Home / spavaća soba dekor / Je li ‘Prigovarajući 3’ temeljen na istinitoj priči? Na čemu se temelji film iz 2021. godine

Je li ‘Prigovarajući 3’ temeljen na istinitoj priči? Na čemu se temelji film iz 2021. godine

Neki se gledatelji možda pitaju je li Prizivanje 3 temelji se na istinitoj priči nakon gledanja u kinima ili na HBO Maxu. Ako ste to vi, dopustite nam da objasnimo stvarnu inspiraciju koja stoji iza ovog horor filma.

Kao i svaki drugi film u The Prizivajući svemiru, treći dio franšize doista se temelji na stvarnim spisima slučajeva Eda i Lorraine Warren. Warrenovi (glumili su ih Patrick Wilson i Vera Farmiga u Prizivanje filmske serije) bili su istražitelji i autori paranormalnih udruga povezani s navodnim progonima diljem Amerike. Prizivanje 3, formalno poznat kao Prizivanje: Vrag me natjerao da to učinim, inspiraciju uzima u njihovom sudjelovanju u slučaju ubojstva 1981. godine u kojem se čovjek izjasnio da nije kriv na temelju demonskog posjedovanja – otuda i naslovna rečenica filma, “vrag me na to natjerao”.

Slučaj iz 1981. godine bio je prvi put u povijesti SAD-a u kojem je optuženik podnio takav zahtjev za nevinošću zbog posjedovanja. Optuženik Arne Cheyenne Johnson imao je 19 godina u vrijeme ubojstva. Ali kako je uopće bio opsjednut? Pa, u mjesecima prije suđenja, Johnson je živio sa zaručnicom Deborah Glatzel (26) u Brookfieldu, Connecticut. Prema sudskom svjedočenju, vjerovalo je da je Glatzelovog mlađeg brata, 11-godišnjeg Davida Glatzela, opsjedalo 43 demona – a priča kaže da je jedan od tih demona na kraju ušao u Johnsona.

Razmjena se naizgled dogodila nakon što je obitelj Glatzel pozvala paranormaliste Eda i Lorraine Warren da izvrše egzorcizam nad Davidom. Par je tvrdio da su to uspješno učinili uz pomoć svećenika iz Katoličke crkve. Ipak, dječakov egzorcizam odvijao se nekoliko dana, tijekom kojih se vjerovalo da je jedan od demona koji je napustio Davida ušao u Johnsona kao domaćin. Prije nego što je Davidov egzorcizam prošao, dječak je čak predvidio ubojstvo koje će Johnson na kraju počiniti.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, Johnson je zvjerski ubio svog vlasnika stana, Alana Bona. Johnson se razbjesnio vidjevši Bona kako neprimjereno grabi devetogodišnju rođakinju svoje zaručnice Debbie, Mary. Kad ju je odbio pustiti, Johnson je navodno muškarca više puta izbo nožem. U konačnici, Johnson je osuđen za ubojstvo prvog stupnja i osuđen na 10 do 20 godina zatvora.

Začaravanje: vrag me natjerao To je sada u kinima i dostupan za streaming HBO maks.

Naša je misija u STYLECASTER-u približiti ljudima stil, a mi imamo samo proizvode za koje mislimo da će vam se svidjeti jednako kao i nama. Imajte na umu da ako nešto kupite klikom na vezu u ovoj priči, možda ćemo dobiti malu proviziju od prodaje.

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *