnih tijela prema različitim zonama i potrebama.

Paulmann konfigurator za vrtnu rasvjetu
Paulmann konfigurator za vrtnu rasvjetu

3 – Naručite rasvjetu i dodatke

To nije primjenjivo u mom slučaju, proizvođač nam je dostavio rasvjetna tijela koja smo mogli testirati. Narudžba se vrši izravno na web mjestu proizvođača. Ako koristite konfigurator, imat ćete pristup navodniku dok ga konfigurirate. Također morate naručiti dodatnu opremu poput prikladnih transformatora, daljinskih upravljača, kabela itd.

4 – Instalirajte svjetla

Ugradnja svjetala u podnožju stabla koje treba upaliti
Ugradnja svjetala u podnožju stabla koje treba upaliti

Ovo je najzabavniji korak i najkonkretniji! Svi profesionalci preporučuju da svjetiljke započnete postavljanjem na mjesta koja želite istaknuti osvjetljenjem. Pogreška bi bila započeti povlačenjem kabela za napajanje prije nego što potvrdite konačni položaj različitih zona.

5 – Testirajte i prilagodite

Noću: otkrivamo izvođenje vanjske rasvjete
Noću: otkrivamo izvođenje vanjske rasvjete

Kad padne noć, vrijeme je za testiranje u istini učinak svjetiljki. Ovo je vrijeme i za prilagodbe. Pomičite mjesta i svjetla prema vašim željama i potrebama.

Paulmann Plug & Shine svjetiljke lako je postaviti i pomicati prema potrebi
Paulmann Plug & Shine svjetiljke lako je postaviti i pomicati prema potrebi

Trenutno sam u kontaktu s Paulmannovim timom kako bih konfigurirao i prilagodio osvjetljenje za različita područja vrta. Slijedite ovaj članak poput časopisa s različitim koracima i slobodno komentirajte svoja pitanja ako imate i projekt vanjske rasvjete.

Ronan

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *