Home / spavaća soba dekor / Kako očistiti TV zaslon bez oštećenja

Kako očistiti TV zaslon bez oštećenja

Kako očistiti TV zaslon, a da ga ne oštetite? Bitno je pitanje kada tehnološke marke i razvojni instituti nude zaslone za televizore i pametne uređaje s mnogim značajkama i zaštitom. Mnogi od najnoviji visokotehnološki TV zasloni prilično su osjetljivi i krhki čak i ako ih pritisnete. Različiti proizvodi i alati mogu nepovratno ogrebati i oštetiti.

Dakle, prije nego što uništite televizor i pretvorite ga u neupotrebljivo kućanstvo, pažljivo pročitajte neke od naših savjeta kako očistiti TV zaslon, a da ga ne oštetite.

Načini čišćenja prilično su isti, bez obzira je li vaš televizor LCD, LED ili OLED. Naravno, ako još uvijek imate cijev s televizorom, nema razloga za brigu kada je očistite, osim što nećete cijediti tekućinu.

Evo prijateljskog podsjetnika: čistite TV zaslon u isključenom načinu. Nije to samo iz sigurnosnih razloga, već i iz prakse. Mogli biste bolje vidjeti mrlje kad je zaslon isključen.

Slijedeći ove jednostavne korake čišćenja TV zaslona, ​​možete uživati ​​u omiljenoj TV emisiji i seriji na besprijekornom ekranu.

Što trebate za čišćenje TV zaslona bez oštećenja?

Bez obzira koju vrstu televizije imate, trebat će vam suha fina krpa od ručnika od mikrovlakana. Obično postoje posebno dizajnirani ručnici od mikrovlakana za čišćenje svih vrsta krhkih površina poput zaslona, ​​naočala, mobitela, leća fotoaparata. Izrađene su u posebnoj tehnologiji i materijalu koji hvata prljavštinu i sprječava njezino širenje.

U slučaju da na vašim TV zaslonima postoje mrlje i otisci prstiju, trebat će vam neki dodatni proizvodi da biste ih se riješili. Kad su u blizini djeca, otisci prstiju po cijeloj kući su nešto prirodno. Ali često ih je vrlo teško očistiti, posebno s TV zaslona.

Zaboravite na korištenje mokrih papirnatih ručnika ili spužve za pranje kada je u pitanju čišćenje vašeg TV zaslona. Postoje posebni deterdženti za zaslone koji su sigurni i lako čiste mrlje.

1Kako očistiti laganu prljavštinu i prašinu s ekrana

Statički elektricitet poput magneta privlači prašinu i mikroskopska tekstilna vlakna iz zraka. Evo zašto na zaslonu možete primijetiti sloj prašine i dan nakon čišćenja.

Ako se na zaslonu nalazi samo sloj prašine, jednostavno ga prijeđite prstom finom krpom od ručnika od mikrovlakana. Slijedite jedan smjer dok čistite zaslon. Zapamtite, čistite osjetljivu površinu, a ne prozore ili pećnicu.

Zaboravite na kružne pokrete i pritisak. Ako prejako pritiskate, možete oštetiti zaslon pa će se na njemu pojaviti tamne mrlje. Za sigurnije čišćenje, jednostavno preklopite ručnik od mikrovlakana u dva-tri sloja. Na taj ćete način imati glađe pokrete i zaštitit ćete zaslon od oštećenja.

Obavezno očistite prašinu oko mjesta gdje TV okvir započinje pomoću pamučnog tampona ili pamučnih pupoljaka.

2Kako očistiti otiske prstiju i mrlje sa zaslona

Otisci prstiju i mrlje na TV zaslonu toliko su prirodni kad su u blizini djeca ili ako s vama žive četiri prijatelja šape.

U tim situacijama jednostavno brisanje krpom od mikrovlakana jednostavno ne funkcionira. Naravno, postoje neki izvrsni deterdženti, posebno za zaslone. Kao alternativu možete koristiti i deioniziranu vodu. Ako postoje deblje mrlje, tada možete pomiješati 1: 1 deioniziranu vodu i bijeli ocat.

Važno je zapamtiti da ne prskate deterdžent izravno na zaslon kako bi rubovi TV zaslona bili suhi. Ako tekućina teče između zaslona i njegovog okvira, postoji mogućnost oštećenja na njegovoj matrici. Umjesto toga trebali biste prskati ručnik od mikrovlakana, plus čišćenje samo u jednom smjeru.

Nikada nemojte koristiti sprejeve za staklo na bazi alkola, posebno na mat zaslonima. Također, nikada ne biste trebali grebati zaslon čavlom ili abrazivnim alatima.

About admin

Check Also

10 ideja za pokazati

Sanjate li o originalnoj kuhinji koju nećete pronaći kod prijatelja i susjeda? Nudimo vam nekoliko …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *