Home / spavaća soba dekor / Kako brzo i sigurno odmrznuti piletinu

Kako brzo i sigurno odmrznuti piletinu

Što skuhati za večeru? Pitanje koje se postavlja svako popodne. Prije nego što prijeđete na neke gurmanske recepte, kojima je potrebno dodatno vrijeme, pogledajte ove brze ideje o tome kako brzo i sigurno odmrznuti piletinu.

Nakon što pripremite protein, moći ćete pripremiti Masterchef ploče. Jednostavan način da obradujete člana svoje obitelji ukusnom večerom. Štoviše, vaš će obrok imati bolji ukus i bit ćete sigurni da na stolu servirate dio zdrave hrane.

Osim primamljivog okusa vaših obroka, nikada ne biste trebali zaboraviti na opasni rizik od bolesti nepravilno obrađenih piletina od hrane. Postoje bakterije od kojih vam može pozliti i koje su zaista opasne za vaše zdravlje. Prema Američko Ministarstvo poljoprivrede (USDA) bakterije poput salmonele, staphylococcus aureus, E. coli i listeria monocytogenes mogu se naći u sirovoj piletini, au nekim doista lošim slučajevima mogu uzrokovati smrt.

Evo zašto postoji nekoliko jednostavnih načina kako ih izbjeći širiti tijekom kuhanja pilećeg mesa.

  • nikada ne ispirajte pileće meso pod mlazom vode, ono može poprskati bakterije po vašoj kuhinji;
  • nikada ne odmrzavajte meso na kuhinjskom pultu, bakterije niču na sobnoj temperaturi;

Stoga sljedeći put kada vam ponestane vremena ili ste jednostavno zaboravili izvaditi piletinu iz zamrzavanja, upotrijebite neke od dolje navedenih metoda.

izvor:
MOMAbles – Laura Fuentes

Kako brzo i sigurno odmrznuti piletinu

Mikrovalna pećnica

Vjerojatno najpopularniji način brzog i sigurnog odmrzavanja piletine. Neke mikrovalne pećnice imaju čak i poseban program odmrzavanja. U slučaju da ga imate, jednostavno dodajte pileće meso u mikrovalnu posudu i pritisnite tipku za odmrzavanje. U nekim prilikama trebate dodati težinu pilećeg mesa kako biste dobili najbolje odmrznuto meso. Napominjemo, odmrznuta piletina u mikrovalnoj pećnici mora se odmah kuhati kako bi se izbjegla opasnost da bakterije uspijevaju.

U hladnjaku

Ovo je sigurna metoda odmrzavanja piletine. Ako slijedite svoj tjedni plan obroka, a četvrtak je, primjerice, dan pilećeg mesa, poslužite se ovom metodom. Jednostavno noć prije izvadite piletinu iz zamrzivača, stavite je u posudu i stavite u hladnjak. Ova je metoda izvrsna i ako je koristite, imate dan ili dva da je držite u hladnjaku prije nego što je skuhate.

Hladna voda

Odmrzavanje za 2 – 3 sata zahtijeva više priprema i vremena. Pakirajte pileće meso u nepropusne plastične vrećice kako biste ga zaštitili od bakterija. Stavite vrećice s piletinom u veliku posudu i napunite je hladnom vodom. Zamijenite vodu svakih 30 minuta.

Uopće ga nemojte odmrzavati

Sasvim je sigurno kuhati pileće meso bez odmrzavanja u pećnici ili na štednjaku. Naravno, trebat će vam dodatno vrijeme kuhanja. Ali kada su u pitanju najnoviji trendovi kuhanja, korištenje sporijih kuhala i crocpotsa bolje koristite odmrznutu piletinu.

About admin

Check Also

3 načina za zaštitu tinejdžera u 2021

Za mnoge pojedince širom svijeta zaštita obitelji je i bit će im prioritet u doglednoj …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *