Home / kućni dekor / Dvoetažni dom srednjeg vijeka u Minnesoti dobiva boemsko-šik preobrazbu

Dvoetažni dom srednjeg vijeka u Minnesoti dobiva boemsko-šik preobrazbu

Izgrađena 1964. godine, ovaj dvoetažni dom srednjeg vijeka obnovio je Aspect Design Build, smješteno na zemljištu od gotovo 2 hektara u Shorewoodu, gradu na jezeru Minnetonka, Minnesota. Studio za dizajn interijera Vintage elementi odgovoran je za unošenje kalifornijskog primorskog boemskog štiha u ovaj preuređeni full house za četveročlanu obitelj.

Imanje je bilo na tržištu nekoliko godina, ali mu je nedostajao otvoreni tlocrt i netko tko ga je želio kupiti. Novim vlasnicima, transplantatima iz Kalifornije, svidio se način na koji se ovaj dom povezivao s otvorenom i imao potencijal za veliki protok nakon rušenja barijera.

Projektni tim: Arhitektura: Aspect Design Build | Dizajn interijera: Vintage elementi

srednji vijek-boemski-ulaz-dom

Ono što bi većina doživljavala kao nedostatke u dizajnu, arhitekti su se odlučili poigrati. To uključuje vanjski zid od ružičaste opeke, koji je poslužio kao inspiracija za paletu boja ovog doma. Rasprostranjenost soba također je postala vrhunac cjelokupnog dizajna, jer arhitekt zna kako mogu počastiti prošlost ovog doma, čineći ga funkcionalnijim za suvremeni obiteljski život.

srednja vijeka-boemska kuhinja

Iznad: Kuhinja sadrži pločice zellige, čvornat bijeli hrast i granitni otok crne boje. Za ugrađenu banketu, tri mala stolića tulipana mogu se ostaviti odvojena za domaće zadatke, samostalne ručkove i zabave i međusobno gurnuti za ležerno obiteljsko blagovanje. Francuska vrata s obje strane omogućuju pristup vanjskom zabavnom prostoru s roštiljem.

srednja vijeka-boemska kuhinja

Unutra se nalazi niz zasebnih, ali povezanih prostora, a svaki prostor služi različitim funkcijama, a istovremeno pruža nevjerojatne mogućnosti zabave. Da bi se stvorio protok unutar glavne razine, zajednički prostori povezani su svjetlosnim hodnikom koji putuje uzduž stražnje strane stana.

srednja vijeka-boemska kuhinja

Zamijenjeni su svi prozori u cijelom domu, udvostručujući istovremeno količinu francuskih i kliznih vrata kako bi se poboljšala estetika ovog doma uz zamagljivanje granica unutarnjeg i vanjskog prostora. Podovi od pločica istrgnuti su i zamijenjeni bijelim hrastom širokih dasaka, što je dramatično omekšalo unutrašnjost.

srednja vijeka-boemska kuhinja

Što volimo: Ovaj dvoetažni dom srednjeg stoljeća nudi osvježeni novi izgled razigrane boemske atmosfere. Drvo se koristilo kroz interijere za unošenje topline, zajedno s slojevima tekstura za vizualni interes. Veliki prozori integrirani u dizajn ispunjavaju ovaj dom prirodnim svjetlom, a pomažu i pri pozivanju na otvorenom. Sve u svemu, volimo novu estetiku ovog doma s kombinacijom modernih i berbenih nalaza.

Reci nam: Koji su vam detalji najprivlačniji u preuređivanju ovog doma i zašto u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih obilazaka kuća sredinom stoljeća koje smo ovdje predstavili u programu One Kindesign:

srednja vijeka-boemska kuhinja

srednja vijek-boemska-dnevna soba

Jedan kraj ovog doma obuhvaća dnevni boravak / blagovaonicu i zastakljeni trijem, dok su drugi kraj svakodnevne sobe – kuhinja, obiteljska soba i blagovaonica. Veliki prozori instalirani duž hodnika pomogli su transformirati prostor istodobno povećavajući prirodno svjetlo.

srednja vijek-boemska-dnevna soba

srednja vijek-boemska-dnevna soba

srednja vijek-boemska-obiteljska soba

Iznad: U dnevnoj / blagovaonici zid kamina ima prelijevajuće crne marokanske zellige pločice okružene oplatama od bijelog hrastovog hrasta.

srednja vijek-boemska-dnevna soba

srednja vijek-boemska-dnevna soba

Iznad: U dnevnoj sobi je stolni stol s konzolom iz sredine stoljeća Dizajn zlatnog doba.

srednja vijeka-boemska kupaonica

srednja vijeka-boemska kupaonica

srednja vijeka-boemska spavaća soba

Iznad: Nekoliko stepenica dolje u ovoj dvoetažnoj kući srednjeg vijeka nalazi se vlasnikov apartman i dnevni boravak. Nekoliko stepenica gore su dječje spavaće sobe i prostor za druženje. Glavna spavaća soba ima prozore od poda do stropa koji u nju pozivaju prirodu. Bijeli i ružičasti akcenti u umjetnosti i tekstilu u ovom prostoru i u cijelom ovom stanu oponašaju sjaj školjki, istovremeno referencirajući izvorni ružičasti zid od opeke izvana.

srednja vijeka-boemska spavaća soba

srednja vijeka-boemska spavaća soba

srednja vijek-boemska-dnevna soba

srednja vijeka-boemska kupaonica

srednja vijeka-boemska kupaonica

trijem sredinom stoljeća, boemski zaslon

srednja vijeka-boemska kuhinja

Fotografije: Svemirska letenja

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kul moderna dvorišna kuća promovira unutarnji i vanjski život u Arizoni

Rudnik ranča u suradnji sa Konstrukcija identiteta odgovoran je za ovu novoizgrađenu modernu dvorišnu kuću …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *