Home / spavaća soba dekor / Kako da vaše e-adrese izgledaju osobnije: Najbolji savjeti

Kako da vaše e-adrese izgledaju osobnije: Najbolji savjeti

Način na koji se obraćate primatelju vaše e-pošte može biti presudan faktor u uspjehu vaše marketinške kampanje putem e-pošte. Kupci vole vidjeti svoja imena i osjetiti osobni dodir već od prvih riječi ili čak teme u primljenoj e-pošti.

Na kraju prijema kupac trenutno gubi interes jer primamo toliko automatiziranih e-poruka. Nadalje, 72% potrošača kažu da se bave samo personaliziranim porukama. Stoga vaše e-adrese možda neće uspjeti privući pažnju ako nisu dovoljno personalizirane.

Prilagođavanje e-pošte nije opcija već je prijeko potrebna potreba. Razjasnimo koje dijelove e-pošte možete prilagoditi i kako to ispravno učiniti. Osim toga, bitno je razumjeti kako možete koristiti alate za automatizaciju e-pošte i softver za potpis e-pošte da personalizacija e-pošte ne propusti ni najmanju priliku.

1Segmentirajte svoj popis e-pošte

Marketing kampanje e-poštom obično propadaju iz jednog od dva osnovna razloga: ili zanemarivanje personalizacije ili zanemarivanje segmentacije. Istina je, personalizacija i segmentacija dvije su različite stvari koje ne mogu samo jedna bez druge.

Personalizacija ide daleko dalje od uključivanja imena u tijelo e-pošte ili predmet. Svodi se na slanje prilagođenih poruka i ponuda malim grupama korisnika, segmentiranih sljedećim specifičnim značajkama:

  • demografski podaci
  • profesija ili društvene uloge
  • profil tvrtke
  • nabavna aktivnost
  • potrošnja sadržaja
  • ponašanje na mreži i putem e-pošte
  • životni ciklus kupca.

Cilj vam je da svoju e-mail kampanju učinite što preciznijom kako bi prava poruka mogla doći u pravi ulazni spremnik u pravo vrijeme. Vjerujte nam, nećete požaliti za svojim naporima, jer trgovci koji segmentiraju svoje kampanje to vide 760% povećanje prihoda.

2Prilagodite liniju predmeta

Zapamtite, vaši čitatelji žele da se prema vama ponašaju kao prema ljudima, a ne prema stavkama s vašeg popisa e-pošte. Nadalje, brojke govore da čitatelji jesu 26% vjerojatnije da će e-mailove otvoriti s personaliziranim linijama predmeta.

Stoga bi pokazivanje uvažavanja i poštovanja personalizacijom teme bilo savršeno. Prilagođena tema trebala bi nužno sadržavati pojedinosti privlačne određenom čitatelju. Međutim, nije uvijek riječ o imenu, već o zanimanju, prethodnim kupnjama ili drugim osobnim podacima.

Ti su mali detalji važni jer se pokazalo da pozitivno utječu na ukupne stope otvaranja, prihod, stope klikova i transakcijske stope.

3Dodajte osobni potpis e-pošte

Kao što smo već spomenuli, personalizacija teme, prvo što primatelj vidi, ne zaboravimo na završni dio e-pošte. Osobni potpis e-pošte prirodan je i elegantan način da pokažete osobni dodir.

Profesionalni potpis e-pošte pristojan je način oproštaja, pružanja podataka za kontakt i ostavljanja trajnog dojma međuljudske komunikacije. Moderni softver za potpisivanje e-pošte omogućuje stvaranje informativnih potpisa, pa čak i primjenu dodatnih mogućnosti personalizacije. Tako, izvući potpis izvrsna je prilika da u svoje e-poruke dodate rukom napisani potpis s potpisom.

4Stvorite osobni sadržaj

Po svojoj prirodi, marketinški sadržaj putem e-pošte osobniji je i ciljaniji da dosegne određenog čitatelja od društvenih medija. Imajući ovo na umu, poradite i na personalizaciji tijela e-pošte.

Tajna djelotvornog i osobnog sadržaja leži u njegovoj važnosti. Morate znati da će vaš sadržaj obogatiti osobu koja ga treba i želi pročitati. Stoga morate poraditi na osobama svoje publike.

Podaci vaših kupaca mogu vam ispričati priču o tome tko su vaši kupci, gdje žive, što kupuju i koja će biti njihova sljedeća kupnja. Spajanje ovih podataka u upotrebljiv format presudno je za personaliziraniji niz e-adresa.

5Upotrijebite automatizirane e-adrese okidača

Primjena automatiziranih ili pokrenutih e-adresa za vašu marketinšku kampanju još je jedan učinkovit trik da vaše e-adrese učine osobno privlačnijima. Čini se da jednostavno slanje poruke u pravo vrijeme pravoj osobi mijenja igru.

Kako ste dobro upoznati s vrstama sadržaja e-pošte, znate da se neke šalju automatski u nizu. E-adrese u nizu šalju se jedna po jedna nakon što kupac izvrši određenu radnju. Okidači su ove radnje u stvarnom vremenu.

E-adrese pokrenute ponašanjem dobro funkcioniraju jer pomažu u pružanju sadržaja koji je ljudima potreban u određenom trenutku. Ključ uspješne primjene pokrenute kampanje e-pošte je postavljanje različitih okidača koji će lako i prirodno voditi potencijalne kupce niz lijevak.

6Koristite humor u e-porukama

Kako e-adrese odražavaju osobnost vaše robne marke, morate pružiti vrijedan i djelotvoran sadržaj te pobuditi emocije i izgraditi pozitivne asocijacije. Ovisno o sferi i glasu vaše marke, možete dodati malo humora kako biste e-poštu učinili još personaliziranijom.

Međutim, imajte na umu da humor djeluje dobro, ali to nije lako.

Budući da je humor duboko subjektivan, ili lijepo slijeće, potiče pozitivne emocije i stavove ili propada, izazivajući obrambene i negativne asocijacije. Prije nego što krenete s duhovitim sadržajem, razmislite je li nepristojni sadržaj kompatibilan s vašom markom i proizvodima.

7Pitajte ispravna pitanja

Još jedno kritično za uspješnu marketinšku kampanju putem e-pošte je angažiranje publike. Stoga morate osigurati da primatelj aktivno i adekvatno komunicira s vašim e-porukama mjerenjem stope angažmana i postavljanjem pravog pitanja kako bi stekao uvid u ključne korake ka ispravnoj segmentaciji publike.

Nadalje, pažljivo skrojena pitanja skrivena iza crta tijela e-pošte ili čak točno u naslovu stvaraju osjećaj osobnog dodira, uvažavanja i potaknuća interesa. Stoga se vaši ciljni čitatelji osjećaju kao da razgovarate izravno s njima, izražavajući svoj istinski interes upravo za njihovo gledište.

Zaključak

Kao što vidite iz gornjih savjeta, publika je srž uspjeha vaše marketinške kampanje putem e-pošte. Stoga se čini da je personalizacija vaš primarni alat za postizanje željenih poslovnih ciljeva.

Personalizacija e-pošte provjereni je način da povećate učinkovitost kampanje e-pošte, povećate ROI i prihod te dodate vrijednost iskustvu kupaca. Usredotočite se na uvide koje znate ili možete saznati o svojim kupcima i provedite ih u djelo.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *