Home / spavaća soba dekor / Je li bolje peći ili peći? | momooze.com

Je li bolje peći ili peći? | momooze.com

Postoje posebna jela koja otvaraju pečenje vs pečenje rasprava. Postoje piletina, govedina, riba i povrće, što vas dovodi u nedoumicu koja je bolja tehnika za upotrebu. Da bi se pronašao odgovor, mora se znati razlika između njih dvoje, jer okus nije jedino pitanje. Ponekad postoje scenariji u kojima će jedna metoda pokazati očitu prednost nad drugom.

Danas ćemo razbiti razlike između pečenja i pečenja, pa ćete znati što je prikladnije za određeno jelo.

1Stvari koje treba znati o pečenju i pečenju

Evo nekoliko činjenica o ova dva postupka kuhanja koja pomažu prepoznati njihove sličnosti i razlike:

Obje su metode suhe topline

I pečenje i pečenje su metode koje za kuhanje hrane koriste suhu toplinu, za razliku od vlažne. Proces kuhanja na suhoj vrućini ne uključuje prijenos vode ili vodene pare kroz hranu.

Pečenje je slično pečenju na žaru

U principu su pečenje i pečenje na roštilju slični. Osim svog izvora topline, koji u pečenju dolazi odozgo, za razliku od dolje, oni imaju slične elemente poput pojave pougljenjenog koji se često vidi u hrani s roštilja. Broiler koji se drži na visini može oponašati ovu vrstu ishoda.

Obje se odvijaju u pećnici

Pečenje se odvija u pećnici za kuhanje i stvrdnjavanje hrane poput peciva, slatkiša, mješavina tepsija i kruha. Većina pečenih proizvoda prolazi kroz temperaturu od maksimalno 400 stupnjeva Celzijusa, jer bi iznad te brojke već došlo do prženja.

U pećnici se također događa brušenje, ali uz korištenje različitih grijaćih elemenata. Grijaći elementi većine pećnica obično se nalaze na vrhu, dok su izvori topline za pečenje na dnu. To rezultira bržim postupkom kuhanja na višoj temperaturi za pečenje i sporijim, duljim postupkom pečenja.

Idealno jelo za svaku metodu

Općenito, pečenje favorizira veće i gušće prehrambene proizvode, dok pečenje odgovara odrescima izrezanim na manje porcije. Ipak, veličine obroka trebale bi vam pomoći da odlučite je li pečenje ili pečenje bolje.

2Prednosti oboje

Prema nutricionistima, i pečenje i pečenje među njima su zdravije metode kuhanja Tamo vani. Iako to ne znači da je ništa pečeno ili pečeno zdravo, to će i dalje ovisiti o broju kalorija, masti, vitamina i vlakana u njima. Međutim, možete biti sigurni da se ovo dvoje ne nakupljaju na gotovo toliko kalorija i masti u usporedbi s drugim postupcima kuhanja.

Kad pečete hranu poput nemasne govedine, piletine, voća i povrća, učinite je znatno zdravijom nego što bi bila da su prošli druge tehnike kuhanja. Na primjer, pečenje ne zahtjeva dodatno ulje ili pretjerano pohanje potrebno za duboko prženje.

Pečenje i pečenje isto su po tome što im nije potrebna dodatna masnoća. Jedan od vrhunaca pečenja jest da može ukloniti masnoću s određenih vrsta hrane, poput crvenog mesa, što ga čini prikladnijom metodom za zdravstveno osviještene. To postaje još učinkovitije kada koristite posudu za pečenje, koja ima dijelove posebno za odvajanje masnoće od stvarnog jela.

Pečena glavna jela možete održavati vlažnima i aromatičnim pomoću posude s poklopcem. U nedostatku ove vrste posuđa, aluminijska folija trebala bi vam omogućiti da obavite posao. Na dnu posude dodajte malo tekućine, tako da se jelo kuha na pari tekućine po vašem izboru. Od vina i sokova do temeljca i juhe, postoje različite vrste tekućina koje poboljšavaju okus vašeg obroka.

3Zdravstvena zabrinutost za oboje

Postoje određeni sastojci koji, kada su pečeni ili pečeni, mogu pojedincu predstavljati zdravstvenu zabrinutost. Gotovo meso posebno može potaknuti oslobađanje karcinogena, koji su štetni za tijelo. Stoga, ako planirate kuhati crveno meso, preporučuje se da idete na postupak kuhanja s nižom toplinom.

Ako ste odlučni peći crveno meso, barem se pobrinite da je prethodno zagrijano u mikrovalnoj prije nego što ga stavite u brojler. Zatim, nakon što završite, kuhinjske škare ili kuhinjski nož uklonite ugljenisane dijelove posude.

4Najbolje prehrambene proizvode za broil

Dakle, ako crveno meso nije baš najbolja hrana za pečenje, što je? Neki od najpopularnijih i najzdravijih izbora su:

  • Losos
  • Filetirana pileća prsa
  • Pljeskavice
  • Svinjska reza

Povrće je također izvrsno za pečenje jer zadržava većinu svojih hranjivih sastojaka čak i nakon postupka.

5Odaberite metodu suhe topline za svoje potrebe

Tehnike broilinga i pečenja koriste suhu toplinu pećnice. Prva je prikladnija za kuhanje malih porcija hrane koja se brzo kuha, dok je druga idealna za djelomično krutu ili tekuću hranu koja zahtijeva skrućivanje.

Obje su metode relativno zdravije od ostalih, jer ne zahtijevaju dodatne masnoće i uključuju minimalno stvaranje toksičnih tvari. Iako gdje broiling crveno meso zabrinut je da bi moglo biti zdravstvenih problema jer bi postupak mogao rezultirati stvaranjem karcinogena.

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *