Home / kućni dekor / Kako odabrati pravu četku ili valjak

Kako odabrati pravu četku ili valjak

Prošlog listopada podijelila sam neke od svojih omiljenih savjeta za profesionalno slikanje dok smo radili u gostinskoj sobi i dobila sam puno pozitivnih povratnih informacija. Sretna sam što je ovo bio tako koristan post i pomislila sam da bi moglo biti korisno razraditi detalje o određivanju koji kist ili valjak najbolje djeluju za određene projekte. Htio sam to podijeliti na jednostavan, trajan resurs za vas ovdje na blogu. Bez obzira bavite li se malim projektom bojenja poput slikanja komada namještaja …. ili veliki projekt slikanja – poput eksterijera vašeg doma, dešifriram koji alati za bojanje najbolje odgovaraju svakom projektu na temelju površine koju slikate. Kliknite ovu ili prikvačite za buduće projekte farbanja i uređenja kuće! Oh, a tu je i malo dijeljenja na kraju posta, ako su vam potrebne nove četke. Svakako se pomaknite na dno i unesite! Jeste li spremni za super edukativni i informativni post? Učinimo to!

*Ovaj post sponzorira Purdy. Sav sadržaj, ideje i riječi moji su. Zahvaljujemo na podršci brendovima koji nam omogućuju stvaranje jedinstvenog sadržaja uz prikazivanje proizvoda koje zapravo koristimo i u kojima uživamo!

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.comOdabir prave četke ili valjka zaista može učiniti ili slomiti ishod vašeg projekta. Mrzim vidjeti tragove četkica, neravnomjernu pokrivenost i naučio sam da projekti idu brže kada koristim ispravan aplikator. Tvrdoglavoj sebi trebalo je nekoliko godina da putujemo u uređenje doma prije nego što sam počeo ulagati u kvalitetne alate za bojanje. Stvarno čine veliku razliku i znajući kada iskoristiti pola posla! Prvo razgovarajmo o četkama, a zatim o valjcima.

ČETKE

Tri su glavne stvari koje uzimam u obzir prije odabira četke za projekt: krutost, veličina i oblik, kao i vrsta niti. Jeste li znali da manje četke za ukrašavanje imaju krute dlake i veću kontrolu? Dizajnirani su za kratke poteze koji stvaraju oštre linije, dok su zidne četke veće, sadrže više boje i stvorene su za duge poteze koji pokrivaju veću površinu i štede vam vrijeme. Pri odabiru četke, morat ćete uzeti u obzir veličinu, oblik, krutost, stil ručke i vrstu čekinja ili niti.

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Čvrstoća četke

Čvrste četke dizajnirane su za rezanje u čistoj, oštroj liniji i urezivanje oko prozora, kućišta vrata i obrade. Općenito, što je četka tvrđa, to je veća kontrola da biste postigli tvrdu oštricu. Kad god obrežem obrade od mlinaca, strop ili kutove sobe ili prozore i vrata, najčešće ih imam četkom ClearCut u mojoj ruci.

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Veličina i stil četkica

Četke manjih dimenzija bolje su za rad u uskim prostorima ili na detaljnim projektima poput namještaja ili prozorskih obloga. Osim veličine, morate uzeti u obzir i oblik četke. Kutne četke najbolje su za ulazak u uske kutove ili na teško dostupna područja. Velike četke optimalne su za pokrivanje velike površine kada valjak ne djeluje poput bojanja ograda ili zakrivljenih površina (projekti namještaja). Pri odabiru četke, svoj odabir također temeljim na ručki i na osjećaju u mojoj ruci. Pristalica sam kratke četke jer mi lijepo pristaje u male ruke i dlan i ne smeta mi kao duže ručke … izvrsna je za uska područja i detalje. Taj je dio stvarno osobna želja i ovisi o tome kako slikate i držite kist. Eksperimentirajte kako biste otkrili koji vam se stil najviše sviđa!

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Niti četke

Nisu sve četke jednake i niti (ili čekinje) su veliki dio toga. Purdy nudi filamente s vrhom i zastavicama za njihove specifične četke, što pomaže u tragovima četkica i rezanju u oštrim linijama. Čvrste četke napravljene za rezanje imaju na vrhu filamente, tako da se s vremenom neće pohabati ili podijeliti … što znači da možete nastaviti slikati oštre rubove sa svakim projektom. Vrhovi niti s zastavicama zapravo se namjerno cijepaju, a zatim se naginju … što znači da su puno mekši, imaju manje čekinje i omogućuju nam bojenje bez tragova četkica. Zar to nije zanimljivo ?!

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.comPitanje koje mi najčešće postavljaju u vezi sa slikanjem … kako slikate, a da ne vidite poteze kista? Za to imam dva lijeka: dobru samonivelirajuću boju i pravi kist. Moja omiljena četka za ovo je četkom od najloksa, na slici gore. Ove su četke izvrsne za glatke unutarnje projekte (vrata, obloge i ormari). Upareni sa samorazlivajućom bojom, pružaju izuzetno glatku završnu obradu bez tragova četkica. Kako se boja suši, primijetit ćete kako nestaju. Ove četke imaju vrlo mekane niti s zastavicama i vrhom koje pružaju ujednačen završetak. Napravio sam mali dijagram za vas …

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Moji osobno najdraži kistovi …

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

VALJCI

Kad odabirete poklopac valjka, morate odrediti kakav izgled želite … potpuno glatko, talasasto, malo teksture ili puno teksture. Trebali biste razmotriti drijemanje, širinu valjka i pletivu kako biste utvrdili koja tkanina s valjkom najbolje odgovara vašem projektu.

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Tkanina poklopca valjaka

Pri odabiru poklopca s valjkom, dvije su glavne mogućnosti tkanine: tkane ili pletene. Pleteni valjkasti poklopci sadrže više boje, prekrivaju veću površinu i ostavljaju više teksture. Tkani poklopci s valjcima, s druge strane, sprječavaju stvaranje dlačica, pružajući glatku završnu obradu. Količina stiskanja ili teksture također ovisi o gustoći tkanine valjka.

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Roller Nap

Što manje drijema na valjku, završni izgled će biti glatkiji. Dremka od 1/4 is izvrsna je za ultra glatke površine poput vrata, drijem od 3/8 is idealan je za zidove i stropove, drijem od 1/2 is optimalan je za teksturirane zidove i beton, drijem od 3/4 is je najbolji za štukaturu i zidanje i drijemanje od 1-1 / 4 is je ono što će vam trebati za zidanje od opeke ili visoko teksture. Za većinu naših unutarnjih zidova ovdje kod kuće koristimo Pokrivači valjka White Dove. Imaju drijem od 3/8,, rade sa svim bojama i mrljama, ne ostavljaju dlake, imaju tkani pokrov velike gustoće i daju nam lijep glatki završetak. Imam još jedan dijagram za vas … Bio sam u programu Illustrator i bilo mi je zabavno vratiti se svojim korijenima grafičkog dizajna. Ha!

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.com

Moji osobno najdraži valjci …

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.comJeste li znali da ima i Purdy prikladan alat za odabir? Prošle sam se godine puno poigrao s tim i vrlo je precizan. Odgovarate na pitanja poput vrste površine koju bojite i vrste boje koju koristite, a zatim će vam alat za odabir alata pružiti pravi alat za posao. To mi je stvarno pomoglo naučiti što koristiti.

Što se tiče POKLON… pobjednik će dobiti Purdy paket četkica ispunjen s nekoliko mojih omiljenih. Ako ih želite testirati – sve što trebate je komentirati ovaj post na blogu i ušli ste u pobjedu! Lako graškast. Pobjednik će biti objavljen za jedan tjedan e-poštom. * Pobjednik mora imati američku poštansku adresu da bi pobijedio … oprostite kanadski prijatelji!

Vodič za odabir pravih alata za bojenje za posao - roomfortuesday.comJe li to bio NAČIN više nego što ste željeli znati o četkama i valjcima za boje? Otkako sam se udružio s Purdy u proteklih 8-9 mjeseci, stvarno sam volio učiti o svim tim stvarima. Čini mi se toliko zanimljivim i moje novo znanje definitivno mi je dobro došlo tijekom naših projekata. Što više znate čini bolji ishod!

Mogli biste i voljeti

 • 10 profesionalnih savjeta za slikanje (+ darivanje) - roomfortuesday.com

  Emmett i ja obnavljamo gotovo desetljeće, a jedan od zadataka koji sam obavio više od bilo kojeg drugog je boja. Tijekom godina pokupio sam puno …

 • Preobrazba namještaja u košarici - roomfortuesday.com

  Sretan petak, prijatelji! Ako slijedite na Instagramu, već znate da sam se ovaj tjedan pozabavio lakim projektom “uradi sam”. Naslikao sam šipku i htio podijeliti kako …

 • Kako oslikati vrata - roomfortuesday.com

  Svaki put kad se pozabavim slikarskim projektom, dobijem PUNO pitanja u vezi s mojom metodom. Boja je jednostavan, jeftin način da transformirate svoj dom, ali postupak …

 • Kako bojiti vanjsku ciglu - roomfortuesday.com

  Sutra otkrivam balkon spavaće sobe i tako je krasan, ali prije nego što dođemo do dobrih stvari – PUNO sam pitanja o oslikanoj cigli. Kako sam odabrao …

About admin

Check Also

Rustikalna francuska seoska kuća sa suvremenim štihom u Kaliforniji

Ovu izvrsnu rustikalnu francusku seosku kuću dizajnirao je Fergus Garber arhitekti, smješten u Woodsideu, gradu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *