Home / spavaća soba dekor / Jednostavna jutarnja rutina za školu koja će vam uštedjeti vrijeme |

Jednostavna jutarnja rutina za školu koja će vam uštedjeti vrijeme |

Nitko ne voli žurna jutra. Evo zašto sam zaključio jednostavnu jutarnju rutinu za školu koju možete slijediti i započeti svoj dan bez stresa.

Kad okolo ima djece, sve može ići naopako. Kladim se da ne želiš započeti svoj dan ovako. Ako su vaša djeca u srednjoj školi ili su već studenti, ujutro možete uživati ​​u šalici kave. Ali kad imate malu djecu i predškolce, budite spremni za jutarnje bitke i izazove.

Evo korisnih smjernica jutarnje rutine za školu koje možete slijediti za bijeg od jutarnjeg bedlama.

1Pokrenite noć prije

Još se sjećam kako me majka prije večeri tjerala da odaberem odjeću za školu. Ovo je jedan od najboljih savjeta koje možete dobiti. Dakle, provjerite vremensku prognozu i odaberite ne samo odjeću svoje djece, već i svoju odjeću. To će vam pomoći da odaberete pravu odjeću. Da, postoje školske uniforme od vrtića do fakultetskih škola, ali svejedno pripazite da budu čiste i spremne za nošenje ujutro.

Osim odjeće, pripremite zajedno s djecom njihove ruksake, kutije za ručak i dodatnu opremu ako će se baviti nekim sportom ili nekom drugom aktivnošću nakon škole. I nešto vrlo važno postavilo je rutinu za spavanje.

2Ukradite malo vremena za sebe

Ako je moguće, pokušajte ukrasti nekoliko minuta ujutro samo za vas. Probudite se malo ranije pa ćete se istuširati ili barem oprati zube bez žurbe. Šminkajte se i uživajte u šalici kave ili čaja. Započnite dan s 15 minuta meditacije ili istezanja. Jamčit ćete novi početak novog užurbanog dana. Slijedite vlastitu rutinu kako biste točno planirali cijeli dan i imali dovoljno vremena za sve svoje zadatke.

3Probudite se s osmijehom

Jutro alarmi bi mogli biti najstresniji zvuk. Dakle, učinite buđenje ugodnijim i pojačanim. Odaberite lijep, nježan zvuk ili ritmični zvuk koji vam se sviđa. Učinite isto s dječjom budilicom. Učinite jutra najugodnijim dijelom dana poslužujući ukusni doručak i pića.

4Slijedite jutarnju rutinu za školu

Najbolje što možete učiniti za sebe i svoju djecu, naravno, je napraviti jutarnju rutinu koja je jednostavna i prirodna. Ne zaboravite da se mališani naviknu na svakodnevne navike, zato ih iskoristite. Bilo bi im lakše kad bi vam jutra bila predvidljivija. Možete koristiti raspored crtića i objesiti ga na vrata svog djeteta.

Odaberite posebno mjesto u svom hodniku za smještaj ruksaka i školske opreme. Na taj ćete način naučiti svoju djecu gdje točno treba gledati prije nego što napuste vašu kuću. Za različite predmete i uređaje možete koristiti košarice sa šarenim naljepnicama ili znakove na ploči.

Zalijepite svoju korak po korak jutarnju rutinu na hladnjak. Koristite naljepnice, svijetle boje i highlightere. Usmjerite točno vrijeme buđenja, doručka i izlaska iz kuće kako biste započeli svoj dan glatko i lijepo.

5Provjerite prije nego što izađete

Bez obzira koliko optimalnu i izvrsnu jutarnju rutinu imali, s vremena na vrijeme moguće je nešto propustiti. Zbog toga je dobra ideja provjeriti 5 minuta da li izađete ako je sve spremno. Ruksaci, kutije za ručak, boce s vodom, suncobrani ako vremenska prognoza pokazuje mogućnosti kiše i sl. Stvorite zabavnu igru ​​ili otpjevajte pjesmu zajedno s djecom dok provjeravate je li sve spremno. To će vam uštedjeti sprint u zadnji čas od automobila do kuće kako biste nešto uzeli.

About admin

Check Also

Savjeti za najbolje pakiranje za selidbu

Premještanje kuće je uzbudljivo, ali nitko se tome ne raduje jer je to također stresan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *