Home / kućni dekor / Dizajn očnih treninga: 103

Dizajn očnih treninga: 103

oblikovati : mikel welch

Mnogi od vas su zatražili još ovih postova ove godine, a vaša je želja moja zapovijed! Serija Design Eye Training i meni je stvarno zabavna. Ovo mi je bila jedna od najdražih vježbi u školi za dizajn i nešto što još uvijek volim raditi kako bih poboljšala svoje interijerske vještine. Ovaj mjesec željela sam analizirati prostor jednog od mojih najdražih dizajnera, Mikel Welch. Volim pratiti Mikela jer je nevjerojatno talentiran dizajner koji tako lijepo koristi teksturu i boje, ali i zato što je ljubazna, iskrena i zabavna osoba koju treba slijediti. Biti siguran u pridružite mu se na IG ako već niste! Ima i neke prilično sjajne postovi na blogu. Jedna od mojih najdražih soba koje je dizajnirao je njegov dnevni boravak u Atlanti studio apartmanu. Kliknite da biste se sa mnom divili, analizirali i razgovarali o trećem prostoru u seriji. Srećom, Mikel ima puno lijepih fotografija ove, tako da smo zaista u mogućnosti zaroniti duboko u ovu sobu.

Dizajn očnih treninga: 103 - roomfortuesday.com

oblikovati : mikel welch

Podijelit ću o čemu se radi u ovoj seriji (prošlo je neko vrijeme)… budite jednostavni, promatrajte i pokušajte uočiti namjerne dizajnerske trenutke. Analizirat ćemo slike tijekom ovog posta, postavit ću nekoliko vođenih pitanja i podijeliti vlastita razmišljanja o sobi. Detaljnijom raspravom i razgradnjom dobro dizajniranih prostora počet ćete trenirati svoje “dizajnersko oko”, nadograđivati ​​osnove dizajna i po želji možete primijeniti neke od ovih stvari u vlastitom domu. Također smatram da vam ova serija zaista može pomoći u usavršavanju vaše osobne estetike, određivanju onoga što volite i ne volite. Spreman? Učinimo to! Dajte si nekoliko minuta da zabilježite svoje misli. Što promatrate na slikama? Postoji li nešto posebno što vam stoji? Što mislite, što dobro funkcionira? Što biste promijenili? Možete li zamisliti kako funkcionira ova soba? Osjeća li se kao kohezivan prostor? Zašto?

Dizajn očnih treninga: 103 - roomfortuesday.com

oblikovati : mikel welch

Evo kratkog popisa stvari vezanih uz dizajn koje sam primijetio, zabilježio i volio u ovoj sobi …

 1. Bezvremenska paleta boja (mornarsko, tamno bijelo, crno i sivo) pomiješan s puno neutralnih organskih elemenata.
 2. Kako su naslikani postojeći arhitektonski elementi kako bi se neprimjetno stapali (prozori, ugradbeni elementi i kamin obojeni su istom bojom kao i zidovi za koheziju).
 3. Instalacija jednostrukih šarki za ruke kao svjetla u galeriji – kako bi se naglasila umjetnička djela i tekstil … genijalno!
 4. Izvrsno tlocrtno korištenje i korištenje malog prostora. Prostor za sjedenje funkcionalan je u mjerilu, a prometni putovi dobro su promišljeni.
 5. Ovaj prostor ima izvrsnu modernu i tradicionalnu ravnotežu, u pogledu namještaja i dekora. Suprotni se stilovi doista uravnotežuju.
 6. Prihvaćajući organske i teksturne elemente: parket od tvrdog drveta, tkani materijali, obrade prozora od mekanog platna, ostarjela cigla, složeno drvo, ugrađivanje tekstila od kože i vune itd.
 7. Mlinarstvo je lijepo izvedeno u ovom prostoru … nije preveliko ili previše, a lijepo odgovara mjerilu prostorije.
 8. Čajna kuhinja je mala, ali moćna – sviđa mi se kako je Mikel popločavao kanale u lijevom kutu. Čini ga miješanim i izgleda manje uočljivim. Također mi se sviđa uklanjanje prostora mikrovalne pećnice, koji je pretvoren u otvorene police s nekakvom podlogom od travnate tkanine. Lijep dodir!
 9. Stvarno uživam u suptilnoj upotrebi uzoraka u ovom prostoru … chevron pločica za backsplash, cigle koje se spajaju i suptilne pruge u prostirci.
Dizajn očnih treninga: 103 - roomfortuesday.com

oblikovati : mikel welch

Također sam željela podijeliti neke zapažene trenutke oblikovanja koji su mi se istaknuli, jer je Mikel besprijekoran u oblikovanju!

 1. Uvodna slika je upravo SAVRŠENA … prekrasan mekani, teksturni aranžman od paprati (gahhh !!) s umjetnošću velikih razmjera i modernom kredom – opet s ofsetom podesivom šarkerom za ruke … tako zadivljujuće i uravnoteženo!
 2. Umjetničko postavljanje iznad antikne stolice čini zaista lijepu vinjetu i ispunjava negativni prostor ispod neobično ugrađenog ugla … još jedan sjajan potez stila koji pruža simetriju.
 3. Mnogo je ponavljanih oblika unutar namještaja i dekora … kružnih elemenata (zidne umjetnosti, kiparske ogrlice, stolovi, zdjele, košare itd.). Ovi se ponavljani oblici osjećaju namjerno i pomažu prostoru da se osjeća kohezivno.
 4. Volim upotrebu biljaka, zelenila i grana. Uživam gledati žive elemente i dodir zelenila u cijelom prostoru.
 5. Dekonstruirane knjige definitivno su planirani potez dizajna – osobno volim izgled i postojanost tekstura i boja ako pokušavate popuniti prostor na policama. Također sam primijetio uravnoteženi stil polica – ako pogledate kvadrante, možete vidjeti kako je sve lijepo i simetrično.
 6. Slojevita umjetnička djela još su jedna velika pobjeda za mene u ovoj sobi! Jeste li primijetili da su svi okviri isti – unatoč različitom sadržaju? Svi oni imaju tanak, moderan, drveni okvir – još jedan kohezivni element.

To je gotovo sve u što sam se mogao uklopiti 2-3 minute prije nego što mi se tajmer isključio. Jeste li primijetili puno sličnih stvari? Možda je nešto što ste primijetili to što sam propustio?

Dizajn očnih treninga: 103 - roomfortuesday.com

oblikovati : mikel welch

Nije li to bilo zabavno ?! Osjećam da je to bio inspirativan početak jutra. Zaista uživam u ovim objavama! Volio bih čuti neke od vaših omiljenih dizajnera – možda se možemo diviti jednom od njihovih prostora u sljedećem postu serije. Pokušao sam ovaj put pronaći sobu s više slika i različitim uglovima. Nadam se produktivnom, mirnom i pozitivnom danu. Neka vam je sretna srijeda, prijatelji!

Mogli biste i voljeti

 • Dizajn očnih treninga: 102 - roomfortuesday.com

  Sretan utorak! Vrijeme je za drugi post u mojoj seriji Design Eye Training! Prošli mjesec pokazalo se da su ovaj post i tema izuzetno popularni. Zaista uživam u poučavanju, učenju, …

 • Dizajn očnih treninga: 101 - roomfortuesday.com

  Nakon što ste tijekom godina pročitali mnogo sličnih komentara i poruka, svi ste mi dali ideju za novu seriju … kako trenirati svoje dizajnersko oko! Volim dobivati ​​poruke poput, …

 • 10 pribadača: Pinterest nadahnuće - roomfortuesday.com

  10 klinova i dalje je jedna od mojih najdražih serija blogova koje sam kompajlirao tijekom godina, a ni prva od 2021. nije bila iznimka. Pronašao sam toliko kreativnih prostora da …

 • Ne znam zašto mi nikad nije palo na pamet podijeliti ovakav post prije! Očito i ja čitam i volim blogove – posebno kao bloger (očito). Krajnje je vrijeme da …

About admin

Check Also

Prekrasno moderno povlačenje u kabinu okruženo surovom ljepotom Mainea

Ovo moderno povlačenje u kabinu dizajnirao je Arhitekti Elliot, smješteno na šumovitom posjedu od 10 …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *