Home / uređenje dnevnog boravka / Jednostavan način za ažuriranje backsplasha! Brzo preuređenje naše nove kuhinje

Jednostavan način za ažuriranje backsplasha! Brzo preuređenje naše nove kuhinje

Zapravo smo prilično sretni jer smo u svojoj novoj kući naslijedili pristojnu kuhinju, iako nisam bio previše oduševljen povratnim udarom. Mislim da nije toliko stara, s ormarićima s bijelim sjajem, radnim pločama od granita, šankom za doručak i mojim omiljenim predmetom, izvlačnom ostavom! Svjež je, svijetao i moderan. Iako, kao što uvijek pronađete kad se preselite, stvari ne rade kako bi trebale!

Naša nova kuhinja s plavim backsplash-om

Svjetla i dalje trepere i gase se, umivaonik je vidio bolje dane, a moderni uređaji izgledaju pametno, ali gornji dio naše pećnice i mikrovalnog elementa ne rade.

Integrirana pećnica i roštilj s gornjom pećnicom i mikrovalnom pećnicom … to ne radi

Međutim, prostora za pohranu ima dovoljno, radne su ploče u nevjerojatnom stanju i prilično je dobro promišljeno. Tko je znao da ću se toliko uzbuditi zbog izvlačne smočnice ??

Nikad nisam znao koliko mi je u životu trebala izvučena ostava!

S druge strane ima i uredan mali bar za doručak koji je savršen za djecu ujutro kad jedu doručak. Ipak je malo stisnuto i stalno se moraju saginjati ili se maknuti s puta da bih mogao ući u ormariće ili hladnjak!

S druge strane kuhinje nalazi se mali bar za doručak s mini izvlačnicom na lijevoj strani. Prethodni vlasnici ovdje su imali instaliran televizor.

Na kraju će nam ova kuhinja biti gostinjska spavaća soba, dok svoju kuću proširujemo u vrt i stvaramo ogroman prostor za kuhinju / blagovaonicu kakav smo imali u našoj staroj kući.

Volimo se zabavljati i puno mi je draže da kuhinja izlazi u vrt jer je ovo prostor koji najviše koristimo kao obitelj. Dakle, ova nam kuhinja zaista ne ide. Više o našoj novoj kući možete pročitati ovdje.

Potencijalni tlocrt za našu obnovu. Trenutna kuhinja nalazi se u sobi u donjem lijevom kutu.
Apsolutno smo voljeli kuhinju u našoj staroj kući, to je bio ogroman društveni prostor.

Backsplash istraživanje

Nadamo se da ćemo što prije obnoviti, pa zapravo nisam želio ništa učiniti s ovom kuhinjom, samo je malo ažurirajte. Nije mi se svidio backsplash od plavog stakla pa sam počeo istraživati ​​jeftine načine kako ga promijeniti i naišao na pločice za ljuštenje i lijepljenje!

Koliko je nevjerojatna ta slavina? Također volim zelene ormare i naravno backsplash koji je koristila Claire. Kredit za sliku: @ck_homestyle
Ovo je vinil backsplash od jesrose.co.uk. Kredit za sliku: @jayneepops_
Emma je također koristila vinil jesrose.co.uk kako bi promijenila backsplash. Kredit za sliku: @stove_pipe_house
Shell plave samoljepljive pločice od Dunelm
Podzemna željeza oguliti i zalijepiti samoljepljivu pločicu od Početna baza
Art Deco sivi vinil – jesrose.co.uk
Lisabonsko plave samoljepljive pločice – Dunelm

Želio sam da se nešto jednostavno i jednobojno uklopi u postojeću kuhinju i kao što do sada svi već znate, apsolutno volim obrazac, pa sam se odlučio na ove Algarve crne samoljepljive pločice tvrtke Dunelm.

Algarve Black samoljepljive pločice – Dunelm

Ali čekaj! Pazite da prvo nabavite prave. Vidio sam gornju sliku na mreži i znao sam da želim upravo one, ali kad sam ih otišao kupiti od Dunelma, trebat će im oko 10 dana da ih isporuče.

Tako sam imao malu trgovinu i pronašao iste u Homebaseu. Međutim, oni su bili određeni za podne pločice, a ne za backsplash, pa kad bih ih pokušao postaviti, nisu se zalijepili.

Pokušao sam zalijepiti vinil deblje podne pločice na backsplash, ali jednostavno ga nije imao i stalno je padao!

Tek kad sam u guglu saznao zašto imam takvih problema s postavljanjem, shvatio sam da sam umjesto ljepljive plastične folije kupio deblje vinilne pločice, pa sam se svejedno morao vratiti u Dunelm i naručiti ih.

Uvijek provjerite i provjerite imate li opremu za točan projekt “uradi sam” koji ćete poduzeti!

Priprema

Stigli su tjedan dana kasnije i započeo sam pripremu za njihovo postavljanje. Što se sastoji od čišćenja područja i brisanja. To je to! Moja vrsta pripreme.

Čišćenje mojim omiljenim proizvodom bez plastike, Kapljica kiše!

Što će vam trebati –

  • Ogulite i zalijepite pločice za backsplash
  • Glatka plastika
  • Oštrim nožem ili škarama za rezanje viška
  • Traka i olovka
  • Malo strpljenja

Mislim da je najvažniji alat s gornjeg popisa dobiti sami najbolje glatko od plastike i najoštriji nož! The glatka plastika pomoći će vam da izvučete sve mjehuriće uz backsplash, a oštrim nožem olakšati rezanje duž rubova.

Alati za posao.

Spremni ste za polazak! Ljepilo za ljuštenje i lijepljenje koje sam kupio došao je u jednoj dugoj roli pa sam krenuo od lijevog kuta i prošao put kroz backsplash. Skinuo bih podlogu otprilike 12 centimetara i zaglađivao pločice za ljuštenje i lijepljenje glatkom plastikom i bilo je puno lakše nego što sam mislio.

Glatko vam pomaže izvaditi sve mjehuriće i stvarno je pomoglo da pločice budu ravne

Bilo je nekoliko puta da pločice izgledaju nesigurno uz pozadinu i radne ploče, tako da bih se samo odlijepio i ponovno zalijepio plastičnom glatkom. Obavezno vadite sve mjehuriće dok to idete i to je stvarno sve!

backsplash, uzorak, kuhinja
Ovo je jedna rola koja košta 18 funti

Škakljivi komadići

Uz ovaj zid imamo utičnice i bilo je pomalo zeznuto pokušavati ih rezati. Prva utičnica koju sam mogao izmjeriti na pločicama prije nego što sam ih postavio, tako da je to bilo lako za rezanje. No kako pločice za ljuštenje i lijepljenje dolaze u jednoj dugoj roli, niste mogli stvarno izrezati utičnicu dalje po radnim pločama.

Izrezao sam rupu za utičnicu prije nego što sam počeo primjenjivati
Malo bliže. Nije savršeno, ali nitko to neće primijetiti!

To je potpuno isto kao i tapetiranje. Samo sam omotao pločice kore i ljepila preko utičnice, označio kutove utičnice i zarezao u sredinu. Zatim preklopite četiri ugla i izrežite ih škarama.

Pločice se mogu prilično lako pocepati, zato budite vrlo oprezni s tim!

Uspio sam rastrgati dio pločica na jednom uglu, pa sam morao izrezati još neki uzorak i staviti ga preko vrha.

Možete otkriti gdje se pločica preklapa iznad utičnice, ali opet! Nije uočljivo.

Posljednje je pokušati uskladiti obrazac ako vam ponestane role! Opet, ovo je bilo prilično jednostavno izvesti, ali trebalo je malo strpljenja da se uskladi. Prvo sam je poredao prije nego što sam skinuo podlogu, a zatim je polako odlijepio, koristeći glatku plastiku da je ispravim.

Morao sam izrezati zaseban odjeljak kako bih ispunio pločice ispod nape.

Moderna kuhinja za 36 funti

Pa, možda malo više. Pokrenuo sam backsplash pored našeg bara za doručak i ostao sam bez role pa ću morati naručiti još jedan. Ali pretpostavljam da bi dvije role sa 36 funti trebale raditi većinu kuhinja.

Vrijedi 100% svake lipe!

Volim kako pločice izgledaju na granitnim radnim pločama
Kao da su oduvijek bili tamo
Cvijeće i uzorci. Divan pladanj je iz glasshouseabstracts.com

Izuzetno sam zadovoljan kako je ispalo i trebalo mi je oko sat vremena. Osvježio je našu kuhinju bez kraja i izgleda i osjeća se vrlo izdržljivo.

Bar za doručak

Počeo sam s backsplash-om pored šanka za doručak i trebat će mi još jedan kolut da ga dovršim. Sljedeći će projekt biti postavljanje nekoliko dasaka skela iznad bara za doručak i pretvaranje u mali prostor caffe bara. Bilo kakav izgovor za police u kuhinji za izlaganje mojih stvari!

Izgleda puno bolje! Sljedeća polica

To je tako jednostavan “uradi sam” i ukupno mi je trebalo oko 2 sata. Dobio sam nekoliko pitanja kad sam ovo stavio u svoje priče pa sam mislio odgovoriti na neka ovdje –

  1. Hoće li prijeći preko mojih pločica?

Sve dok su pločice relativno glatke, ne vidim zašto ne? Naš stakleni backsplash imao je nekoliko zglobova i ne možete ga vidjeti kroz koru i ljepilo.

  1. Koliko koluta trebam?

Pločice za ljuštenje i lijepljenje koje sam kupio od Dunelma dimenzija su 108 x 18 inča i trebala su mi 3 koluta za cijelu kuhinju

  1. Dolazi li kao jedna duga rola?

Da! Lakše je instalirati, ali tada ne pokušavate uskladiti obrazac svaki put kad vam ponestane.

  1. Kako se prijavljujete?

To je najlakše učiniti! Pomalo nalik tapetama, ali bez užasne paste, odlijepite stražnji dio pločica i pomoću glatke plastike polako zaglađujete po površini.

I to je zapravo sve. Ne mogu vjerovati da sam uspio izvući čitav post na blogu od 1200 riječi iz ove teme! Ali, kao i uvijek, imam puno toga za reći!

Mislite li da ćete to pokušati?

jednostavan način da ažurirate pozadinu kuhinje

About admin

Check Also

Shopbop prodaja: Sve u mom ormaru na akciji

Sretan ponedjeljak! Danas udarci Shopbopova rasprodaja stilskih događaja! Ostvarite do 25% popusta na narudžbu – …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *