Home / kućni dekor / Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvir)

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvir)

Prije nekoliko tjedana podijelio sam prostor za ured (na slici gore), a jedna stavka koja je imala najveći utjecaj bila je umjetnost velikih razmjera od moje najbolje prijateljice, Laurie Anne. Na kraju sam naručio prirodni, nedovršeni, javorov okvir s njezine web stranice koja savršeno odgovara umjetnosti. Omogućila mi je i mogućnost odabira bilo koje završne boje koju sam željela. Odmah sam se spustio na mrlju, u pokušaju da u boji podudaram svoje vintage stolice od savijenog štapa od savijenog drveta, kao i da unesem toliko potrebne topline u naš komercijalni uredski prostor. Podijelio sam neke iza kulisa na Instagramu dok smo se bavili ovim projektom, i toliko vas je zatražilo tutorial o korištenju gel mrlja! To bi mogao biti moj omiljeni način korištenja mrlja, posebno za ovakve projekte. Ako vas zanima kako to funkcionira, kliknite tutorial i općenito savjete za nanošenje mrlja.

*Ovaj post sponzorira Purdy. Sav sadržaj, ideje i riječi moji su. Zahvaljujemo na podršci brendovima koji nam omogućuju stvaranje jedinstvenog sadržaja uz prikazivanje proizvoda koje zapravo koristimo i u kojima uživamo!

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Gelna mrlja posebno je prikladna za zamršene projekte, dijelove s puno detalja ili preuređenja namještaja. Zaista se lako nanosi, manje je neuredan i osjećam kao da možete lako postići lijepu postojanu, duboku boju. Kao i svaki projekt, aplikacija ima puno veze s krajnjim rezultatom! Korištenje pravih alata za nanošenje mrlje pola je uspjeha. Evo što će vam trebati za ovaj lagani projekt:

PRIBOR + ALAT:

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 1 // Odaberite četku prikladnu za mrlje. Kada nanosite gel mrlju, trebat će vam kvalitetna četka za bojanje. Moja omiljena četka za mrlje je Purdy Syntox. Dizajniran je za sve mrlje, lakove i prozirne slojeve. Ima okrugle i sužene niti DuPont®-a i najmekše dlake četkica. Mekan je, ali i super izdržljiv! Ova će četkica izdržati godine kada se pravilno neguje, a izvrsna je i za završnu obradu na bazi vode i otapala. Pruža izuzetno glatku, ujednačenu završnu obradu.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 2 // Odaberite boju gel mrlje. Djelomičan sam prema Marka Minwax, a ovaj put sam se odlučila za bogatu boju oraha jer je najbolje odgovarala mojim stolicama.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 3 // Pripremite i nanesite mrlju. Budući da je moj okvir bio prirodan i nedovršen, nisam ga prethodno trebao brusiti niti obavljati bilo kakve pripremne radove. Volim kad se to dogodi! STVARNO dobro promiješajte mrlju od gela (treba dosta vremena). Trebao bi izgledati glatko, kremasto i bez grudica. Kistom nanesite mrlju drvenim zrnom u gust, ujednačen sloj.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 4 // Pričekajte. Nakon nanošenja mrlje, postavite mjerač vremena na 3 minute. Trebao bi izgledati otprilike poput gornje slike … super tamno. Ne paničarite – izbrisat ćete ovo kad se tajmer isključi.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 5 // Obrišite višak. Krpom ili pločicom za mrlje obrišite višak mrlje krećući se u smjeru zrna. Vaše drvo treba izgledati bogato, ujednačeno i postojano – otprilike ovako …

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Ostavite da se drvo osuši ili stvrdne 8-10 sati. Morali biste odmah znati kako će boja izgledati. Obično je potrebno 1-2 sloja. Odlučila sam nanijeti drugi sloj za tamniji izgled. Ovako je izgledao kaput broj jedan …

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 6 // Ponovite s dodatnim slojevima. Nakon što se vaše drvo potpuno osuši, možete nanijeti dodatni sloj za tamniji izgled, ponavljajući iste korake. Ovako je izgledao rastavljeni okvir nakon kaputa broj dva … malo tamniji.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Jednom kad sam postigao željenu boju, pustio sam je da se osuši prije sastavljanja okvira. Gel mrlja je stvarno lako i oprašta! Boja je ispala jako lijepo i dobro je surađivala s umjetnošću koju sam odabrala. Evo izbliza …

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Korak 7 // Čišćenje. Očistio sam četku mineralnim alkoholnim pićima (budući da sam koristio mrlju), a zatim vratim četku natrag u čuvara (premazana ambalaža), tako da zadržava oblik i dobiva odgovarajući protok zraka. Četke čuvam godinama, jer su to kvalitetne četke koje su izrađene da traju kad se o njima brine. Pogledajte ovaj post o slikarskim savjetima ako ste ga propustili! Podijelio sam 10 jako dobrih uputa za boje, od nanošenja do čišćenja i održavanja vašeg alata u dobroj formi.

Kako koristiti gel mrlju (Vodič za okvire) - roomfortuesday.com Javite mi ako imate pitanja o mrljama, gel mrljama ili četkama za boje! Nadam se da će vam ovaj mali vodič pomoći u sljedećem projektu mrlja. Mislim da mrlje od gela zvuče zastrašujuće jer je novije, ali zapravo je vjerojatno većini početnika u kućnoj radinosti lakše. Definitivno sam fan! Jeste li ikad koristili gel mrlju? Ako je tako, preferirate li ga više od redovnog mrlja? Volio bih čuti u odjeljku za komentare ispod! Imate li na svom popisu obaveza ovog proljeća ili ljeta neke projekte mrlja? Imam još nekoliko koje ću podijeliti ove godine!

Mogli biste i voljeti

 • Vodič za slikanje vanjske palube - roomfortuesday.com

  Naši nevjerojatni prijatelji i susjedi imaju prekrasnu kabinu s okvirom. Neposredno prije početka socijalnog distanciranja, Emmett i ja odlučili smo da ćemo ih iznenaditi preuređivanjem palube. Kako su stvari eskalirale, ovo …

 • Naša blagovaonica za ured - roomfortuesday.com

  Nadam se da ste imali sjajan vikend! Radili smo i u subotu i u nedjelju, ali bilo je lijepo puno toga obaviti. Malo po malo, okretali smo uredski prostor …

 • Preuređenje kabine na palubi s okvirom - roomfortuesday.com

  Sjećate se prije nekoliko tjedana kada sam podijelio tutorial za oslikavanje vanjske palube? Emmett i ja odlučili smo iznenaditi naše prijatelje i susjede dajući im malo šminke stražnju palubu ….

 • Stolice s mojim životinjskim tiskom - brza preobrazba: roomfortuesday.com

  Prošli sam tjedan spontano odlučio obnoviti par stolica koje sam zgrabio na rasprodaji u dvorištu prije nekoliko godina. Skupljali su prašinu u našoj garaži i uzimali …

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *