Home / kućni dekor / Ekološki prihvatljivo utočište obuhvaća prirodne ljepote rezervata Santa Lucia

Ekološki prihvatljivo utočište obuhvaća prirodne ljepote rezervata Santa Lucia

Feldmanova arhitektura je dizajnirao ovo ekološki prihvatljivo utočište za nekoliko praznih gnijezdišta u rezervatu Santa Lucia, prirodnom rezervatu od 20 000 hektara smještenom u obalnom podnožju, nekoliko minuta od Carmel-by-the-Sea, Kalifornija. Vlasnici kuća proveli su dvije godine u potrazi za svojim idiličnim dijelom zemlje – dovoljno ravnim za smještaj na jednom nivou, a istovremeno okruženi prirodnim ljepotama.

Cilj ovog projekta bio je napraviti ovo vikend odmaralište i eventualni dom za umirovljenike gdje bi mogli ugostiti posjete svoje odrasle djece. Na prvom sastanku s arhitektima vlasnici su izrazili svoje viđenje leptira koji silaze na livadu – nadahnuće za dizajn. Također su željeli život u zatvorenom i na otvorenom s čistim linijama i modernom estetikom, zajedno s odvojenim prostorima za goste.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Feldmanova arhitektura DIZAJN INTERIJERA Feldmanova arhitektura IZVOĐAČ Groza Građevinarstvo DIZAJN RASVJETE Kim Cladas Dizajn rasvjete PEJZAŽ Pejzažna arhitektura studija Ground INŽENJER Sheerline konstrukcijski inženjering VIZUELNI AUDIO MetroEighteen ORMAR, STEPENIŠTA I NAMJEŠTAJ PO MJERI Komercijalna obrada drveta

suvremeni-dom-eksterijer

Smještena lagano na ovom imanju od pet hektara, kuća je podijeljena u tri paviljona ukupne površine 2.900 četvornih metara. Na vrhu su izražajni leptir krovovi. Svaki paviljon ima zasebnu funkciju: središnji paviljon obuhvaća glavne dnevne, blagovaonice i kuhinjske prostore, dok dva druga paviljona omogućuju spavanje, kupanje i opuštanje. Građevine su skromne veličine, ali svaka se proširi u vanjsku sobu koja se otvara otvorenim pogledom na kanjon ispod i brda iznad.

suvremeni-dom-eksterijer

Osim poetske geste, krovovi leptira pružaju pogled na okolna brda, šire glavne životne prostore na otvorenom i također ubiru kišnicu. Voda, sve ograničeniji resurs, slavi se tijekom cijelog dizajna. Svaki krov lijevi vodu do fontane kišnog lanca i do bazena za sakupljanje krajolika, koji se zatim okupljaju u cisternama, gdje se čuva i koristi za navodnjavanje krajolika.

suvremeni-ulazak

Na glavnom ulazu u paviljon nalaze se okretna staklena vrata od Fleetwooda. Stubište vodi do medijskog potkrovlja. Viseći stropovi prekriveni su jeftinim pločama od šperploče.

suvremeni-stubište

Neutralna paleta kuće – betonski podovi i zidovi, veliki stakleni otvori, stropovi od šperploče i čelična konstrukcija – prelaze iz zatvorenog prostora na otvoreno. Deset centimetara debeli betonski zidovi u obliku dasaka, betonski podovi i velika prostranstva stakla djeluju kao hladnjak – apsorbiraju toplinu sunčeve svjetlosti cijeli dan, a noću oslobađaju toplinu. Dodatni izvori topline uključuju zračenje toplotnim podovima i plinske peći u dnevnoj sobi i paviljonu za goste.

suvremena blagovaonica

Ovješen iznad blagovaonskog stola, uređaj za Big Bang iz Foscarinija. Stolice za blagovanje su iz Ligne Roset.

suvremena blagovaonica

Što volimo: Ovaj ekološki prihvatljiv smještaj nudi tri različite strukture za život, spavanje i smještaj gostiju preko noći. Okruženi prekrasnim prirodnim rezervatom, arhitekti su izvrsno obavili posao povezivanja unutarnjih prostora s otvorenim kako bi iskoristili prednost ove stranice. Materijali koji se slabo održavaju i značajke održivog dizajna čine ovo stanovanje idiličnim za svakodnevni život i zabavu.

Reci nam: Bi li ovo bila vaša ideja o konačnom domu umirovljenika? Javite nam zašto ili zašto ne u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu kućnu turneju koju smo ovdje predstavili na programu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma: Prozračno utočište u šumi smješteno u Carmelovom rezervatu Santa Lucia.

suvremena-dnevna soba

U dnevnom dijelu, kauč Antonia Citteria te metropolitanska stolica i otoman – svi su izvedeni iz B&B Italia.

suvremena-dnevna soba

Vrata NanaWall-a poput harmonike obuhvaćaju dnevne i blagovaonice pružajući svjež obalni povjetarac.

suvremena-terasa

Kuća troši malo energije kao rezultat opsežnog dnevnog osvjetljenja i pasivnih toplinskih strategija. Veliki solarni niz smješten izvan vidokruga pruža velik dio energije koja se koristi.

suvremeni-stubište

suvremena-dnevna soba

suvremena-kuhinja

suvremeni-home-ured

suvremena-spavaća soba

suvremena-kupaonica

U kupaonici, prilagođena ispraznost drži sudoper Lacava, dok je kada AquaStone iz Aquatice.

suvremeni bazen za uranjanje

suvremena-dnevna soba

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

Dizajner krajolika zasadio je domaće trave i stolisnik, stvarajući vizualni tampon između stana i prirodnog područja.

suvremeni-dom-eksterijer

Grede Douglasove jele odabrane su kao oblici dasaka za betonske zidove izlivene na mjestu. Gruba tekstura materijala pomaže spojiti ovaj dom s dinamičnim i divljim okruženjem.

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

Japanski kišni lanci obješeni su na urezima svakog oblika krova. Ispod svakog lanca ugrađena je skrivena pumpa za odvod viška vode u tri betonske cisterne u koje može stati do 33.000 galona – prosječna količina kiše, na temelju kvadratnih metara krova. Tijekom ljetnih mjeseci cisterne pasivno ispuštaju vodu na livadu kako bi osigurale navodnjavanje biljaka.

suvremeni-dom-eksterijer

Paviljoni su postavljeni tako da omogućavaju oborinskim vodama da teku ispod uredskog mosta tijekom kišne sezone i polako prodiru u zemlju u glavnom dvorištu.

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-krajolik

suvremeni-dom-krajolik

FOTOGRAF Joe Fletcher i Jason Liske

suvremeni-home-site-plan

suvremeni-dom-tlocrt

skica suvremeni-dom

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *