Home / spavaća soba dekor / Hoće li se princ Charles svući s Archieja, kraljevske titule Lilibet kad postane kralj?

Hoće li se princ Charles svući s Archieja, kraljevske titule Lilibet kad postane kralj?

Djeca Meghan Markle i princa Harryja mogu dobiti naslove princa i princeze kad njihov djed postane kralj – no hoće li umjesto toga princ Charles oduzeti kraljevske naslove Archieju i Lilibet? Pa, barem jedan kraljevski stručnjak vjeruje da neće donijeti tu “nepopularnu i neprijateljsku” odluku.

Robert Lacey, koji je autor knjige Bitka braće: William, Harry i priča iznutra o obitelji u Tumultu, objasnio da narod da smatra vrlo nevjerojatnim da će princ od Walesa (72) osporiti kraljevsku konvenciju koja omogućava svim njegovim unucima da dobiju naslove princa ili princeze nakon što zauzme prijestolje. “Mislim da neće poduzeti nepopularni i neprijateljski potez uklanjanja kraljevskog statusa svojih unuka”, rekla je Lacey za magazin u izvješću objavljenom u petak, 25. lipnja.

Pravilo koje će Archieju i Lilibetu omogućiti da postanu princom i princezom uspostavio je kralj George V 1917. godine, nakon što je izdao patent s pisama u kojem je pisalo: „unuci sinova bilo kojeg takvog Suverena u izravnoj muškoj liniji najstariji živi sin najstarijeg sina princa od Walesa) imat će i uživati ​​u svim prilikama u stilu i naslovu koje uživaju djeca vojvoda ovih naših carstava. “

Joe Little, glavni urednik časopisa Majesty, dalje je ljudima objasnio konvenciju: „Kao unuci Suverena, imaju pravo na nadogradnju u stil Njegove ili Njezine Kraljevske Visosti. Ali to postavlja pitanje žele li to Harry i Meghan ”, rekao je za časopis početkom lipnja.

Iako princ Charles možda neće osporiti ovu dugogodišnju tradiciju, povjesničar Lacey misli da će budući kralj usmjeriti svoje napore na nadogradnju kraljevske titule svoje supruge. Buckinghamska palača ranije je govorila da se očekuje da će supruga princa Charlesa Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, naslijediti titulu supružnice princeze kada stupi na prijestolje. Prema Lacey, Charles bi je mogao pokušati učiniti kraljicom. Naravno, morat ćemo pričekati i vidjeti!

Ljubaznošću izdavača HarperCollins.

Više informacija od povjesničara Roberta Laceyja potražite u njegovoj knjizi za 2020. Bitka braće. U ovome New York Times i Sunday Times bestseller, Lacey pomno proučava odnos Harryja i Williama tijekom godina i razmatra svaki trenutak koji je doveo do njihovog eventualnog otuđenja. Od utjecaja tragične smrti njihove majke princeze Diane i pritisaka njihovih uloga u kraljevskoj obitelji (William, budući kralj protiv Harryja, rezervni), do utjecaja koji su njihove supruge Kate Middleton i Meghan Markle imale na njihov različit put , Bitka braće otkriva sve „padove, padove i diskrecije“ života ove braće na način „nikad prije ponuđen“.

Naša misija u STYLECASTER-u je približiti ljudima stil, a mi imamo samo proizvode za koje mislimo da će vam se svidjeti jednako kao i nama. Imajte na umu da ako nešto kupite klikom na vezu unutar ove priče, možda ćemo dobiti malu proviziju od prodaje.

Novi bilten o zabavi

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *