Home / spavaća soba dekor / Kako odabrati visoku stolicu za svoju bebu

Kako odabrati visoku stolicu za svoju bebu

Visoke stolice čine obroke za bebe zabavnim i laganim. Treba li je vašoj bebi doista? Pa, ako im želite stvoriti siguran prostor za blagovanje, onda vam ga definitivno treba. Većina beba može sigurno sjediti na visokoj stolici kada nauče sjediti bez ikakve pomoći (oko 6-9 mjeseci).

Moderne visoke stolice pametno su dizajnirane kako bi osigurale beskompromisnu sigurnost i jednostavno čišćenje. Međutim, s toliko mogućnosti koje leže, podmiriti se za onu koja odgovara svim računima neće biti lako.

Tu vam ovaj vodič dolazi do spašavanja. Ispod je donji dio svih ključnih aspekata koji bi trebali biti važni prilikom kupovine stolice za svoje juniore –

1Kabelski svežanj

Podrazumijeva se da je sigurnost na prvom mjestu pri odabiru visoke stolice. Potražite stolicu s čvrstim sigurnosnim sustavom s 3 ili 5 točaka i remenom za međunožje. Znate da imate pogled na pravom proizvodu kada se naramenice lako otkopčaju, ali djetetu doslovno nemoguće.

Osobno smatram da su remeni koji se pričvršćuju na sjedalo mnogo učinkovitiji od onih koji se pričvršćuju na stražnji dio pojasa. Ako se cijeli sustav uprtača može ukloniti, moći ćete bacati remene u perilicu rublja kad god postoji scenarij izlijevanja hrane.

2Certifikacija

Potpisni pečat ASTMA ili Američko društvo za ispitivanje i materijale i JPMA (Udruženje proizvođača juvenilnih proizvoda) na visokoj stolici označava da je proizvod ispunjavao stroge sigurnosne standarde prije nego što je stigao do vas.

Kupnja visoke stolice bez barem jednog legitimnog sigurnosnog certifikata kocka je koju ne želite uzeti.

Udobnost

Vaše će dijete svakodnevno provoditi poprilično vremena sjedeći na visokoj stolici. Da bi im vrijeme obroka bilo ugodno, odaberite visoku stolicu s obilno podstavljenim sjedalom, čvrstim naslonom i naslonima za noge.

Sjedala s rijetkim jastucima su najgora u svemu i velika je vjerojatnost da će vaša beba ravno odbiti sjesti na tako nešto. Ako vam proračun dopušta, idite na visoku stolicu s ležećim naslonom. Bit će korisno tijekom hranjenja iz bočice.

Prilagodljivost visine je još jedna značajka koju ne biste trebali preskočiti, pogotovo ako imate tablicu visine brojača. Nabavite visoku stolicu za stol za visinu brojača i dopustite svom djetetu da uživa u obrocima s cijelom obitelji.

Za razliku od uobičajenih stolica koje su jednostavno prekratke za maleno dijete, visoke stolice omogućuju vam da visinu sjedala prilagodite razini stola visine stola, dopuštajući da vam se junior pridruži za stolom.

3Jednostavnost čišćenja

Visoke stolice mogu biti prava muka za čišćenje, s obzirom na količinu izljeva hrane i tekućine kojoj će biti izloženi. Visoke stolice koje je najlakše očistiti nemaju previše šavova ili šavova presvlaka, što olakšava brisanje jastuka sjedala.

Uklonjive navlake sjedala i jastučići koji se peru u stroju stvarna su ušteda za njegovatelje izbirljivih izjelica. Prema mom iskustvu, pjenu, vinil i gumene jastučiće za sjedenje prilično je jednostavno oprati.

Mnogo modernih visokih stolica dolazi s prikladnim umetkom za ladice koji će vam olakšati život. Kad završi trbuščić, možete jednostavno iskočiti umetak i oprati ga, umjesto da morate uklanjati cijelu ladicu.

4Konvertibilnost

Mnoge suvremene visoke stolice omogućuju vam da ih pretvorite u hladnu i čvrstu pomoćnu stolicu za malu djecu. Iako obično koštaju nešto više od standardnih visokih stolica, vrijede svake pare s obzirom na to da zapravo rastu s vašom bebom.

Pojačala za sjedenje mogu potaknuti bebe da samostalno jedu promatrajući ljude na blagovaonskom stolu. Budući da ćete ga u jednom trenutku trebati kupiti, zašto ne biste uložili u visoku stolicu koja nudi i prednosti pomoćnog sjedala?

5Pohrana i prenosivost

Koliko prostora imate u sobi u koju ćete postavljati visoku stolicu? Ako je odgovor “nije puno”, pametno je odabrati sklopivu visoku stolicu. Trebali biste ga moći preklopiti i proširiti uz bilo kakav napor.

A ako biste željeli moći pomicati stolicu, potražite stolicu s kotačićima s mehanizmom za zaključavanje. Sustav zaključavanja kotača obavezna je sigurnosna značajka jer ne želite da se visoka stolica s djetetom u njoj samo kliza.

Čak i ako nema kotača, odaberite barem lagani model kako biste ga mogli lako nositi.

6Pazite na Sharp Edges

Prije nego što pustite svoje dijete da sjedi na visokoj stolici, temeljito pregledajte donju stranu, naslon i naslone za ruke da li ima oštrih rubova ili otvorenih praznina. Posljednje što želite su prsti vašeg munchkina koji se stegnu ili namuče. Tako i vi

vaša pažljivost i religiozno izbjegavajte stolice s malim šarkama ili rupama.

U zaključku

Kupnja visoke stolice može biti dugotrajna stvar i iskreno se nadam da vam je ovaj vodič pomogao da se odlučite. Nema sjajnih izvrsnih visokih stolica, čak ni u pristupačnom cjenovnom rangu.

Sve što morate učiniti je shvatiti koji su specifični zahtjevi vaše bebe, odrediti jasan proračun i odabrati u skladu s tim.

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *