Home / kućni dekor / Kako instalirati povremene lanene draperije

Kako instalirati povremene lanene draperije

Svaki pojedini prozor u našem domu imao je zasađene zaslone kad smo se uselili (evo prethodne turneje, ako ste zainteresirani). Trenutno nam je preostalo samo nekoliko da ih zamijenimo, ali to je napravilo veliku razliku kako u estetskom, tako i u količini prirodnog svjetla koje poplavi našu kuću. Vjerojatno smo trebali zamijeniti tretmane prozora u našoj primarnoj spavaćoj sobi davno prije ovog tjedna, ali sretna sam što smo napokon našli vremena za to. Odlučio sam se za povremene lanene draperijske panele u ovoj sobi i shvatio sam da bi vam tutorial mogao biti od pomoći (na temelju koliko pitanja o zavjesama uvijek dobijem)! Kliknite kako biste vidjeli kako smo instalirali draperiju, neke trikove i naravno da bismo vidjeli konačni rezultat …

Ovako je izgledao zid prozora prije …

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Ovako to izgleda danas, na slici dolje. U ovom postu možete uhvatiti cijeli “preobrazbu tekstila” u našoj primarnoj spavaćoj sobi. Osjećaj je puno mekši i svjetliji od zamjene tretmana prozora.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Ovdje je sve što smo koristili za instalaciju obrade prozora …

PRIBOR + ALAT:

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Korak 1 // Postavljanje laserske razine. Imati lasersku razinu nije potrebno, ali to uvelike olakšava postupak. Koristimo našu razinu za gotovo svako uređenje doma ili projekt „uradi sam“ – dobra je investicija!

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Postavili smo laser i utvrdili da je naš strop prilično izravnan. Izradio je za brzi rad kada je u pitanju dio prilagodbe i instalacije.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com U ovom sam prostoru željela koristiti lanene ploče oprane kamenom za ležeran i opušten izgled. Posteljina je prirodno malo naborana, pa me to ne smeta ako idete za “ležernošću” ili “udobnošću”. To je više opuštena estetika. Sletjela sam na ove ploče od Annie Selke, na slici gore, a povezati ću ih još nekoliko ispod …

Korak 2 // Pričvrstite prstenove na ploče zavjesa. Vidite li one tri male bijele crte / niti između jezičaka pola? To su ono na što biste zapravo trebali pričvrstiti prsten na zavjesi (za prilagođeniji izgled), ali ovaj put sam ih prikvačio na vrh kartice … jer činilo se da ljepše vise, a trebala mi je malo veća duljina.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Zaista ih možete prikvačiti na bilo koji dio zavjese koji više volite! Također volim uskladiti svoje prstenove i kopče sa zavjesama s hardverom za obradu šipki ili prozora radi skladnog izgleda. Otišao sam s bijelom bojom u našu spavaću sobu, nastojeći stvoriti skladan izgled s mlinovima.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Korak 3 // Odredite visinu svoje šipke i instalirajte. Ako to pokušavaš izbjegavajte šivanje, postavite svoje ploče na šipku i smislite položaj prije postavljanja šipke! Zavjese bi vam trebale lebdjeti 1/2 ″ (ili manje) iznad poda – to će omogućiti da se prirodni materijali protežu i talože dok vise. Nikad ne mjerim, ali ako gurnem prste ili ruku ispod dna ploče, zavjesa bi jedva trebala četkati vrh moje ruke (ali ne počivajte na tome). Na slici ispod, Emmett je drži malo previsoko, pa smo spustili štap.

Jednom kada postavite štap u pravilan položaj i poravnate ga s laserskom razinom – instalirajte ga. U ovom smo slučaju kombinirali dvije šipke u jednu … kako bismo napravili izuzetno dugu šipku koja je obuhvaćala dužinu zida naše spavaće sobe.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Korak 4 // Namjestite ploče i prstenove. Jednom kada je vaš štap podignut, možete dodati sve ploče i izvršiti potrebne prilagodbe. Obično se popnem na ljestve i ponovo pričvrstim nekoliko prstenova tako da vrh ploča bude savršeno ravan. Zatim ću pomaknuti jedan ili dva prstena s vanjske strane nosača, tako da izgleda kao da idu sve do zida. Nadam se da donja slika pomaže pokazati to – što je možda lakše nego objasniti taj dio. Također osiguravam da su svi nabori ili nabori u redu i da su konzistentne veličine.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Korak 5 // Dopustite da se vaše zavjese opuste. Zavjese nikad ne izgledaju najbolje odmah nakon vješanja. Ostavite ih da se odmore i smjeste nekoliko dana. Bore bi trebale ispasti, malo će se produljiti i izgledat će prirodnije.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Također ih možete “uvježbati” da padnu u smjeru u kojem želite. Ako imam nabor ili nabor koji se ne ponaša, poprskaću ga sprejom za tkaninu, a zatim upotrijebite štipaljku za kosu ili kopču za kosu kako biste ga držali na mjestu dan ili dva. Također ih možete pokušati pripremiti na pari za prilagođeni izgled, ovisno o vašoj tkanini!

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Zaista sam zadovoljan kako su ispali, a trebalo nam je samo sat vremena da ih instaliramo. Zapravo se pitam zašto to nismo učinili ranije. Imate li neki od onih projekata koji su zauvijek na popisu obveza?

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Iako su ovi tretmani prozora bili povoljni i gotovi, o prilagođenim tretmanima prozora također možete pročitati u ovom postu. Ljubitelj sam miješanja i usklađivanja oboje u cijelom našem domu radi različitog izgleda, ovisno o sobi u kojoj žive.

Kako instalirati ležerne lanene draperije - roomfortuesday.com Imate li pitanja o tretmanu prozora ili zavjesama ?! Ostavite mi ih u odjeljku za komentare ispod! Nadam se da je ovo bilo korisno. Bilo je stvarno lako, ali imalo je velik utjecaj. Što sve rade ovaj vikend? Nadamo se da ćemo jednog dana raditi i skijati – što mi zvuči kao savršena ravnoteža. Što god radili, nadam se da vas očekuje lijep vikend. Sretan petak, prijatelji!

Mogli biste i voljeti

  • Ako nešto zaista cijenim, ali mrzim trošiti gomilu novca, to je draperija. Prvi put kad sam kupio “pravu” draperiju (znate, pokušavam biti odrasla osoba), moj …

  • Ažuriranja tekstila u našoj spavaćoj sobi - roomfortuesday.com

    Naša je osnovna spavaća soba iskreno vidjela bolje dane. Otkako smo se uselili nismo dotaknuli prostor (osim zamjene stropnog ventilatora) i nećemo moći renovirati ovu sobu …

  • Prozor sobe za goste - roomfortuesday.com

    Prije nego što je moja obitelj stigla u posjet, željela sam posjetiti neobičan prostor u jednoj od gostinskih soba. Iznad garaže nalazi se GIANT mansard i rezultat je …

  • Prilagođeni tretmani prozora: postupak - roomfortuesday.com

    Kada ste početkom ove godine zatražili teme blogova, mnogi od vas tražili su dodatne postove i informacije koje se odnose na tretmane prozora – uključujući prilagođene draperije. Ako već neko vrijeme pratite, …

About admin

Check Also

Bezvremenska moderna seoska kuća u Calgaryju dizajnirana da se osjeća poput provoda

Ova bezvremenska moderna seoska kuća tipična je obiteljska kuća koju je dizajnirao Kuće dizajnera Trickle …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *